Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τόνωσε φυσικά τον οργανισμό σου




Tonwse fusika ton organismo sou












Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Μπορεί ο καιρός να επιβάλλει πιο χλιαρά μπάνια, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, η πολυπόθητη συναισθηματική ευεξία μπορεί να επιτευχθεί εύκολα (και) από την άνεση της μπανιέρας σου! Κι αυτό γιατί -πέρα από την ικανότητά του να σε χαλαρώνει σωματικά- το μπάνιο με ζεστό νερό έχει ευεργετικά οφέλη και για την ψυχή σου. Αυτό τουλάχιστον διατείνεται έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Contemporary Therapies in Medicine. Μάλιστα, ένα ζεστό μπάνιο την ημέρα καταπολεμά τα συμπτώματα του στρες εξίσου αποτελεσματικά με τα αγχολυτικά σκευάσματα. Θέλεις να επωφεληθείς στο έπακρον; Απλώς, πρόσθεσε στο νερό μερικές σταγόνες από το κατάλληλο αιθέριο έλαιο. Συγκεκριμένα, το φασκόμηλο ενισχύει τη μνήμη, ενώ το περγαμόντο κατευνάζει το στρες. 
Γέλα με τον πόνο σου
Την επόμενη φορά που θα σε πιάσει ένας κολικός ή η μέση σου, ψάξε παρηγοριά στην αγαπημένη σου κωμική σειρά. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι μία δόση γέλιου μειώνει την ένταση του πόνου τροφοδοτώντας τον εγκέφαλο με ενδορφίνες. Πρόκειται για μία από τις τρεις κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών, που, μεταξύ άλλων, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σε καταστάσεις στρες κι έχουν φυσική αναλγητική δράση. Μάλιστα, είναι 20-50 φορές ισχυρότερες από μία δόση μορφίνης και πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε παυσίπονο.
Φάε, προσευχήσου, αγκάλιασε 
Είσαι στις μαύρες σου; Μία βραδιά κινηματογράφου ίσως είναι η καλύτερη ιατρική συμβουλή που μπορείς να πάρεις! Εχει αποδειχθεί ότι μία ζεστή αγκαλιά ή μία θερμή χειραψία αρκούν για να ανέβει άμεσα η διάθεσή σου. Σύμφωνα ωστόσο με νέα έρευνα, βλέποντας κάποιον να φέρεται τρυφερά σε κάποιον άλλον, η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο με το να ήσουν εσύ η ίδια η αποδέκτης μίας κίνησης τρυφερότητας. Οπότε, μία ρομαντική ταινία είναι το αντίδοτο όταν έχεις τις μαύρες σου!  
Κους-κους, το θεραπευτικόν
Μειώνει το άγχος, αποθαρρύνει την κακή συμπεριφορά κι εμποδίζει την εκμετάλλευση. Κι όμως, το κουτσομπολιό τα κάνει όλα αυτά. Ερευνητές του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα όταν κουτσομπολεύουμε, ακριβώς επειδή μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για τον περίγυρό μας. Συγχρόνως, η κυκλοφορία του αίματός μας βελτιώνεται και ο οργανισμός μας χαλαρώνει.
Σοκολάτα καλή μου φίλη
90% όσων υποφέρουν από έντονο στρες, μελαγχολία ή κατάθλιψη βρίσκουν ανακούφιση στη σοκολάτα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα σε 2.692 εθελοντές στην Αυστραλία.
Πηγή:www.myself.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...