Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εύκολο Brownies με κακάο




Εύκολα μπράουνις με κακάο (βασική συνταγή)

Υλικά

 1/2 κούπα(ες) ανάλατο βούτυρο
 1 κούπα(ες) ζάχαρη
 1/2 στικ βανίλια
 2  αβγά
 1/3 κούπα(ες) άγλυκο κακάο
 1/2 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα γεμάτη μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα κοφτή αλάτι

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσέχω να μη μου κάψει. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύω, να διαλυθούν καλά. Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα τα αβγά με πιρούνι ή σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω στο κατσαρολάκι τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά. Τέλος, κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, χωρίς γρομπαλάκια.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια τετράγωνη φόρμα (22εκ.) ή βουτυρώνω και στρώνω αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολα. Γεμίζω το ταψάκι με το μείγμα της ζύμης, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί και λειαίνοντας με μια σπάτουλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40', μέχρι να ψηθεί καλά και να στεγνώσει λιγάκι η ζύμη. Θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού.


Πηγή:pastrychef.gr
Read more »

Κακάο: Θεϊκό ρόφημα!


Δεν είναι τυχαίο ότι η επιστημονική ονομασία των σπόρων του τροπικού δέντρου κακάο είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma έχει ελληνική προέλευση (προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση) και σημαίνει φαγητό των Θεών. Το συστήνω ανεπιφύλακτα αρκεί να το πίνετε σκέτο, χωρίς ζάχαρη, και να επιλέγετε βιολογικό κακάο με υψηλή περιεκτικότητα έως και 70%. Το κακάο:

Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι!
Προστατεύει την καρδιά: Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.
Βελτιώνει τη διάθεση: Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Πηγή:omorfmystika.gr
Read more »

Πώς να απαλλαχτείτε από το στρες των αλλαγών στη ζωή σας




Μετακόμιση, καινούργια σε μια νέα πόλη, προαγωγή ή το πρώτο σας παιδί; Δείτε πώς να διευκολύνετε τα πράγματα σε κάθε μετάβαση της ζωής σας και απαλλαχτείτε από το άγχος.

Είναι αλήθεια πως αλλαγές γίνονται καθημερινά. Το θέμα όμως είναι πόσο έτοιμοι είστεγια αλλαγή ή για μετάβαση στη ζωή σας. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι η αλλαγή και η μετάβαση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η αλλαγή είναι ένα εξωτερικό γεγονός που συνήθως συμβαίνει μέσα σε μέρες ή βδομάδες. Ξεκινάτε μια καινούρια δουλειά, για παράδειγμα, ή πουλάτε το παλιό σας σπίτι. Η μετάβαση είναι μια εσωτερική διαδικασία κατά την οποία αποχαιρετάτε το παλιό και αποκτάτε άνεση με το καινούριο, κάτι που μπορεί να πάρει ακόμα και μήνες ή χρόνια. Ακόμα κι όταν επιλέγετε να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σας, σπάνια σκέφτεστε το μακρύ, ανώμαλο δρόμο που πρέπει να διανύσετε από το ένα μέρος στο επόμενο. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστοι. Θέλουμε τα πράγματα να παραμένουν στην υπάρχουσα κατάσταση. Οτιδήποτε παραβιάζει αυτή την οικειότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποσυνθετικό. Για να κάνετε πιο ομαλή τη μετάβαση – και πιο ευχάριστη τη διαδρομή – διαβάστε τα παρακάτω μυστικά.
Δημιουργήστε μια ομάδα αντι-στρες
Ο καθένας έχει διαφορετική “χωρητικότητα” στρες. Η δική σας αντιστοιχεί σε σφηνάκι ή σε μεγάλο ποτήρι μπίρας; Αν το καθημερινό στρες (μια επίπληξη στη δουλειά, ένα μπέρδεμα στην τράπεζα) πυροδοτούν ξεσπάσματα κλάματος ή σπασμούς στην πλάτη, αυτό μπορεί να έχει επίπτωση συναισθηματική στη μετάβαση. Οργανώστε ένα σύστημα υποστήριξης πριν συμβεί αυτό. Φτιάξτε μια λίστα με τα e-mail των φίλων που σας χαροποιούν. Ή επιλέξτε τρία άτομα που σας κάνουν πάντα να γελάτε και φροντίστε να έχετε πάντα εύκαιρο το τηλέφωνό τους.
Φτιάξτε ένα κουτί Α΄ βοηθειών
Γεμίστε ένα κουτί με DVD που δε βαριέστε ποτέ να βλέπετε, ένα βιβλίο με ποιήματα που σας χαλαρώνουν ή μυθιστορήματα που λατρεύετε. Η διασκέδαση είναι μεγάλο παυσίπονο για το στρες.
Μη νιώθετε άσχημα
Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται από το πόσο στρες μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή. Για να το αντισταθμίσουν, προσπαθούν να πέσουν με τα μούτρα και να αντεπεξέλθουν στα πάντα. Δεν είναι κακό να νιώθετε μόνοι, θλιμμένοι ή φοβισμένοι. Και μην ξεχνάτε, το στρες δεν είναι πάντοτε κακό. Μας παρακινεί να κάνουμε όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουμε στη ζωή μας.
Ξεχάστε τα “Κι αν…”
Το να εξάπτεστε για ό,τι πάει στραβά αυξάνει το στρες και συχνά καταλήγετε να ανησυχετε χωρίς λόγο για τα πράγματα. Δεν πειστήκατε ακόμα; Δοκιμάστε τότε αυτό: Για 3 μέρες, σημειώστε όλα τα “αν” που σας ταλαιπωρούν – “Κι αν αργήσω στη δουλειά;”, “Κι αν δεν αρέσει του αρέσει η δουλειά μου;”. Έπειτα, μετρήστε πόσα από αυτά συνέβησαν. Οι άνθρωποι πέφτουν μέσα περίπου στο 10% των ανησυχιών τους.

Το μυστικό

Φροντίστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας – δυνατά και συχνά – όλα τα μεγάλα επιτεύγματά σας. Και πείτε στους άλλους γιατί τους εκτιμάτε. Αυτή δεν είναι μια άσκοπη άσκηση. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι θετικές σκέψεις απελευθερώνουν ενδορφίνες που σας δίνουν μια αίσθηση ευφορίας
Πηγή:omorfamystika.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...