Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ένα πληκτρολόγιο από... κουτάκια μπίρας






Από 44 αλουμινένια άδεια κουτάκια μπίρας αποτελεί το ομολογουμένως πρωτότυπο πληκτρολόγιο που κατασκεύασε η τσέχικη ζυθοποιία Staropramen, στα πλαίσια του συνεδρίου Webstock 2012.
 
Όπως αναφέρει το lifo.gr, το σύστημα συνδέεται με την τηλεόραση χάρη σε ένα mini υπολογιστή Raspberry Pi και της υπολογιστικής πλατφόρμας Arduino.

Όταν ο χρήστης ακουμπάει ελαφρώς πάνω σε ένα κουτάκι, στην οθόνη εμφανίζεται και το αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτου.

Πηγή:tvxs.gr
Read more »

Προσοχή στη νεα μόδα, το υγρό άζωτο



Γιατροί στη Βρετανία αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το στομάχι μιας 18χρονης για να τη σώσουν, έπειτα από την κατανάλωση ενός κοκτέιλ που είχε καταψυχθεί με υγρό άζωτο. Η παρασκευή φαγητών και ποτών με υγρό άζωτο είναι η νέα μόδα της γαστρονομίας και παρουσιάζεται σε πολλές διεθνείς....
τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής – μεταξύ αυτών και σε ορισμένες που μεταδίδονται στην Ελλάδα. Το υγρό άζωτο εξατμίζεται στους -196ο C και καθίσταται ολοένα πιο δημοφιλές ως μέθοδος άμεσου παγώματος τροφίμων και ποτών ή για να δημιουργηθούν εντυπωσιακοί ατμοί στο χείλος των μαγειρικών σκευών. Άλλο, όμως, να το χρησιμοποιεί κάποιος για να παγώσει γρήγορα ένα φαγητό ή ένα ποτήρι, κι άλλο να το καταπιεί. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, διότι όταν το υγρό άζωτο καταποθεί μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εσωτερικά όργανα. Το ίδιο συμβαίνει και αν το εισπνεύσει κανείς. Η 18χρονη Γκάμπι Σκάνλον φαίνεται πως ήπιε υγρό άζωτο, διότι αμέσως μόλις κατάπιε το ποτό της ένιωσε δυνατούς πόνους στο στομάχι. Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε άρον άρον στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί διάτρηση του στομάχου. Αμέσως οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν το στομάχι για να της σώσουν τη ζωή. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ επικοινώνησε με τους φίλους της μέσω Twitter. Η 18χρονη ήπιε το κοκτέιλ στο μπαρ Oscar’s του Λάνκαστερ, όπου πήγε για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Το ποτό λέγεται Porn Star Martini και περιέχει βότκα, φρούτα του πάθους, σαμπάνια και λικέρ από φρούτα του πάθους. Στα περισσότερα μπαρ σερβίρεται με πολλά παγάκια, αλλά στο Oscar’s χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του υγρού αζώτου για να παγώσει. Όταν ένας άνθρωπος καταπιεί υγρό άζωτο, μπορεί να προκληθούν εγκαύματα εκ ψύχους στο στόμα, τον οισοφάγο ή το στομάχι του, τα οποία καταστρέφουν τους ιστούς. Επιπλέον, μόλις το άζωτο αναμιχθεί με τα οξέα του στομάχου μπορεί να δημιουργηθεί βρασμός με πάρα πολλούς ατμούς, που μπορεί να τρυπήσουν το στομάχι – και αυτό ακριβώς συνέβη στην Γκάμπι, σύμφωνα με τους γιατρούς της.

Πηγή:newsget.gr
Read more »

Δεν προλαβαίνετε; Οργανωθείτε σωστά!



Δεν προλαβαίνετε; Οργανωθείτε σωστά!

5 εύκολα tips διαχείρισης χρόνου, που θα σας λύσουν τα χέρια
Οργανώστε την πολυάσχολη καθημερινότητά σας εξοικονομώντας χρόνο για τον εαυτό και τους αγαπημένους σας.

1) Συγκεντρωθείτε
Γράψτε σε ένα post it, με σειρά σημαντικότητας, τα πράγματα που έχετε να κάνετε κάθε μέρα. Κολλήστε το χαρτάκι στο σπίτι ή στο γραφείο σας, σε επιφάνεια που βλέπετε συχνά. Όσο εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, τόσο η λίστα σας θα αλλάζει.

2) Φτιάξτε ένα καθημερινό πρόγραμμα
Θα δείτε ότι έτσι θα γίνετε πολύ πιο αποτελεσματική. Ρίξτε μία ματιά στα ραντεβού και τα meetings σας από την προηγο΄πυμενη ημέρα. Σημειώστε στο πλάνο σας τις ώρες έναρξης και λήξης τους. Στα ενδιάμεσα διαστήματα κανονίστε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας. Μην ξεχνάτε να κάνετε πρόγραμμα μόνο για το 70% της ημέρας σας. Το υπόλοιπο 30% αξιοποιήστε το για ό,τιδήποτε έκτοκτο μπορεί να προκύψει.

3) Μην διστάζετε να αναθέσετε σε άλλους κάποιες από τις υποχρεώσεις σας
Κοιτάξτε την λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε και εντοπίστε αυτά που μπορείτε να αναθέσετε στην οικογένεια ή τους συναδέλφους σας. Μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν κάποια πράγματα μόνα τους (ντύσιμο, τακτοποίηση δωματίου).

4) Εξασκηθείτε στο multitasking
Όσο σημαντικό είναι να είστε συγκεντρωμένη στα projects σας, άλλο τόσο είναι να μπορείτε να φέρνετε εις πέρας τις υποχρεώσεις που δεν χρειάζονται την απόλυτη προσοχή σας. Μαγειρέψτε το δείπνο της οικογένειας την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο για δουλειά. Αρχειοθετείστε τα mail σας την ώρα που χαζεύετε στην τηλεόραση.

5) Εξετάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας
Προσπαθείστε να βρείτε συντομότερους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε πράγματα. Οργανώστε τις δουλειές σας από την προηγούμενη εβδομάδα με την βοήθεια φίλων ή συναδέλφων σας.

Πηγή:queen.gr
Read more »

Απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής χωρίς κόστος και φυσικά!


Απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής χωρίς κόστος και φυσικά!


Mε υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια και το ψυγείο σας
Τα σημάδια της ακμής είναι ένα θέμα που καίει πολλούς από εμάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν κατά κάποιο τρόπο να αμην αντιμετωπίσουν το θέμα πιστεύοντας πως μία αποτελεσματική θεραπεία συνεπάγεται με πολλές επισκέψεις σε δερματολόγο και αισθητικό και αρκετά ευρώ τη φορά! Υπάρχουν όμος μικρές φυσικές συνταγές που ειδικά αν εφαρμοστούν σε αρχικό στάδιο μπορούν να κάνουν θαύματα!

1) Πλύνετε τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι και κάντε απαλά μασάζ στα σημάδια με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις. Η πίεση του μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και αντισώματα που βοηθούν στην επούλωση της ουλής. Πλένετε τα χέρια σας πριν κάνετε μασάζ για να αποφύγετε τη δημιουργία νέας ακμής.

2) Σπάστε 2-3 αυγά και ρίξτε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Τρίψτε την προβληματική περιοχή με ένα λεπτό στρώμα από τα ασπράδια αυγού. Αφήστε τα σημάδια να το απορροφήσουν για 10 λεπτά. Τα ασπράδια του αυγού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την επούλωση ουλών. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα.

3) Επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του αγγουριού και της αλόης! Κόβετε τα αγγούρια σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ μέχρι να βγάλουν ζουμί τα αγγούρια. Εφαρμόστε το χυμό αγγούρι στην ουλή. Τα αγγούρια προσθέτουν υγρασία στη ουλή και τη βοηθούν να επουλωθεί. Τα αγγούρια προσθέτουν επίσης ελαστικότητα στο δέρμα. Αφήστε το χυμό αγγούρι στο σημάδι, αν είναι εφικτό, για μια ολόκληρη ημέρα. Εφαρμόστε το χυμό δύο φορές την ημέρα. Με έλαιο αλόης που θα βρείτε σε μεγάλα φαρμακεία, κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο το βράδυ πριν κοιμηθείτε!

4) Το καλύτερο peeling γίνεται με μαγειρική σόδα! Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στην παλάμη των χεριών σας. Βρέξτε την περιοχή γύρω από την ουλή με το νερό. Τρίψτε την μαγειρική σόδα στην πληγείσα περιοχή. Η μαγειρική σόδα απομακρύνει τα στρώματα του νεκρού δέρματος από την ουλή σας. Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα δύο φορές την εβδομάδα ή και συχνότερα αν δείτε ότι δεν σας προκαλεί καμία ξηρότητα.

Πηγή:queen.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...