Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Beautiful Eyes: Έξυπνα Tips για νεανικό βλέμμα



Η περιοχή των ματιών καθρεφτίζει την ταλαιπωρία, την αϋπνία ή την κούραση που νιώθετε. Τίποτα όμως δεν πρέπει να σας προδώσει. Διατηρήστε την ομορφιά και τη φρεσκάδα σας αντικρίζοντας το πρόβλημα... κατάματα!

Δεν έχει σημασία αν είστε party animal ή workaholic...
Συμπτώματα όπως μαύροι κύκλοι και σακούλες στην περιοχή των ματιών, δυστυχώς, εμφανίζονται και στις δύο περιπτώσεις, είτε το ξενύχτι είναι αποτέλεσμα διασκέδασης είτε εργασιομανίας! Όπως αναφέρει και η Ρανέλα Χερς, αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, «σε τέτοιες περιπτώσεις επιβραδύνεται η σωστή λειτουργία των κυττάρων με αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να δείχνει θαμπό και χλωμό, ενώ τα μάτια πρησμένα, με μαύρους κύκλους και κόκκινα στο εσωτερικό». Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πρώτη που παρουσιάζει προβλήματα, ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, διότι έχει ελάχιστο υποδόριο λίπος, εξαιρετικά μαλακούς ιστούς και τους πιο λεπτούς μυς του ανθρώπινου σώματος. «Όταν κάποιος σάς λέει ότι δείχνετε κουρασμένη, συνήθως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα παρατηρώντας τα μάτια σας» υποστηρίζει η Τζανέτ Γκραφ, αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai της Νέας Υόρκης. 
Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό όταν αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να χωθούμε αμέσως κάτω από τα σκεπάσματα, για να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες ύπνου. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, αν φυσικά έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Από τη στιγμή, όμως, που οι καθημερινές μας υποχρεώσεις δεν μας το επιτρέπουν, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις κατάλληλες συμβουλές περιποίησης και μακιγιάζ. 


Επιλέξτε το σωστό κονσίλερ
Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πιο ιδανικό προϊόν μακιγιάζ για να κρύψετε τις ατέλειες στο βλέμμα από το κονσίλερ. Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές δεν έχει τα θαυματουργά αποτελέσματα που περιμένετε, γιατί δεν το χρησιμοποιείτε σωστά.
Φροντίστε το κονσίλερ που θα εφαρμόσετε να απλώνεται εύκολα. 
Επιπλέον, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απόχρωση. Για να έχει καλυπτική δράση, πρέπει ο τόνος του να είναι αυστηρά πιο ανοιχτός από εκείνον της επιδερμίδας σας (μία με δύο αποχρώσεις το πολύ).
Προσοχή! Αν διαλέξετε πολύ πιο ανοιχτό χρώμα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου φυσικό, καθώς πάνω στους μαύρους κύκλους θα δημιουργηθεί γκρι απόχρωση. Χρησιμοποιήστε το μετά το φον ντε τεν και δώστε έμφαση στα σημεία όπου εμφανίζονται σημάδια και ατέλειες. 

Ο σωστός τόνος ανάλογα με τις ανάγκες μας
Κονσίλερ που έχουν στη σύνθεσή τους χρώμα...
...κίτρινο: Καλύπτουν ιδανικά τους μοβ κύκλους.
...πράσινο: Κρύβουν κόκκινα σημάδια και αγγεία.
...μπεζ: Καμουφλάρουν τους έντονους μαύρους κύκλους.


Δώστε έμφαση στις βλεφαρίδες
Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς με το σωστό μακιγιάζ κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πιο φωτεινά. Κρατήστε το βουρτσάκι της μάσκαρα όσο πιο κοντά γίνεται στη βάση των βλεφαρίδων και πιέστε με ανοδικές κινήσεις καθώς απλώνετε 
το προϊόν. Έτσι, αυξάνετε τον όγκο και το σχήμα τους, ώστε 
να δείχνουν πιο μακριές και καμπυλωτές.


Τα μολύβια ...κάτω!
Υπογραμμίστε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με ένα μολύβι ματιών άσπρο ή σε nude απόχρωση, ώστε να καμουφλάρετε κοκκινίλες και να τονίσετε το βλέμμα. Συγχρόνως, εξαφανίστε τους ερεθισμούς στο εσωτερικό των ματιών με ειδικές οφθαλμικές σταγόνες, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Είναι ό,τι καλύτερο για καθαρό βλέμμα. 


Πρήξιμο και σακούλες... τέλος!
Ένα παλιό αλλά σίγουρο κόλπο είναι να εφαρμόζετε δύο κρύα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια για 10-15΄. Το τσάι περιέχει καφεΐνη σε υψηλή περιεκτικότητα, η οποία συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και τανίνη, η οποία με τη σειρά της μειώνει τους ερεθισμούς, τις φλεγμονές και κατ’ επέκταση το πρήξιμο. Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές επιλογές, όπως:
1. Κρύες κομπρέσες.
2. Μια κρέμα για τα μάτια σε μορφή τζελ, την οποία θα έχετε πάντα στο ψυγείο σας.
3. Φέτες από αγγούρι.
Το κρύο συστέλλει τα τριχοειδή αγγεία και αναζωογονεί τη λεμφική λειτουργία.





Πηγή:elle.gr

Read more »

Κυτταρίτιδα: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης



Η κυτταρίτιδα αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και μια μειοψηφία αντρών, ανεξάρτητα αν έχουν παραπανίσια κιλά ή όχι.

Η συγκεκριμένη ‘πάθηση’ προέρχεται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή τοπικά αιμάτωση και διόγκωση των λιποκυψελών. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Στην ιατρική με τον όρο κυτταρίτιδα περιγράφεται μια έντονη φλεγμονή του δέρματος και του λιπώδους ιστού.

Κατηγορίες 
H κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στα χέρια. Χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητά της.

Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως ‘’χαλαρή κυτταρίτιδα’’ γίνεται αντιληπτή μόνο σε ψηλάφηση
Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και ‘’οιδηματική’’, αποκαλύπτεται σε όρθια στάση
Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένης μορφής κυτταρίτιδας, ονομάζεται ‘’συμπαγής’’

'Ευπαθείς ομάδες'
Όπως έχει ήδη προαναφερθεί, πολύ περισσότερο κινδυνεύουν οι γυναίκες. Κυτταρίτιδα επίσης εμφανίζουν άτομα με καθιστικό τρόπο ζωής, με κληρονομικότητα, άνθρωποι που υπερκαταναλώνουν αλκοόλ, κάνουν κακή διατροφή ακόμη και οι καπνιστές. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται επίσης σε ανθρώπους με κακή κυκλοφορία του αίματος ή με διάφορες ορμονικές παθήσεις.

Η κατεστραμμένη ψυχολογία
Η ‘’πάθηση’’ συνοδεύεται από μεγάλα αισθητικά προβλήματα, τα οποία ‘’ισοπεδώνουν’’ κυριολεκτικά την ψυχολογία του ατόμου. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες φτάνουν στο σημείο να αποφεύγουν ακόμη και τη θάλασσα, λόγο του φόβου της ‘’αποκάλυψης’’. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω από τη κυτταρίτιδα έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία.

Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπιση
Το βασικότερο όλων είναι η διατροφή. Η υψηλή ποιότητα των τροφών σε συνδυασμό με τη σωστή ποσότητα, μπορεί να μεγιστοποιήσει την άμυνα απέναντι στη ‘’φλούδα πορτοκαλιού’’. Όταν μιλάμε για ποιότητα στη διατροφή αναφερόμαστε σε γεύματα με χαμηλά λιπαρά, φυτικές ίνες αλλά και υψηλά ποσοστά πρωτείνης. Παράλληλα, οι ποσότητες των γευμάτων θα πρέπει να είναι πάντοτε μκρές, ενώ αντίθετα τα γεύματα, τακτικά στη διάρκεια της ημέρας.
Η γυμναστική μπορεί και να προστατέψει αλλά και να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Ως ιδανικό πρόγραμμα συστήνεται ο συνδυασμός αερόβιας με αναερόβια δραστηριότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας, η μείωση του λιπώδους ιστού, αλλά και η αύξηση του μυικού ιστού. Με λίγα λόγια αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η η σωματική σύσταση και όχι απλά το βάρος.
Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ενώ το κάπνισμα επιβαρύνει την ήδη κακή κυκλοφορία. Το σημαντικότερο όπλο φυσικά και σε αυτή τη μάχη είναι η συνολική αλλαγή του τρόπου ζωής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμία μέθοδος δεν απαλλάσσει ριζικά από το πρόβλημα αφού ο κίνδυνος κυριολεκτικά ‘’παραμονεύει’’. Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι μια μαραθώνια προσπάθεια και όχι ένας αγώνας ταχύτητας.

Πηγή:iatronet.gr
Read more »

50 DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης με σχοινιά για το σπίτι σας


Οι ιδέες που βρήκαμε και μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες είναι πολλές, και μπορείτε να προσθέσετε την δική σας παρέμβαση για κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζετε. Το στυλ διακόσμησης που ταιριάζει μπορεί να είναι  ναυτικό, βιομηχανικό, σπορ ή και χωριάτικο. Λοιπόν μην χάνετε χρόνο δείτε τις εικόνες και εμπνευστείτε!

Πηγή:texnotropieskaidiakosmisi.com
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...