Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι μαύροι κύκλοι και από τι προκαλούνται




Share on printShare on email
Για τη φροντίδα της περιοχής των ματιών προτείνεται η χρήση προϊόντων που περιέχουν βιταμίνες C ή K και κινετίνη.
Μπορεί οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια να μην αποτελούν σοβαρό παθολογικό πρόβλημα, ωστόσο όλοι οι άνθρωποι που τους παρουσιάζουν επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτούς όσο το δυνατόν πιο σύντομα κυρίως για αισθητικούς λόγους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ότι εμφανίζεται κατά καιρούς σε όλους τους ανθρώπους.
Εάν θέλουμε να εξετάσουμε τους λόγους εμφάνισης των μαύρων κύκλων δε θα ήταν εύκολο να προβούμε σε κάποια κατηγοριοποίηση των αιτιών. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνδέονται με επιβαρυντικές για τον οργανισμό καθημερινές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή και η κούραση. Ωστόσο, οι λόγοι δημιουργίας μαύρων κύκλων δεν περιορίζονται στους παραπάνω.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συχνότερη αιτία είναι η ρινική συμφόρηση, που με τη σειρά της προκαλείται από αλλεργίες, κρυολογήματα ή άλλες μορφές ρινίτιδας. Με λίγα λόγια, οι σακούλες δημιουργούνται λόγω της διαπλάτυνσης του δέρματος στην περιοχή των ματιών που σαν αποτέλεσμα έχει το σκούρο χρώμα των φλεβών.
Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους είναι η κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς τα υγρά που μαζεύονται στα κάτω βλέφαρα προκαλούν οίδημα. Θα πρέπει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι η κατακράτηση υγρών είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε πολλές ασθένειες όπως είναι οι καρδιοπάθειες, παθήσεις του θυρεοειδούς, νεφρικές ή ηπατικές νόσοι.
Και η γήρανση όμως μπορεί να θεωρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις υπεύθυνη για τις σακούλες. Η εξήγηση είναι απλή. Όσο περνούν τα χρόνια, η περιοχή γύρω από τα μάτια γίνεται πιο ευαίσθητη γιατί το δέρμα γίνεται πιο λεπτό. Σαν αποτέλεσμα, τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται περισσότερο διακριτά. Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η κληρονομικότητα παίζει και αυτή το ρόλο της στην εμφάνιση του προβλήματος.
Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι φυσικά πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το πρόβλημα. Οι ειδικοί συνιστούν καλό ύπνο, ξεκούραση, αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, περιορισμό τροφών που περιέχουν πολύ αλάτι και κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, για τη φροντίδα της περιοχής προτείνεται η χρήση προϊόντων που περιέχουν βιταμίνες C ή K και κινετίνη. Τέλος, προτείνεται η χρήση αντηλιακής κρέμας προστασίας με στόχο την πρόληψη της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.


Πηγή:www.healthpages.gr

Read more »

Στο σεξ...όλα επιτρέπονται;



Ένα θέμα που έχει συζητηθεί άπειρες φορές : τι «επιτρέπεται» και τι είναι «φυσιολογικό» στο σεξ; Εάν περιμένετε να πάρετε κάποια αντικειμενικά σωστή απάντηση για το συγκεκριμένο ερώτημα , μάλλον θα περιμένετε για πολύ , μιας και δεν υπάρχει μια απάντηση που θα κάλυπτε όλα τα εκατομμύρια σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων που υπάρχουν σε αυτό τον πλανήτη. Όπως ο καθένας εμάς είναι διαφορετικός εσωτερικά αλλά και εξωτερικά , έτσι και οι σεξουαλικές μας «ανοχές» διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν όμως κάποιες κοινές παραδοχές που μπορούν να καθορίσουν τι είναι επιτρεπτό και τι όχι στο σεξ;

Η σημερινή κοινωνία , μετά την σεξουαλική απελευθέρωση του προηγούμενου αιώνα, είναι περισσότερο δεκτική στο σεξ , υποκρίνεται λιγότερο , αναζητά περισσότερα και ξέρει να διεκδικεί αυτά που επιθυμεί. Η υπερπροσφορά στο σεξ και η άνεση με την οποία πλέον το σεξ αντιμετωπίζεται είτε αυτό αφορά ετερόφυλα , είτε ομοφυλόφιλα άτομα, δημιουργεί απορίες όπως : πόσο συχνά πρέπει να έχω σεξουαλικές επαφές ή πόσοι σύντροφοι είναι φυσιολογικοί ή είναι επιτρεπτό το ομαδικό σεξ , το ομοφυλοφιλικό σεξ ή ακόμα και η ύπαρξη φαντασιώσεων;

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έχει προτείνει μια απλή μέθοδο για να ως κατευθυντήρια οδό για την απάντηση όλων των προαναφερθέντων ερωτημάτων και σίγουρα όλων αυτών των ερωτημάτων που απασχολούν τον καθένα μας ειδικά.

Η ερωτική πράξη μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας όταν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις :

• Όταν υπάρχει κοινή συναίνεση , δηλαδή όταν η ερωτική πράξη γίνεται με την θέληση και ενήλικων ατόμων χωρίς τον παραμικρό εξαναγκασμό ή χρήση βίας.

• Όταν δεν θίγεται η δημόσια αιδώς και δεν παρενοχλούνται τρίτα άτομα.


• Όταν δεν η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των ερωτικών συντρόφων δεν διατρέχει κίνδυνο λόγω της σεξουαλικής επαφής.

Τα συμπεράσματα δικά σας!




Πηγή: www.sxeseis.gr 
Read more »

Μαρμελάδα Πορτοκάλι



recipe image

Από τις πιο ευπαρουσίαστες και εύγευστες μαρμελάδες, το πορτοκάλι συνοδεύει τα πρωινά μας, τις τάρτες και τα μπισκοτάκια μας και είναι μια απόλαυση που δεν θέλουμε με τίποτα να στερηθούμε.
Συστατικά
  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 κιλά νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Πλένετε και στύβετε τα πορτοκάλια και αδειάζετε το χυμό τους σε μια κατσαρόλα.
  2. Δένετε σ ένα τουλπάνι τον πολτό που έμεινε από τα πορτοκάλια που στύψατε και τους σπόρους και τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βάλατε το χυμό, ενώ προσθέτετε το νερό.
  3. Τρίβετε στο μούλτι μερικές από τις φλούδες των πορτοκαλιών και τις κόβετε.
  4. Τις προσθέτετε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε αυτό το μείγμα για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Αφαιρείτε το τουλπάνι, αφού πρώτα το στύψετε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  6. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
  7. Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει.
  8. Μετά από κάποιες ώρες τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο. 


    Πηγή: www.mageirikesdiadromes.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...