Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Έλλειψη σιδήρου;



Τι να κάνεις
Η σιδηροπενία είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες. Για να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες σε σίδηρο:
Φάε έξυπνα:
Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, εντόσθια και όσπρια.
Σκέψου εναλλακτικά:
Τι εννοούμε; Καλό είναια να στραφείς σε εναλλακτικές πηγές του μετάλλου, Πολύ καλή επιλογή μπορούν να αποτελέσουν τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως, λειτουργικοί χυμοί με σίδηρο, καθώς το είδος του σιδήρου που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα προιόντα απορροφάται σε σημαντικό ποσοστό από τον οργανισμό.
Πάρε ένα πολυβιταμινούχοσκεύασμα:
Επέλεξε κάποιο που εκτός από σίδηρο να σε εφοδιάζει και με ψευδάργυρο,βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και χαλκό, καθώς και συνενζυμο Q10 και ginseng.

Τιπ:
Μείνε μακριά από εξαντλητικές δίαιτες. Τα πολύ ακραία διατροφικά σχήματα, που συχνά υιοθετούμε για  να χάσουμε γρήγορα βάρος, μας στερούν ενέργεια και πολύτιμα θρεπικά συστατικά, ενώ επιδρούν αρνητικα και στην εμφάνιση μας( δέρμα, μαλλιά, νυχιά).

Πηγή: prevetionmag.gr
Read more »

Νοέμβριος

Αυτόν τον μήνα προτίμησε


Από τον μανάβη:










Πράσα: Αυτά τα λαχανικά έχουν μεγαλύτερη αντικαρκινική δράση σε σχέση με άλλα. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος και βήτα καροτένιου.
Από το ιχθυοπωλείο:









Χταπόδι: Ειναι άριστη πηγή πρωτεϊνης,έχει ελάχιστα λιπαρά και είναι πλούσιο σε σίδηρο. Τα 100 γρ. μαγειρεμένου χταποδιού καλύπτουν το 55% των ημερήσιων αναγκών σου.
Από τον πάγκο με τα φρούτα:











Ρόδι:Έχει υψηλή περεκτικότητα σε νερό, πολλές φυτικές ίνες(6 γρ. ανα φρούτο) αλλά και ισχυρή αντοξειδωτική δράση. Απόλαυσε το χυμό και τους καρπούς του σε σαλάτες.

Πηγή: prevetionmag.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...