Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα με σοκολάτα και άρωμα πορτοκάλι















Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά (χωρισμένα)
  • 1 1/2 - 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια αλεύρι self raising
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 3 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι κομματάκια σοκολάτας
  • λίγη βανίλια
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Αφού γίνει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια σε σκόνη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους.
  3. Προσθέστε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού (στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα) με το αλεύρι.
  4. Τέλος προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε μέσα τη μαρέγγα.
  5. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα + 15 λεπτά περίπου.
  6. Αφού κρυώσει και ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ξεχάσετε το φλουρί!

Πηγή: sintagespareas.gr

Καλή Επιτυχία!!!
Καλή Χρονιά!!!
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...