Τι χρειαζόμαστε:
- 6 αυγά (χωρισμένα)
- 1 1/2 - 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια αλεύρι self raising
- 250 γρ. βούτυρο
- 3 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι κομματάκια σοκολάτας
- λίγη βανίλια
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Αφού γίνει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια σε σκόνη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους.
- Προσθέστε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού (στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα) με το αλεύρι.
- Τέλος προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε μέσα τη μαρέγγα.
- Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα + 15 λεπτά περίπου.
- Αφού κρυώσει και ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ξεχάσετε το φλουρί!
Πηγή: sintagespareas.gr
Καλή Επιτυχία!!!
Καλή Επιτυχία!!!
Καλή Χρονιά!!!