Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σπιτικές μάσκες μαλλιών για θρέψη,λάμψη,ενυδάτωση,αντηλιακή προστασία...






Σπιτικές μάσκες μαλλιών με φυσικά προϊόντα για τη θρέψη και την ενυδάτωση των μαλλιών μας.
Τα κατεστραμμένα, θαμπά και άτονα μαλλιά είναι η αρκετά κοινή ανησυχία των γυναικών. Οι σπιτικές μάσκες μαλλιών παρέχοντας τα θρεπτικά τους στοιχεία στα μαλλιά μας, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και τη σωστή θρέψη και ανάπτυξη της τρίχας.
Τα προνόμια της σπιτικής μάσκας μαλλιών είναι ότι αποφεύγεις τα χημικά που περιέχουν οι εμπορικές μάσκες, τα θρεπτικά συστατικά στα φυσικά προϊόντα υπάρχουν σε μεγαλύτερες ποσότητες απ' ότι στα εμπορικά, τα περισσότερα υλικά για να παρασκευάσουμε μια σπιτική μάσκα μαλλιών υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας και φυσικά οι σπιτικές μάσκες μαλλιών κοστίζουν οικονομικά πολύ λιγότερο από τις μάσκες του εμπορίου.

>>> Για θρέψη και ενυδάτωση:
Η σπιτική μάσκα μαλλιών με γάλα, ελαιόλαδο και μέλι θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά μας.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σπιτικής μάσκας μαλλιών είναι ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει πραγματικά τα μαλλιά μας.
Τα αγνά αυτά υλικά χαρίζουν διαρκή λάμψη και όγκο στα μαλλιά.
Η παρασκευή της σπιτικής μάσκας μαλλιών είναι πολύ εύκολη και τα υλικά της υπάρχουν οπωσδήποτε στην κουζίνα μας.
Για τη μάσκα μαλλιών με γάλα, ελαιόλαδο και μέλι θα χρειαστούμε
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να λιώσει ευκολότερα το μέλι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη μάσκα μαλλιών σε στεγνά ή νωπά μαλλιά και την αφήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Στη συνέχεια την ξεπλένουμε και πλένουμε τα μαλλιά μας με μαλακό σαμπουάν.
Χρήσιμες πληροφορίες
  • Η πρωτείνη, που περιέχεται πλουσιοπάροχα στο γάλα, αποτελεί δομικό στοιχείο της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι προωθεί την υγιή ανάπτυξη και τη θρέψη των μαλλιών μας.
  • Το ασβέστιο του γάλακτος έχει σημαντικό ρόλο στην κερατινοποίηση και η κερατίνη είναι μία από τα κύρια συστατικά της τρίχας.
  • Το ελαιόλαδο συμβάλλει στον έλεγχο της ξηροδερμίας του τριχωτού της κεφαλής.
  • Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου, ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα.
  • Το μέλι έχει την ικανότητα να συγκρατεί και να διατηρεί την υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση της τρίχας. Κάτι που είναι ιδιαίτερα οφέλιμο για τα ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά.
Tip: ''Στις σπιτικές μάσκες μαλλιών, τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται καλύτερα από την τρίχα όταν τα μαλλιά μας είναι στεγνά.''

>>>Για τόνωση, λάμψη και απαλότητα:
 Η σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό, ελαιόλαδο και μέλι τονώνει τις τρίχες των μαλλιών μας, δίνοντάς τους παράλληλα φυσική λάμψη και απαλότητα.
Όλες μας, δυστυχώς, ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας με τα προϊόντα styling και ιδιαίτερα με τη θερμότητα του σεσουάρ.
Η σπιτική μάσκα μαλλιών όταν επαναλαμβάνεται συχνά στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθάει πολύ στην αναδόμηση της τρίχας, στη θρέψη της και στην προστασία της από τέτοιου είδους ενέργειες όπως η συχνή χρήση του σεσουάρ.
Ok, δεν έχουμε το χρόνο να φτιάχνουμε τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα σπιτικές μάσκες για τα μαλλιά και να καθόμαστε με τη μάσκα στο κεφάλι για μισή ώρα(!) Αλλά σίγουρα εμείς οι γυναίκες, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε μία φορά μισή ώρα μέσα στην εβδομάδα για να ασχοληθούμε με τη θεραπεία των μαλλιών μας.
Εξ' άλλου οι σπιτικές μάσκες όταν εφαρμόζονται έστω και μία φορά την εβδομάδα, συστηματικά όμως, βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα των μαλλιών μας! Και αυτό το γράφω με απόλυτη σιγουριά!

Για τη σπιτική μάσκα μαλλιών θα χρειαστούμε
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού όπως τη μαρέγγα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέσα σε μπολ. Ή μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά μαζί απευθείας στο μπλέντερ.
Απλώνουμε τη σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.
Όταν η σπιτική μάσκα μαλλιών εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά, τα θρεπτικά συστατικά της απορροφώνται καλύτερα από την τρίχα!
Δένουμε με μια πιάστρα τα μαλλιά μας και αφήνουμε τη μάσκα μαλλιών για 30 λεπτά.
Στο τέλος πλένουμε τα μαλλιά με μαλακό σαμπουάν.
Χρήσιμες πληροφορίες
  • Ο κρόκος του αυγού προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών. Επίσης χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά.
  • Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα και την εμπλουτίζει με τα θρεπτικά συστατικά του.
  • Το μέλι "σφραγίζει" την υγρασία της τρίχας, ώστε τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα.
Tip: ''Αφού περάσουν τα 30 λεπτά και πριν πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν, ξεπλύνετε τη μάσκα μαλλιών με λίγο μηλόξυδο. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει στο να μην παραμείνει στα μαλλιά η μυρωδιά του κρόκου αυγού!''

>>>Για αναδόμηση και θρέψη:
 Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική εντατική μάσκα μαλλιών που δυναμώνει, ενυδατώνει, αναδομεί και θρέφει τα μαλλιά μας σε βάθος. Περιέχει τα οφέλη των πρωτεϊνών, της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β και ω3 λιπαρών. Τα έλαιά του διεισδύουν στην τρίχα, την θρέφουν και την αναδομούν έτσι ώστε να έχουμε λαμπερά μαλλιά που ακτινοβολούν.
Αν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το σεσουάρ μαλλιών και τα νιώθετε άγρια και αφυδατωμένα...
Η φυσική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο σίγουρα θα σας βοηθήσει και δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.
Για τη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο θα χρειαστούμε
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αφαιρούμε το φλοιό και το σπέρμα του αβοκάντο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ τη σάρκα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
Εφαρμόζουμε την κρέμα σε λουσμένα νωπά μαλλιά, σε όλο το μήκος της τρίχας, από τη ρίζα έως τις άκρες. Κάνουμε για 1 - 2 λεπτά απαλό μασάζ και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη ή τα πιάνουμε με ένα τσιμπιδάκι και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20 - 30 λεπτά. Στο τέλος τα ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό. Μπορούμε επίσης μετά τη μάσκα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κι ένα απαλό σαμπουάν.
Αν προτιμάτε αντί για φρέσκο αβοκάντο να φτιάξετε τη μάσκα σας με αιθέρια έλαια αβοκάντου, μπορείτε να το κάνετε. Απλά σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξετε λίγο τη συνταγή, χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. αιθέρια έλαια αβοκάντου, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όλα τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ιδια.
Tip: ''Το αβοκάντο περιέχει και φυσικές αντηλιακές ιδιότητες ώστε να το καθιστούν ικανό να προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο. Κάτι που τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!''

>>>Για ενυδάτωση:
 Η σπιτική μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης μετά από διακοπές εκτός απ’ το ό,τι ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά μας, τα θρέφει και βοηθάει στην αναδόμηση της τρίχας μετά από την ταλαιπωρία που υπέστη στις καλοκαιρινές διακοπές. Επαναφέρει την ελαστικότητα της τρίχας και κάνει τα μαλλιά μας λαμπερά!
Για τη μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης μετά από διακοπές θα χρειαστούμε
  • ½ αβοκάντο
  • 1 μπανάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. μέλι
Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα και το αβοκάντο και αφαιρούμε το σπέρμα του. Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και απλώνουμε τη μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης κατά μήκος όλης της τρίχας, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Δένουμε τα μαλλιά μας σε κότσο και τα αφήνουμε με τη μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και πλένουμε τα μαλλιά με μαλακό σαμπουάν.
Χρήσιμες πληροφορίες
  • Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και συμβάλλει στην αναδόμηση της τρίχας.
  • Η μπανάνα βοηθάει τα θαμπά μαλλιά να ξαναβρούν τη λάμψη τους.
  • Το ελαιόλαδο θρέφει σε βάθος την τρίχα με τα πλούσια συστατικά του. Εμπλουτίζει με τα θρεπτικά συστατικά του τα ξηρά μαλλιά και τα κάνει ξανά μαλακά και λαμπερά.
  • Το φρέσκο γάλα βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας.
  • Το μέλι σφραγίζει την υγρασία της τρίχας ώστε τα μαλλιά να παραμείνουν ενυδατώμενα.
Tip: ''Εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης μετά από διακοπές δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα. Το αποτέλεσμα στα μαλλιά σας θα καταπλήξει εσάς και τις φίλες σας!''



>>> Για αντηλιακή προστασία:
 Όπως το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Με τον θερμό αέρα και την ηλιακή ακτινοβολία, τα μαλλιά μας αφυδατώνονται, αποδυναμώνουν και σπάνε.
Για την ενυδάτωσή τους, αλλά και για την προστασία τους από τον ήλιο υπάρχει μία σπιτική μάσκα, εύκολη στην παρασκευή της, αρκεί να μας αρέσει το αβοκάντο και η καρύδα.
Έτσι αυτά τα δύο φρούτα θα υπάρχουν οπωσδήποτε στο ψυγείο μας, ώστε να φτιάξουμε μόνες μας την αντηλιακή μάσκα μαλλιών μας!
Για την αντηλιακή μάσκα μαλλιών, θα χρειαστούμε
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το σπέρμα του. Το πολτοποιούμε, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Η αντηλιακή μάσκα μαλλιών είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
Την απλώνουμε κατά όλο το μήκος των μαλλιών και τα δένουμε ένα κότσο. Αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε με ένα σελοφάν, ώστε λόγω της θερμότητας που θα προκαλέσει, τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο και της καρύδας θα εισχωρήσουν βαθύτερα στην τρίχα. Την αφήνουμε στα μαλλιά μας για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένουμε με μαλακό σαμπουάν.



Τα οφέλη του αβοκάντο για τα μαλλιά μας
  • Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ.
  • Το αβοκάντο αποτελεί φυσικό αντηλιακό φίλτρο και προστατεύει τα μαλλιά μας από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.
  • Θρέφει τη ρίζα της τρίχας και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη νέων τριχών.
  • Αναδομεί τις εύθραυστες τρίχες, εμπλουτίζοντάς τις με τα θρεπτικά συστατικά του.

Τα οφέλη του γάλακτος καρύδας για τα μαλλιά μας
  • Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την υγεία των μαλλιών.
  • Ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής.
  • Διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών.
Βοηθά στον έλεγχο της πιτυρίδας και απαλύνει από φαγούρες στο τριχωτό της κεφαλής. 

>>>Για ξηροδερμία:
 Αν έχεις προβλήματα στο τριχωτό του κεφαλιού σου όπως φαγούρες ή ατίθασα μαλλιά, τότε δεν έχεις παρά να αρχίσεις τις σπιτικές μάσκες μαλλιών με βάση τους τη βρώμη!
Η σπιτική μάσκα μαλλιών με βρώμη και δενδρολίβανο ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά, τα προστατεύει από την ψαλίδα, ενισχύει τη φυσική τους λάμψη και απαλύνει το τριχωτό του κεφαλιού από ξηροδερμίες και φαγούρες.
Χμμ… Νομίζω πως ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα. Πώς θα καταφέρεις να βγάλεις τις φλοίδες βρώμης από τα μαλλιά σου μετά τη μάσκα. Είχα το ίδιο πρόβλημα και μετά από πειράματα κατέληξα επιτέλους στη λύση! Διάβασε τη συνταγή μου και θα ανακαλύψεις κι εσύ το «μυστικό» μου!
Για τη σπιτική μάσκα μαλλιών με βρώμη και δενδρολίβανο θα χρειαστούμε
  • 1 ½ κ.σ. πλιγούρι βρώμης
  • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
  • 10ml λάδι jojoba
Βράζουμε 60ml νερό μέχρι να ζεσταθεί (δε θέλουμε να γίνει πολύ καυτό). Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό νερό το πλιγούρι βρώμης και το αφήνουμε εκεί για μισή ώρα. Μετά το μισάωρο σουρώνουμε το μίγμα και κρατάμε μόνο το υγρό (έτσι στο ξέπλυμα δε θα μας ταλαιπωρήσουν οι φλοίδες!). Στο υγρό της βρώμης προσθέτουμε το λάδι jojoba και το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Εφαρμόζουμε τη μάσκα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά και την αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.
Οφέλη της βρώμης στα μαλλιά
  • Η βρώμη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ω-6 λιπαρά οξέα που συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών μας.
  • Το κολλοειδές υγρό που προκύπτει από το πλιγούρι βρώμης δρα προστατευτικά στην τρίχα των μαλλιών μας, προστατεύοντάς τα από εξωτερικούς παράγοντες όπως η χρήση του σεσουάρ.
  • Απαλύνει το τριχωτό του κεφαλιού από φαγούρες.
  • Όταν χρησιμοποιείται συστηματικά σε μάσκες μαλλιών βοηθάει στην εξάλειψη της ξηροδερμίας του κεφαλιού.
Tip.1: Αν έχετε δενδρολίβανο στη γλάστρα ή στην αυλή, τότε μπορείτε να βράσετε ένα φλιτζάνι με λίγα φυλλαράκια και να χρησιμοποιήσετε το υγρό του στη μάσκα μαλλιών με βρώμη εναλλακτικά για το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.
Tip.2: Το πλιγούρι βρώμης που περίσσεψε από το σούρωμα δε χρειάζεται να το πετάξετε. Απλώστε το σαν μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 λεπτά. Θα ενυδατώσει πλήρως και θρέψει την επιδερμίδα σας με τα συστατικά και τις βιταμίνες της βρώμης!

>>>Για τόνωση και όγκο:
 Αν νιώθεις τα μαλλιά σου άτονα, αδύνατα, χωρίς όγκο και πιάνουν πολύ συχνά ψαλίδα, αυτό σημαίνει πρώτον ότι κάνεις κάτι λάθος με τη διατροφή σου και δεύτερον, δεν περιποιείσαι τα μαλλιά σου σωστά. 
Η σπιτική μάσκα μαλλιών με παπάγια θα βοηθήσει πολύ στα παραπάνω προβλήματα.
Για τη μάσκα μαλλιών με παπάγια θα χρειαστούμε
  • ½ παπάγια
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο
Ξεφλουδίζουμε την παπάγια και αφαιρούμε τα σπόρια της. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ την παπάγια το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε και τις σταγόνες αμυγδαλέλαιου και ανακατεύουμε καλά (αν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο μπορείτε να το παραλείψετε).
Η σπιτική μάσκα μαλλιών με παπάγια είναι έτοιμη. Την απλώνουμε σε στεγνά ή νωπά μαλλιά και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και πλένουμε μία φορά τα μαλλιά με πολύ μικρή ποσότητα μαλακού σαμπουάν.
Τα οφέλη της παπάγιας στα μαλλιά
  • Η παπάγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο, Βήτα Καροτίνη, κ.α.. Θρεπτικές ουσίες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη της τρίχας.
  • Διατηρεί και ενισχύει τη φυσική λάμψη των μαλλιών.
  • Βοηθάει στο να διατηρηθούν τα μαλλιά μαλακά.
  • Περιορίζει την πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Δυναμώνει τα μαλλιά χάρη στα θρεπτικά της συστατικά.
  • Ξεκουράζει τα μαλλιά από τη χρήση των προϊόντων styling.
Tip: Για όσες παρουσιάζουν ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής, μπορούν στη μάσκα μαλλιών με παπάγια να αντικαταστήσουν το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος που είναι πιο λιπαρή και θα βοηθήσει περισσότερο στο παραπάνω πρόβλημα.

Μικρά tips: Να απλώνεις σαν μάσκα πριν το λούσιμο για μισή με μια ωρίτσα, μια με δυο φορές την εβδομάδα στα μαλλιά σου ένα φυτικό έλαιο βάσης (αμυγδαλέλαιο,τζότζομπα η και ελαιόλαδο) αραιωμένο σε λιγο νεράκι (οχι σκέτο το λάδι). Και μετά λούζεσαι κανονικά! Το αμυγδαλέλαιο και πολλά ακόμα έλαια φυτικά που κάνουν θάυματα στα μαλλιά θα τα βρεις σε φαρμακέια και καταστήματα με βιολογικά προιόντα, βοτανάδικα κλπ. Mην παραλείπετε το κόψιμο στις άκρες σας μια φορά τον μήνα.


Πηγή:gildedbutterflies17.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...