Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κολοκυθοανθοί με ανθότυρο


Μαγειρική για έξυπνα κορίτσια: Ένα νόστιμο μενού με λίγες θερμίδες


( 40 θερμίδες)
(προετοιμασία 10’)
Υλικά για 4 άτομα
8 μικρά κολοκύθια με τον ανθό τους
100 γραμμ. ανθότυρο
½ ματσάκι δυόσμο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο και τα 4 κολοκυθάκια.
Λιώνετε με ένα πιρούνι το ανθότυρο και το ανακατεύετε με τα κομμένα κολοκυθάκια, το δυόσμο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγετε με πολλή προσοχή τους ανθούς, ώστε να μη σκιστούν, και τους γεμίζετε με το μείγμα του τυριού. Αν θέλετε, κάνετε τα υπόλοιπα 4 κολοκυθάκια πουρέ, χτυπώντας τα στο μούλτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, λίγο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε το φαγητό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.


Πηγή: elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...