Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Όσα δεν σας είχε πει κανείς για τον τοκετό


Το θαύμα της γέννας περνά από ένα μονοπάτι δύσκολο αλλά και συγκλονιστικό, για το οποίο λίγοι θα σας μιλήσουν με ειλικρίνεια, φοβούμενοι μη σας τρομάξουν. Γνωρίζοντας, όμως, ότι κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και εξίσου φανταστικός, λίγη παραπάνω προετοιμασία μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε μέχρι εκεί πιο ψύχραιμη.

Θα έρθουν στιγμές που όλοι θα σας εκνευρίζουν

Τις στιγμές πριν από τον τοκετό τα άτομα που θα βρίσκονται μαζί σας στο δωμάτιο μπορεί να σας σπάσουν τα νεύρα. Η μαμά σας θα έχει περισσότερο άγχος από εσάς, ο σύντροφός σας θα σας ρωτά συνέχεια πώς νιώθετε, ο αδερφός σας θα αλλάζει αδιάκοπα κανάλια στην τηλεόραση και όλοι μαζί θα προσπαθούν να σας εμψυχώσουν σε ενοχλητικό βαθμό.

Όσα έχετε προγραμματίσει θα γίνουν αλλιώς

Έχετε διαβάσει τα πάντα, έχετε μάθει απ'έξω κάθε βήμα του τοκετού, θυμάστε τις αναπνοές και έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι θα τα καταφέρετε χωρίς επισκληρίδιο. Το πιθανότερο είναι, όμως, πως τη στιγμή που θα γεννάτε θα ξεχάσετε τα πάντα και το μόνο που θα σκέφτεστε θα είναι «βοηθήστε με να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται!!»

Οι στιγμές του τοκετού θα είναι οι πιο εξαντλητικές που έχετε βιώσει ποτέ

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των στιγμών αυτών, ενώ το σώμα σας θα εκτελεί κινήσεις και θα ασκεί δυνάμεις που ούτε καν φανταζόσασταν ποτέ ότι είχατε.

Οι νοσηλεύτριες θα γίνουν για μερικές ημέρες οι καλύτερές σας φίλες

Θα είναι αυτές που θα σας φροντίζουν, που θα σας φέρνουν ό,τι ζητήσετε και που θα κάνουν τα «στραβά μάτια» όταν οι επισκέπτες σας θα θέλουν να μείνουν μέχρι αργά μαζί σας στο δωμάτιο. Πείτε, λοιπόν, στον σύντροφό σας να τους φέρνει μπισκότα και γλυκά σε καθημερινή βάση!

Η σεμνότητα είναι μία λέξη που θα ξεχάσετε

Τουλάχιστον για λίγες μέρες. Τόσο τη στιγμή του τοκετού όσο και για μερικές ημέρες μετά το γυμνό σώμα σας θα βρίσκεται σε κοινή θέα σε ανθρώπους που βλέπετε για πρώτη και ίσως τελευταία φορά στη ζωή σας. Και, εντάξει, μπροστά στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες δεν έχετε, έτσι κι αλλιώς, αναστολές. Το περίεργο θα είναι ότι δεν θα έχετε ούτε μπροστά στους επισκέπτες σας, στους επισκέπτες της λεχώνας που βρίσκεται στο διπλανό κρεβάτι, ακόμα και στο κούριερ του ανθοπωλείου.

Θα χάσετε κάθε επαφή με τον χρόνο

Θα έρθουν στιγμές στον τοκετό, ενώ ωθείτε και προσπαθείτε, που θα πιστεύετε ότι απομένουν μόνο μερικά λεπτά για να γεννήσετε, ενώ στην πραγματικότητα θα έχετε ακόμα πολλές ώρες μπροστά σας. Μπορεί να είστε ιδιαίτερα τυχερή και να γεννήσετε πολύ γρήγορα, μπορεί και όχι. Να θυμάστε, πάντως, πως κάποια στιγμή η διαδικασία θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύντομα θα κρατάτε το πολύτιμο μωράκι σας στην αγκαλιά σας.

Θα σας συγκλονίσει η αντίδραση του συντρόφου σας

Τα δάκρυα του συντρόφου σας, τη στιγμή που θα αντικρύσει για πρώτη φορά το μωρό σας, θα σας συγκλονίσουν. Και θα είναι εκείνη η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ αγαπάτε αυτόν τον άνθρωπο. Είναι δεδομένο πως δάκρυα θα πλημμυρίσουν και τα δικά σας μάτια. Λίγες στιγμές στον έγγαμο βίο σας θα είναι τόσο ισχυρές όσο αυτή.

Όταν θα έχουν τελειώσει όλα θα νιώθετε... θεά

Αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιώσει κάθε γυναίκα που έχει γίνει μαμά: Κανένα σωματικό κατόρθωμα στον κόσμο δε μπορεί να συγκριθεί με τη δημιουργία ανθρώπινης ζωής και τον αγώνα του τοκετού. Ό,τι κι αν σκεφτόσασταν για το σώμα σας πριν γεννήσετε, από εδώ και πέρα θα μάθετε να το σέβεστε για την σοφία και την τελειότητά του (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ανυπομονείτε να χάσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται τα κιλά της εγκυμοσύνης).

Πώς είχατε φανταστεί το μωρό σας;

Όλες οι έγκυοι σχηματίζουν στο μυαλό τους εικόνες για το πώς θα είναι το μωρό τους όταν θα γεννηθεί, επηρεασμένες συνήθως από τις φωτογραφίες των υπερήχων, αλλά και από... τις ταινίες. Το πιθανότερο είναι ότι η εικόνα του μωρού σας θα είναι τελείως ή κατά πολύ διαφορετική από ό,τι έχετε φανταστεί. Τα περισσότερα νεογέννητα «βγαίνουν» κατακόκκινα, με μία κιτρινωπή βλέννα κολλημένη πάνω τους, συνήθως με τρίχες σε όλο τους το σώμα (που πέφτουν σταδιακά), συχνά με κεφάλια «ζουλιγμένα» από τον τοκετό, με γεννητικά όργανα ανησυχητικά πρησμένα (η μαία θα σας διαβεβαιώσει ότι είναι φυσιολογικό) και με μπλε πόδια και χέρια. Για εσάς, όμως, το νεογέννητό σας θα είναι το πιο όμορφο στον κόσμο όλο.

Θα ξεχάσετε τον πόνο πιο γρήγορα από όσο φανταζόσασταν

...και πιθανώς να σκεφτείτε εξίσου γρήγορα να το επαναλάβετε! Πραγματικά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το πρώτο δευτερόλεπτο που θα κρατήσετε το μωρό σας στα χέρια σας θα τα ξεχάσετε όλα! Πρόκειται, μάλλον, για «κόλπο» της Μητέρας Φύσης, προκειμένου να σας πείσει να αποκτήσετε κι άλλα παιδιά. Τα καλά νέα είναι, μάλιστα, ότι η δεύτερη γέννα είναι κατά κανόνα πιο γρήγορη και πιο εύκολη από την πρώτη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, θα είστε πλέον επαγγελματίας!
Πηγή:mama365.gr
Read more »

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να ξαναχρησιμοποιήσετε 8 παλιά αντικείμενα


Ένας χρήσιμος και διασκεδαστικός τρόπος να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας είναι φτιάχνοντας πρακτικά και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Κι αν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος, δείτε κάποια projects που μπορείτε να κάνετε γρήγορα και εύκολα, στα οποία μάλιστα μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδιά!

Βάζα από μπουκάλια μπύρας

Από το να πετάξετε όλα αυτά τα μπουκάλια από μπύρες που ήπιατε το καλοκαίρι, γιατί δεν τα αναμορφώνετε σε όμορφα μπουκάλια; Το μόνο που θα χρειαστείτε για να πετύχετε τα σχέδια της φωτογραφίας είναι μη τοξικές βαφές σε σπρέι, έγχρωμη χαρτοταινία και περίπου 15 λεπτά διαθέσιμου χρόνου.
Προτιμήστε να βάψετε τα μπουκάλια με το σπρέι σε εξωτερικό χώρο, γιατί η μυρωδιά θα είναι έντονη. Πιθανώς, μάλιστα, να χρειαστεί και δύο στρώσεις βαφής. Στη συνέχεια σχηματίστε σχέδια με τη χαρτοταινία πάνω σε κάθε μπουκάλι, π.χ. ρίγες ή λουλούδια.
Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μπογιά σιλικόνης, με την οποία θα κάνετε σχέδια (π.χ. τελίτσες) στο μπουκάλι και στη συνέχεια θα το ψεκάσετε, ώστε το σχέδιο να φαίνεται ανάγλυφο.

Γλαστράκια από κονσέρβες

Το φθινόπωρο μπορείτε να φυτέψετε μυρωδικά, για τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλες γλάστρες. Έτσι, μια ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τενεκεδάκια από κονσέρβες, τα οποία θα χρωματίσετε όμορφα και στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να τα κρεμάσετε στον κήπο ή την βεράντα σας.
Για να το πετύχετε, ξεκινήστε από το τρύπημα των κονσερβών, στον πάτο (για να φεύγει το νερό από το πότισμα) και στις άκρες για το κρέμασμα. Για το τρύπημα θα χρειαστείτε απλά ένα σφυρί στο οποίο να εφαρμόζει ένα χοντρό καρφί με το οποίο θα ανοίξετε τις τρύπες. Δύο τρύπες ψηλά στο πλάι είναι αρκετές για να περάσετε από μέσα σχοινί και να κρεμάσετε τα τενεκεδάκια σας.
Όσο για το βάψιμό τους, θα λειτουργήσετε ακριβώς όπως στα μπουκάλια παραπάνω, ψεκάζοντάς τα με μπογιά σε μορφή σπρέι.

Θήκη για κάρτες από βιβλίο

Να ένα πρακτικό και στιλάτο διακοσμητικό για το γραφείο σας! Θα χρειαστείτε απλά ένα παλιό βιβλίο, από το οποίο θα αφαιρέσετε το κεντρικό συνδετικό και το εξώφυλλο. Στη συνέχεια θα διπλώσετε μία προς μία τις σελίδες του στη μέση, ώστε να αποκτήσουν πάχος, και θα ανοίξετε το βιβλίο στη μέση. Έτοιμο!

Διακόσμηση γυάλινων βάζων

Για το project αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλά γυάλινα βάζα λουλουδιών είτε μεγάλα βάζα τροφίμων (π.χ. γλυκών του κουταλιού) και να τα παρουσιάσετε σε μία ιδιαίτερη γιορτή. Τα δεύτερα, μάλιστα, θα δημιουργήσουν ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Για να στολίσετε τα βάζα σας θα χρειαστείτε κομμάτια από δαντέλα, κορδέλες ή άλλα υφάσματα, τα οποία δεν χρειάζεστε πια. Για να στερεώσετε τις κορδέλες γύρω από τα βάζα μπορείτε απλά να τις κολλήσετε με υγρή κόλλα, όμως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης, την οποία αν θέλετε μετά θα αφαιρέσετε.

Πουά πίνακας ανακοινώσεων

Τον έχετε στο δωμάτιο του παιδιού ή στην κουζίνα σας και δείχνει τόσο μουντός! Γιατί να μην ομορφύνετε λίγο τον πίνακα ανακοινώσεων; Καταρχήν μπορείτε να τον βάψετε με μπογιά σε μορφή σπρέι σε ένα ουδέτερο χρώμα. Αφήστε τη μπογιά να στεγνώσει και μετά σχηματίστε πάνω του μεγάλα πουά, σε ό,τι χρώμα θέλετε.
Πώς θα το καταφέρετε; Κόβοντας στρογγυλά -κενά στο κέντρο- στένσιλ, τα οποία θα τοποθετήσετε με τη βοήθεια χάρακα σε διάφορα σημεία του πίνακα (θα τα στερεώσετε με σελοτέιπ). Στη συνέχεια θα χρωματίσετε το κέντρο τους και θα αφαιρέσετε τα στένσιλ!

Μπρελόκ από φελλό

Τα μπρελόκ αυτά είναι μία εξαιρετική ιδέα για δωράκια πάρτυ, ειδικά αν κρεμάσετε όμορφα ταμπελάκια από τα δαχτυλίδια τους! Και είναι τόσο εύκολα να γίνουν. Απλά θα περάσετε σε φελλούς από μπουκάλια βίδες με θηλιές (μάτια) στην άκρη και από τις θηλιές θα περάσετε τα δαχτυλίδια των μπρελόκ!

Σουβέρ από φελλούς

 
Αν, μάλιστα, οι φελλοί σας περισσεύουν μπορείτε με αυτούς να σχηματίσετε όμορφα σουβέρ. Για ένα σουβέρ θα χρειαστείτε οκτώ φελλούς, με τους οποίους θα σχηματίσετε ένα τετράγωνο. Στη συνέχεια, αφού ξέρετε το σχήμα, θα χρησιμοποιήσετε ισχυρή κόλλα στιγμής για να τους κολλήσετε μεταξύ τους και να δημιουργηθεί το σουβέρ.

Ποτήρια με γκλίτερ

Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο επόμενο πάρτυ σας; Βάλτε γκλίτερ στα παλιά ποτήρια του κρασιού ή της σαμπάνιας. Πώς θα το κάνετε; Θα χρησιμοποιήσετε χρώμα σιλικόνης και της ίδιας απόχρωσης γκλίτερ σε σκόνη. Θα αναμείξετε καλά τα δύο υλικά σε ένα μπολάκι και με ένα μικρό σφουγγαράκι θα αρχίσετε να περνάτε στρώσεις από το χρώμα με το γκλίτερ στο ποτήρι, στο σχέδιο που θέλετε. Μπορείτε ακόμα πάνω στο κάθε ποτήρι με γκλίτερ να κολλήσετε και ένα αυτοκόλλητο γράμμα, για να μη μπερδεύουν οι καλεσμένοι σας τα ποτήρια τους!
Πηγή:mama365.gr
Read more »

Πίτα Καισαρείας (ή αλλιώς Παστουρμαδόπιτα)


Υλικά:
  • 1 παραδοσιακό φύλλο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο για φύλλα
  • 20 φέτες παστουρμά
  • 1/2 κιλό μαλακό κασέρι
  • 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • ελάχιστο κύμινο
  • λίγο σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Κόβετε το κασέρι σε ίσες λεπτές φέτες και σε ροδέλες τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.
  • Βουτυρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώνετε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Βάζετε μια στρώση κασέρι και μετά βάζετε τον παστουρμά και τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με κύμινο, βάζετε το υπόλοιπο κασέρι και τελειώνετε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα, που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει καλά.
  • Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά.
Καλή όρεξη!


Πηγή:greekcook.gr
Read more »

10 και να καίνε! Γίνε ακόμα πιο επιθυμητή!


Αυτό που θεωρείται σέξι μπορεί να διαφέρει από κουλτούρα σε κουλτούρα αλλά υπάρχουν μερικοί βασικοί τρόποι για να είσαι ελκυστική. Θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν αφορούν την εμφάνιση.

  1. Χαμογέλα περισσότερο. Θα αυξήσει τη γοητεία σου.
  2. Μην καλύπτεις τη φυσική μυρωδιά του σώματός σου με έντονα αρώματα. Οι φερομόνες είναι ισχυροί φορείς έλξης.
  3. Προσπάθησε να απελευθερωθείς από τα ανέφικτα πρότυπα για το τί είναι ελκυστικό και ερωτικό με τα οποία σε βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ.

  4. Μάθε να σου αρέσει ο εαυτός σου- έτσι θα γίνεις ελκυστική και στους άλλους. Αυτό είναι πολύπιο σημαντικό από το να έχεις το πρόσωπο και το σώμα ενός μοντέλου. Εάν πιστεύεις πως είσαι ελκυστική, είναι πιο πιθανό ότι θα έλκεσαι επίσης από άλλους. Αναγνώρισε τα δυνατά σου σημεία και ενίσχυσέ τα κατάλληλα.
  5. Εάν αποπνέεις σεξουαλική αυτοπεποίθηση, αυτό θα κάνει τους πιιθανούς σου συντρόφους να φαντάζονται ότι είσαι καλή στο κρεβάτι. Επίτρεψε στις ερωτικές σκέψεις και στα σεξουαλικά σου ενδιαφέροντα να αναπτυχθούν.
  6. Όσοι νιώθουν καλά με το σώμα τους είναι πιο ελκυστικοί στους άλλους, γι' αυτό σταμάτησε να βλέπεις τις ατέλειές σου και συμφιλιώσου με το σώμα σου.
  7. Εάν έχεις βγει ραντεβού, φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου. Ο πραγματικός σου εαυτός είναι αξιαγάπητος. Εάν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, ίσως θα σου έκανε καλό να μιλήσεις με κάποιο – είτε με ένα στενό φίλο είτε με ένα μέλος της οικογένειάς σου που σε αγαπά.
  8. Σε έλκει πάντα ο ίδιος ίδιος τύπος άνδρα και η κατάληξη είναι πάντα κακή;Προσδιόρισε τον τύπο που σε έλκει, προσπάθησε να αναλύσεις τους αρνητικούς λόγους που κρύβονται πίσω από αυτή την έλξη και προχώρησε σε καλύτερες επιλογές.
  9. Κάνε κοπλιμέντα στο αντικείμενο της επιθυμίας σου και δείξε το θαυμασμό σου: Θα σου ανταποδώσει τη χάρη. Αυτού του είδους η αμοιβαιότητα είναι ένα ισχυρό στοιχείο της αποπλάνησης. Με άλλα λόγια φλέρταρε!
  10. Να είσαι σίγουρη πως για κάποιους άντρες που ίσως να μην στο έχουν πει ποτέ,είσαι το απόλυτο αντικείμενο του πόθους.
     


    Πηγή:shape.gr
 
Read more »

6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για μια... καλή μέρα!


Η επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας μετά τις διακοπές δεν είναι καθόλου εύκολη. Ποιος ξυπνά πάλι από τις 7.00; Ποιος έχει κουράγιο να οδηγεί μέχρι το γραφείο και να δουλεύει τόσες ώρες; Ειδικά τις πρώτες μέρες μετά τις διακοπές, η εξάντληση που νιώθουμε δεν περιγράφεται... Πώς θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και θα γίνουμε λίγο πιο δραστήριοι;
Για κάποιους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα είναι η χαρά της ζωής! Δεν είναι λίγοι αυτοί που σηκώνονται νωρίς, είναι κεφάτοι και έτοιμοι να... αδράξουν τη μέρα! Και κατά έναν περίεργο τρόπο, το καταφέρνουν μια χαρά! Θέλετε να μάθετε το μυστικό τους; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κάθε πρωί για να ξεκινά η μέρα σας με τον πιο δυναμικό τρόπο!

Βάλτε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα

Αυτό είναι το δυσκολότερο που μπορείτε να κάνετε, ειδικά αν είστε αναγκασμένοι να ξυπνάτε έτσι κι αλλιώς πολύ νωρίς. Είναι, όμως, πιο εύκολο για εσάς που ξυπνάτε μετά τις 8.00, καθώς και χορτασμένοι από ύπνο μπορείτε να είστε και το ξύπνημα νωρίτερα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τη μέρα. Άλλωστε, όσο πιο νωρίς ξυπνάτε τόσο περισσότερα πράγματα μπορείτε να κάνετε, ενώ θα είστε πολύ πιο διαυγείς μέχρι την ώρα της δουλειάς σας!

Πρωινή γυμναστική

Τι μπορείτε να κάνετε αν ξυπνάτε νωρίτερα; Μα τι καλύτερο από πρωινή γυμναστική! Αυτή είναι μία συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι, οι οποίοι ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς το πρωί. Η πρωινή άσκηση όχι μόνο θα ωφελήσει τη σωματική σας κατάσταση, αλλά και την αυτοσυγκέντρωσή σας, και τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού –ειδικά τον μεταβολισμό. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτό αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας, σας δίνεται η δυνατότητα να σκεφτείτε τι έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα και να προγραμματίσετε τις δουλειές σας. Μισή ώρα τρέξιμο ή ποδήλατο κάθε πρωί, με λίγα βάρη και λίγες διατάσεις στο τέλος, είναι ο καλύτερος τρόπος να τονώσετε την καρδιακή σας λειτουργία και την ελαστικότητά σας. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε αν ξυπνάτε νωρίτερα, το οποίο δεν απέχει πολύ από την γυμναστική (αντίθετα είναι πολύ πιο απολαυστικό); Όσοι έχετε δοκιμάσει να κάνετε σεξ νωρίς το πρωί, πριν το γραφείο, θα συμφωνείτε σίγουρα ότι η μέρα έτσι ξεκινά πολύ καλύτερα!

Ντους και πρωινό

Ένα δροσερό ντους και ένα καλό πρωινό, αμέσως μετά, είναι ό,τι πρέπει για να φύγετε χαμογελαστοί για τη δουλειά. Και όταν λέμε πρωινό δεν εννοούμε έναν καφέ και μία μπάρα δημητριακών, αλλά ένα καλό γεύμα, με ψωμί ολικής άλεσης, μέλι, αυγά, φρέσκο χυμό που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποδώσει καλά μέχρι το μεσημέρι. Με τον τρόπο αυτόν, άλλωστε, θα «ξυπνήσετε» και τον μεταβολισμό σας. Αν φάγατε αργά βραδινό το προηγούμενο βράδυ, δεν χρειάζεται να φάτε ένα βαρύ πρωινό. Πιθανώς να μην πεινάτε καθόλου. Φροντίστε, όμως, να φάτε λίγο αργότερα για να γεμίσετε ενέργεια. Το ιδανικό είναι το πρωινό σας να αποτελείται από μπόλικη πρωτεΐνη, προϊόντα ολικής άλεσης, δημητριακά βρώμης και γιαούρτι. Άλλωστε, το να μην τρώτε πρωινό δημιουργεί νεύρα –και κανείς δεν έχει όρεξη για γκρίνιες πρωί-πρωί!

Λίγες στιγμές ηρεμίας

Ένας ακόμα λόγος που το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ευχάριστο, είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε λίγες στιγμές ηρεμίας στο σπίτι, μέχρι να σηκωθούν τα παιδιά και να ξεκινήσει άλλη μία «γεμάτη» μέρα. Με το να ξυπνάτε νωρίς, να κάνετε γυμναστική, να κάνετε ντους και να τρώτε μόνοι σας πρωινό, σας δίνεται η δυνατότητα να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, να σκέφτεστε τις δουλειές της ημέρας ή και τι θα χρειαστούν οι άλλοι από εσάς μέσα στη μέρα και, γιατί όχι, να γράφετε ημερολόγιο ή και να διαβάζετε εφημερίδα! Αφού συνηθίσετε το πρωινό ξύπνημα, οι στιγμές αυτές θα αρχίσουν να σας φαίνονται πολύτιμες!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Για το απαραίτητο πρωινό ντους μιλήσαμε παραπάνω. Μετά το ντους, όμως, κλέψτε μερικά λεπτά για να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Να απλώσετε κρέμα σώματος και μία καλή ενυδατική ή BB Cream για το πρόσωπο. Να απλώσετε λίγη μάσκαρα και ρουζ. Να φορέσετε κάτι όμορφο, που σας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Όταν νιώθετε όμορφη, το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσετε γεμάτη αισιοδοξία τη μέρα σας.

Μια νέα μέρα ξεκινά

Μην ξεκινάτε τη μέρα σας σκεπτόμενοι όλα αυτά που δεν κάνατε ή κάνατε και μετανιώσατε την προηγούμενη. Αν δεν πήρατε την προαγωγή που περιμένατε, αν καβγαδίσατε με κάποιον φίλο ή αν ο προϊστάμενός σας είπε κάτι που σας τάραξε, πρέπει να τα αφήσετε στο παρελθόν. Αν έχετε κάνει λάθος, φροντίστε να απολογηθείτε. Διαφορετικά, αφήστε τα όλα πίσω και επικεντρωθείτε στο σήμερα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι υποδέχονται κάθε νέα μέρα με νέα στάση ζωής, με θετική διάθεση και με πλάνο, όχι με τύψεις. Δε μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, αλλά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το σήμερα όπως εσείς ονειρεύεστε. Με αυτοπεποίθηση, με καλή προετοιμασία και κίνητρο να κάνετε κάθε μέρα καλύτερη από την προηγούμενη, μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί και πιο επιτυχημένοι.
Πηγή:mama365.gr
Read more »

Επιστρέψατε από τις διακοπές; Καιρός για ενυδάτωση!















Για να εμποδίσετε το ξεφλούδισμα, χρησιμοποιήστε πιο πλούσιες υφές που θα ξεδιψάσουν και θα διατηρήσουν για πολύ περισσότερο τη βελούδινη όψη της επιδερμίδας σας.

Αποκτήστε ένα ενυδατικό βιταμινούχο serum το οποίο θα απλώνετε καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σας. Το serum, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, έχει καλύτερη διείσδυση στον επιδερμικό ιστό, ενώ η κρέμα σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του μέσα στα κύτταρα.
Αν το δέρμα σας ξεφλουδίζει και σας τραβάει, χρησιμοποιήστε και μια θρεπτική κρέμα νύχτας.
Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ scrub για να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης.
Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, εκτός και αν είναι ειδικά για αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Προτιμήστε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα ή αφρίζοντα καθαριστικά χωρίς σαπούνι.
Αποφύγετε το σκληρό νερό της βρύσης πάνω στο δέρμα του προσώπου σας. Να χρησιμοποιείτε καλύτερα ενυδατικό spray με ιαματικό νερό.

Το μυστικό

Να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας από μέσα. Πίνετε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα, συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σας χυμούς από φρούτα, τσάι από βότανα και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφεΐνη. Για κάθε καφεϊνούχο ποτό πρέπει να πίνετε διπλάσια ποσότητα νερό.


Πηγή:omorfamystika.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...