Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από όλα είμαστε φίλοι!


 





Τι μπορεί να κάνει την σχέση μας μοναδική; Ποιο είναι αυτό το μυστικό συστατικό που θα μας αποτρέψει από την μονοτονία και την βαρεμάρα που ο χρόνος και η καθημερινή τριβή μας προκαλούν;Eίναι τόσο απλό μα και συνάμα τόσο δύσκολο!Πρέπει να μάθουμε και να επιδιώκουμε πάνω από όλα να είμαστε φίλοι με τον/την σύντροφο μας. Ας μην παρεξηγηθεί αυτό. Δύο σύντροφοι είναι και φίλοι όταν μαζί με όλα τα άλλα που μοιράζονται όπως η πίστη,η αφωσίωση,η σεξουαλική έλξη,η τρυφερότητα μοιράζονται και αρκετά κομμάτια του ελεύθερου τους χρόνου έχοντας κοινά ενδιαφέροντα,κοινούς φίλους πράγματα τα οποία κάνουν και τους δύο να νιώθουν όμορφα!


Κοιτάξετε γύρω σας τα ζευγάρια που γνωρίζετε και που έχουν μακροχρόνια σχέση. Πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους που σχετίζονται αισθηματικά είναι παράλληλα και καλοί φίλοι; Πόσοι απολαμβάνουν την παρέα του/της συντρόφου τους με τον ίδιο τρόπο που απολαμβάνουν την παρέα κάποιου φίλου/φίλης; Πόσοι γελάνε και κάνουν πλάκες; Πόσοι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα; Δυστυχώς ελάχιστοι!Τα πιο συχνά παράπονα είναι ότι δεν επικοινωνούν,έχουν κουραστεί,αυτός αφοσιώνεται στην μπάλα ή στο ηλεκτρονικό του παιχνίδι ενώ αυτή περνάει ατέλειωτες ώρες στο τηλέφωνο ή ταυτίζεται με το αγαπημένο της σίριαλ.Καυγαδίζουν ατελείωτα για τις ενοχλητικές τους συνήθειες, γκρινιάζουν, και οι δύο έχουν βαρεθεί, και οι δύο αναζητούν διεξόδους με αμφίβολες επιπτώσεις για την σχέση τους μελλοντικά.

Για φανταστείτε τι θα γινότανε εάν αυτή αφιέρωνε λίγο χρόνο και λίγη υπομονή να μάθει πως παίζεται το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι και να πέρναγαν κάποια ώρα παίζοντας το παρέα.Για φανταστείτε το θα γινότανε εάν αυτός αφιέρωνε μια ώρα να κάτσει μαζί της αγκαλιά στην τηλεόραση και να δούνε το αγαπημένο της σίριαλ κάνοντας σχόλια και γελώντας. Στην ιδανική περίπτωση φανταστείτε τι θα γινότανε εάν το ίδιο ζευγάρι έβρισκε ένα κοινό ενδιαφέρον, όπως κάποιο σπορ, με το οποίο θα ασχολούνταν και οι δύο μαζί και θα τους ευχαριστούσε εξ ίσου; Πρέπει λοιπόν να βρίσκουμε κοινά ενδιαφέροντα με τον/την σύντροφο μας και να μοιραζόμαστε χρόνο ποιότητας εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την σχέση μας ζωντανή και να την προφυλάξουμε από την ρουτίνα. Η συνεχής απομόνωση και η συνεχής γκρίνια το μόνο που προκαλεί είναι πικρίες και προβλήματα στην σχέση και τελικά απομακρύνει τους δύο συντρόφους συναισθηματικά.

Ποιο άλλο χαρακτηριστικό έχουν οι φίλοι εκτός από τα κοινά ενδιαφέροντα; Oι φίλοι αλληλοϋποστηρίζονται, οι φίλοι είναι ευγενικοί και προσέχουν τα λόγια τους για να μην πληγώσουν ο ένας τον άλλο, οι φίλοι συγχωρούν τα λάθη και είναι επιεικείς με τα ελαττώματα των φίλων τους, οι φίλοι είναι καλοί ακροατές, οι φίλοι χαίρονται με την χαρά του φίλου τους και του συμπαραστέκονται στην στεναχώρια ή στις δυσκολίες,έτσι δεν είναι; Πόσοι από εμάς έχουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στην σχέση μας; Πόσες φορές έχετε δει ζευγάρια να προσβάλλουν ο ένας τον άλλο μπροστά σε τρίτους; Πόσες φορές έχετε δει ζευγάρια που να μην μπορούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο σε μια δύσκολη στιγμή; Πόσες φορές εσείς οι ίδιοι νιώσατε τρομερή δυσκολία στο να συγχωρήσετε τον/την σύντροφο σας ή δείξατε σκληρότητα σε ένα ελάττωμα του/της απορρίπτοντας τον/την γι αυτό; Δυστυχώς πολλές!Γιατί λοιπόν με τους φίλους μας φερόμαστε διαφορετικά από ότι φερόμαστε στον/στην σύντροφο μας; Eάν υιοθετούσαμε τις ίδιες συμπεριφορές και στην σχέση μας τότε η σχέση μας θα ήταν πιο ισορροπημένη και γεμάτη κατανόηση και ζεστασιά όπως και οι σχέσεις με τους φίλους μας. Εάν πριν ενεργήσουμε σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργούσαμε εάν ο/η σύντροφος μας ήταν ο/η καλύτερος/η φίλος/η να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις μας θα ήταν διαφορετικές, πολύ πιο ήπιες και πολύ πιο προσεγμένες. Οι φίλοι μας αξίζουν τον καλό μας εαυτό ενώ ο/η σύντροφος μας όχι;


Πολλοί λοιπόν λένε πως ο/η σύντροφος τους είναι ο/η καλύτερος/η τους φίλος/η , αλλά στην πραγματικότητα οι πράξεις τους έρχονται σε αντίθεση με αυτή τους την πεποίθηση. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Φανταστείτε πως θα αντιδρούσατε εάν ένα φιλικό σας πρόσωπο σας έλεγε πως αισθάνεται δυστυχισμένο στην δουλειά του και πως βρήκε μια άλλη δουλειά με λιγότερα χρήματα που τον κάνει όμως ευτυχισμένο και δημιουργικό! Πως θα αντιδρούσατε; Οι περισσότεροι θα του λέγατε να κάνει αυτό που θα τον κάνει να αισθάνεται πιο όμορφα, και ότι τα λεφτά δεν έχουν σημασία μπροστά στην προσωπική του ευτυχία,έτσι δεν είναι; Για σκεφτείτε πως θα αντιδρούσατε αν ο/η σύντροφος σας έλεγε το ίδιο πράγμα. Οι περισσότεροι θα το απορρίπτατε και θα λέγατε ότι αυτά είναι ανέφικτα πράγματα, και ότι η αλλαγή αυτή θα σας ταλαιπωρούσε οικονομικά,εξάλλου ποιος είναι ευτυχισμένος από την δουλειά του! Μήπως κάνω λάθος; Δεν το νομίζω. Συνήθως αισθανόμαστε ότι ασκούμε επιρροή στον/στην σύντροφο μας η οποία δεν είναι και τόσο ανιδιοτελής! Με την επιρροή αυτή ασυναίσθητα φροντίζουμε τα δικά μας συμφέροντα και πεποιθήσεις αγνοώντας πολλές φορές τα θέλω του/της συντρόφου μας. Για να είμαστε φίλοι λοιπόν πρέπει πάντα να βρίσκουμε την δύναμη να μοιραζόμαστε τα όνειρα μας και να βοηθάμε πιστά ο ένας τον άλλο να κάνει τα όνειρα του και τα κοινά μας όνειρα, πραγματικότητα ,χωρίς να έχουμε το αίσθημα ότι θυσιάζουμε τα θέλω μας για τον/την σύντροφο μας.

Όσοι από εσάς είσαστε φίλοι με τον/την σύντροφο σας διαφυλάξτε αυτή την φιλία γιατί είναι πολύτιμη και όσοι δεν είσαστε φίλοι κτίστε την φιλία σας με γερά θεμέλια και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Μην ξεχνάτε πως αν ο/η σύντροφος σας είναι ότι πιο πολύτιμο έχετε, φερθείτε του/της ανάλογα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Πηγή: www.sxeseis.gr
Read more »

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά τα παλιά καλλυντικά;



Η ημερομηνία λήξης των καλλυντικών μας συμβολίζεται από αυτό το μικρό σχεδιάκι (ένα ανοιγμένο κουτάκι με έναν αριθμό, συνήθως 6, 12, 18, 24) στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν τους μήνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακίνδυνα το καλλυντικό μετά την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την συσκευασία του.
Συμβαίνει, όμως, αφού περάσει κατά πολύ το διάστημα αυτών των μηνών το καλλυντικό να συνεχίζει να «δείχνει» ασφαλές. Είναι, όμως; Μην το ρισκάρετε. Αντίθετα, δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν λυπάστε να το πετάξετε.

Eyeliner στα… νύχια

Αν το αδιάβροχο, υγρό eyeliner σας έχει πλέον παλιώσει, αλλά δεν έχει στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε σχεδιάκια στα νύχια σας, όπως αυτά που κάνουν οι nail artists στα ινστιτούτα αισθητικής. Μην ξεχάσετε, βέβαια, αφού τελειώσετε με τα σχεδιάκια σας, να απλώσετε και μπόλικο σταθεροποιητικό μανό!

Υγρομάντηλα κατά… της σκόνης

Τα υγρομάντηλα μετά από λίγο καιρό που θα μείνουν ανοιχτά στο κουτί τους στεγνώνουν με αποτέλεσμα να μην επιτελούν πλέον τον σκοπό ύπαρξής τους. Από την άλλη, γιατί να τα πετάξουμε όταν μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως πανάκια για ξεσκόνισμα, ειδικά στο αυτοκίνητο;

Σφουγγάρι για… σφουγγάρισμα

Το σφουγγάρι του μπάνιου μας μετά από μερικούς μήνες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Η ζωή του, όμως, δεν χρειάζεται να τελειώσει. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο καθαρισμού, π.χ. για να τρίψετε επίμονους λεκέδες σε επιφάνειες, ενώ μπορεί να ζουληχτεί αρκετά για να φτάνει και στα πιο δύσκολα σημεία.

Lip balm για… τα πετσάκια

Το Lip balm που έχετε στην τσάντα σας από το Γυμνάσιο και ακόμα δεν έχει τελειώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι για τα πετσάκια των νυχιών. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Makeup για… τα πόδια

Αν το υγρό makeup που είχατε αγοράσει εκείνο το καλοκαίρι που είχατε μαυρίσει όσο η Naomi Campbell, δεν έχει πια λόγο ύπαρξης στο νεσεσέρ σας. Χρησιμοποιήστε το ως εξής: Αναμείξτε το με το body milk σας και δώστε στο δέρμα σας πιο μαυρισμένο τόνο.

Παλιές κολόνιες για… την τουαλέτα

Ανοίξτε εντελώς το καπάκι από την παλιά σας κολόνια και τοποθετήστε την σε ένα λιγότερο ορατό σημείο της τουαλέτας, για να λειτουργήσει ως αποσμητικό χώρου.

Μανό για… μαρκαδοράκια

Τα παλιά σας μανό είναι ό,τι πρέπει για να σημειώνετε με αυτά έξω από τα τάπερ που φυλάτε στο ψυγείο τι περιέχεται στο κάθε ένα. Κι αν θέλετε να αλλάξετε όνομα σε κάποιο τάπερ, απλά το καθαρίζετε με λίγο ασετόν.

Βουρτσάκια της μάσκαρα για… μανικιούρ

Όταν πλέον η μάσκαρά σας έχει στεγνώσει μην πετάξετε το βουρτσάκι της. Πλύντε το, στεγνώστε το και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα νύχια σας πριν κάνετε μανικιούρ.

Οδοντόβουρτσα για… τρίφτης

Μην πετάτε τις παλιές σας οδοντόβουρτσες. Χρησιμοποιήστε τις για να τρίβετε και να γυαλίζετε τα κοσμήματά σας, ιδιαίτερα τα ασημένια.

Αντηλιακό ως… κρέμα χεριών

Μην πετάτε το περσινό, σχεδόν γεμάτο μπουκάλι αντιηλιακού σας. Φυλάξτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και απλώστε το ως κρέμα χεριών κατά τις ηλιόλουστες ημέρες που οδηγείτε. Θα προστατεύσετε τα χέρια σας από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Πηγή:www.mama365.gr
Read more »

Μπουτάκια κοτόπουλου με πράσα και ροζ πιπέρι


Υλικά
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου («κοπανάκια»)
  • 40 ml + 30 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 πράσα, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 200 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • αλάτι, ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα   (Μερίδες 4)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε 40 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ζεστό νερό (αν χρειάζεται) ώστε να καλύψει το κοτόπουλο κατά τα 2/3. Προσθέτουμε αλάτι, όσο χοντροκοπανισμένο ροζ πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε συνοδεία λευκού ρυζιού.
Πηγή: www.gastronomos.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...