Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Οι «παγίδες» της σεξουαλικής τεμπελιάς..."





Είναι μοιραίο να σβήσει αργά η γρήγορα το ερωτικό πάθος;
Είναι καταδικασμένη να φθίνει με το χρόνο η σεξουαλική σχέση των ζευγαριών; Ή μήπως η επανάληψη και η μονοτονία είναι οι αιτίες που απομακρύνουν τον έναν από την αγκαλιά του άλλου;
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη φλόγα του πόθου για τον σύντροφό μας αναμμένη;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αλλά και σε άλλα μας δίνει ο ψυχίατρος - σεξολόγος, κ. Θάνος Ασκητής.

Σε αναζήτηση γρήγορου οργασμού

Όλοι λίγο πολύ κάνουμε σεξ επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις, εκείνες τις δοκιμασμένες που μας οδηγούν με σιγουριά στην σαρκική ευχαρίστηση. Αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση. Το ερώτημα είναι αν η υιοθέτηση μιας τέτοιας ρουτίνας κρύβει κάποιες «παγίδες», και το ζητούμενο αν μπορούμε να τις αποφύγουμε;

«Ο άνθρωπος, μας εξηγεί ο κ. Ασκητής είναι μοιραία καταδικασμένος να επαναλαμβάνεται στο σεξ, όπως άλλωστε και σε πάρα πολλά άλλα πράγματα. Αυτό κατ ανάγκην δεν είναι αρνητικό. Η επανάληψη της ίδιας μηνυματικής, χαρακτηρίζει, σηματοδοτεί, εντάσσει και ταυτοποιεί. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να επικοινωνούν εκπέμποντας και λαμβάνοντας τα ίδια μηνύματα γιατί έχουν ανάγκη από σταθερές, οι οποίες μας προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας και σταθερότητας που χρειαζόμαστε. Κανένας μας δεν διαθέτει μια ανεξάντλητη παλέτα ερωτικών εκφράσεων προκειμένου να φτάσει σε οργασμό, και επιπλέον το υποσυνείδητό μας δεν μας σπρώχνει στην αναζήτηση νέων πειραματισμών, όταν οι παλιοί «εγγυώνται» την επιτυχία στο σεξ. Η επανάληψη, αν δεν έχει καταναγκαστικό χαρακτήρα, ενισχύει την ποιότητα.

Η «σεξουαλική» πλήξη στα ζευγάρια προέρχεται κυρίως μέσα από την απομυθοποίηση της προσδοκίας της σεξουαλικής επαφής. Και η προσδοκία πεθαίνει από την απομυθοποίηση της εικόνας.
Για την «σεξουαλική» πλήξη ενοχοποιείται επίσης η αναζήτηση του γρήγορου οργασμού, το γεγονός δηλαδή ότι, από κάποια στιγμή και μετά, τα ζευγάρια περιορίζουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες στον οργασμό και αφήνουν στην άκρη τα προκαταρκτικά και τα άλλα ερωτικά παιχνίδια».

Σπάστε την μονοτονία

Είναι λοιπόν τα ζευγάρια καταδικασμένα να οδηγηθούν αργά η γρήγορα στην πλήξη ή μήπως μπορούν να αποφύγουν την πεπατημένη;

« Με το πέρασμα του χρόνου, είναι αλήθεια, ότι χάνεται το στοιχείο της ηδονιστικής αναζήτησης, η αίσθηση της κατάκτησης και η φαντασίωση παύει να λειτουργεί μέσα στη σεξουαλική τους σχέση. Έτσι το σεξ γίνεται μονότονο. Όμως αυτή τη μονοτονία δεν οφείλεται απλώς στη «βιασύνη» και την «επανάληψη» των ίδιων κινήσεων.

Οφείλεται πάνω απ όλα στην γενικότερη κατάσταση της σχέσης των ζευγαριών: στη καθημερινή τριβή, στη ρουτίνα, στα προβλήματα της καθημερινότητας που μοιραία και αναπόφευκτα κάνουν τον έναν δυσάρεστο στον άλλον. Γιατί το σεξ δεν είναι αποκομμένο από τους άλλους τομείς της σχέσης του ζευγαριού.

Τα πάντα μέσα στη σχέση λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, και το σεξ που είναι ενταγμένο μέσα στη σχέση επηρεάζει και επηρεάζεται απ όλες τις άλλες πλευρές της.

Συμπέρασμα; 

Για να ανανεωθεί το σεξ είναι απαραίτητο να ανανεωθεί ολόκληρη η σχέση, να εμπλουτιστεί η καθημερινότητα με πινελιές έκπληξης ή και ανατροπής. Η ανανέωση είναι χρώμα και ότι χρωματίζει τη μονιμότητα αποτελεί θετική εικόνα, αυξάνει τη σεξουαλική φαντασίωση, τη διέγερση και την ηδονιστική ικανοποίηση.

Ελευθερώστε την φαντασία σας

Αντίθετα το βόλεμα, ο εφησυχασμός , η τεμπελιά και βεβαίως η κούραση που φέρνει η καθημερινή ρουτίνα, βλάπτουν τη σχέση σε ολόκληρο το φάσμα της κι επομένως και το σεξουαλικό της κομμάτι.

Η σεξουαλικότητα σταματάει να λειτουργεί όταν οι εραστές θεωρούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους, δεδομένα, σε όλα τα επίπεδα.

Χωρίς φαντασία, χωρίς ανανέωση, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργεί αιώνια.
Η σεξουαλικότητα σταματάει να λειτουργεί, όχι γιατί δοκιμάσαμε τα πάντα και τα εξαντλήσαμε, ούτε γιατί επαναλαμβάνουμε τις ίδιες χειρονομίες και λόγια, αλλά γιατί βαριόμαστε ή και φοβόμαστε να κάνουμε αλλαγές στην όλη διαδικασία του σεξ και γενικότερα της σχέσης.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει καθημερινά να αντιγράφουμε το Kama sutra ή οδηγούς του τύπου «πώς να κάνετε καλύτερα σεξ», ή τέλος πάντων οτιδήποτε ακούμε γύρω μας ή διαβάζουμε σε βιβλία και περιοδικά. Γιατί και αυτό, δηλαδή η αλλαγή για την αλλαγή και μόνο, λειτουργεί αρνητικά στο σεξ. Η σαρκική επαφή δεν είναι γυμναστική ή πειραματικό εργαστήριο.
Η εισαγωγή νέου υλικού στη σεξουαλική μας ζωή, προυποθέτει πρώτα και πάνω απ όλα την εισαγωγή νέου υλικού στην όλη σχέση. Ακόμα και τα πιο απλά και κοινότυπα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στη σχέση του ζευγαριού.

Όλοι τα γνωρίζουν, απλώς δεν αποφασίζουν ή δεν έχουν τη διάθεση να τα πραγματοποιήσουν. Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη είναι βέβαιο ότι θα γεννήσει πολλές και ωραίες ιδέες που θα ωφελήσουν σοβαρά τη σχέση και τη σεξουαλική μας επαφή».


Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

1. Οργανώστε ένα ερωτικό δείπνο υπό το φως των κεριών, εντός, ή ακόμα καλύτερα εκτός σπιτιού.

2. Κλείστε ραντεβού με τον σύντροφό σας σε ένα ξενοδοχείο.

3. Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση με τον τρόπο που το κάνατε όταν θέλατε να τον /την κατακτήσετε.

4. Υποδεχτείτε τον σύντροφό σας στο σπίτι ντυμένη με σέξι εσώρουχα.

5. Χαρίστε στη σύντροφό σας σέξι εσώρουχα.

6. Μην ξεχνάτε τη δύναμη που έχει η γλώσσα των λουλουδιών.

7. Μη διστάζετε να αναπτύξετε όλες σας τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σας επαφής.

8. Μην ξεχνάτε τη δύναμη των αρωμάτων.

9. Διεγείρετε την όσφρηση σας με ένα καινούριο άρωμα.

10. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις μυρωδιές που αναδύει το σώμα του συντρόφου σας.

11. Μην ξεχνάτε τη δύναμη που έχουν τα χάδια.

12. Παρατείνετε το χάδι σας στα σημεία του σώματος του που αντιλαμβανόσαστε, ή σας υποδεικνύει εκείνος, ότι τον ερεθίζουν περισσότερο.

13. Δοκιμάστε ένα καινούριο χάδι.


Πηγή: www.sxeseis.gr
Read more »

Επτά κακές συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα



Μπορεί η καθημερινότητα να σας παρασύρει, το άγχος να σας βασανίζει, όμως πάντα πρέπει να βρίσκεται λίγα λεπτά για να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Συχνά οι γυναίκες πέφτουν σε λάθη όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματός τους και αντί να έχουν θετικά αποτελέσματα, τελικά καταλήγουν να κάνουν κακό στην επιδερμίδα τους.
Λάθος 1: Δεν παίρνετε αρκετά αντιοξειοδωτικά
lathos1.jpg
Αν δεν καταναλώνεται τουλάχιστον πέντε φρέσκα φρούτα και λαχανικά την ημέρα, τότε σίγουρα τα αντιοξειδωτικά σας είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε και την κατάλληλη προστασία από την περιβαλλοντική μόλυνση που κάνει πολύ κακό στο κολλαγόνο του δέρματος και προκαλεί τις ρυτίδες.
Τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για την επιδερμίδα είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε. Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε μια κρέμα που τα περιέχει και τα τρία κι έτσι να σταματήσετε τη δημιουργία ρυτίδων που προκαλείται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ιδανικό είναι επίσης να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλιώς προτιμείστε βιταμίνες από το φαρμακείο. Πολύ καλό είναι επίσης και το πράσινο τσάι, που όχι μόνο περιέχει αντιοξειδωτικά, αλλά λειτουργεί και σαν αντιφλεγμονώδες.
Λάθος 2: Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα
lathos2.jpg
Είστε από αυτές που το μπάνιο της είναι γεμάτο με μπουκαλάκια από κρέμες ημέρας, νυκτός, κρέμες για τα μάτια, serum και ότι τέλος πάντως κυκλοφορεί στην αγορά; Καλό θα είναι να μη σπαταλάτε ούτε το χώρο σας, αλλά ούτε και τα χρήματά σας σε άχρηστα πράγματα.
Η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιείται προϊόντα που κάνουν για πολλές περιστάσεις και δεν περιέχουν καθόλου χημικά. Προτιμείστε μια ενυδατική κρέμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πρωί και το βράδυ και το πολύ μια ακόμη κρέμα για τα μάτια.
Λάθος 3: Το παρακάνετε με την απολέπιση
lathos3.jpg
Κορίτσια όταν κάνετε απολέπιση δεν χρειάζεται να τρίβετε με δύναμη για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Μπορεί η απολέπιση να είναι αναγκαία για την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος, όμως σε όλα πρέπει να έχουμε μέτρο.
Καλό είναι να κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν λειαντικά συστατικά όπως κελύφη αμυγδάλων. Επίσης καλό είναι να τρίβετε το πρόσωπό σας απαλά με ένα μαλακό πανί για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
Λάθος 4: Δεν φοράτε αντηλιακό όταν είστε σε εσωτερικό χώρο
lathos4.jpg
Παρά το γεγονός ότι δε θα περνούσατε ούτε ένα λεπτό στην παραλία ή στον κήπο, χωρίς το αντηλιακό σας, το σίγουρο είναι ότι δεν το βάζετε όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους. Όμως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπαίνουν και από τα παράθυρα, ακόμα και από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Φροντίστε λοιπόν η ενυδατική σας κρέμα να έχει τουλάχιστον δείκτη προστασίας 15 και να περιέχει φυσικά συστατικά που προστατεύουν από τον ήλιο, όπως τιτάνιο και οξείδιο του ψευδαργύρου.
Λάθος 5: Το παρακάνετε με την καφεΐνη
lathos7.jpg



Η αφυδάτωση κάνει το δέρμα σας να δείχνει θαμπό και χλωμό και μιας και η καφεΐνη είναι διουρητική, σημαίνει ότι χάνετε αρκετά υγρά.
Η καφεΐνη είναι καλή, αλλά με μέτρο. Να ξέρετε ότι για κάθε καφέ εσπρέσο που πίνετε, θα πρέπει να πιείτε και οχτώ ποτήρια νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε.
Λάθος 6: Βάζετε μια βαριά κρέμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας
lathos5.jpg
Αν έχετε παρατηρήσει μικρά, λευκά εξογκώματα γύρω από τα μάτια σας, τότε πιθανόν να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι πολύ βαριά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
Για να τα καταπολεμήσετε με τον παράμεσό σας κάντε απαλό μασάζ γύρω από τα μάτια, σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Αν όμως το εξόγκωμα μεγαλώσει καλό είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.
Λάθος 7: Έχετε πολύ άγχος
lathos10.jpg
Το άγχος οδηγεί στα ύψη την αδρεναλίνη σας με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται παραπάνω κορτιζόνη που προκαλεί ιδρώτα και λιπαρότητα στο δέρμα, όπως επίσης ακμή και διαταραχές στο δέρμα σαν τον έκζεμα.
Αφιερώστε στο πρόσωπό σας ένα απαλό μασάζ. Κάντε κινήσει σαν αυτές που κάνουμε όταν ζυμώνουμε για να χαλαρώσουν οι μυς και να αποβάλλετε τις τοξίνες. Για να το κάνετε μόνες σας χρησιμοποιείστε το μέσο και τον παράμεσο, κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω, ξεκινώντας από το σαγόνι, προς τα μάγουλα και μέχρι την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Πηγή:www.star.gr
Read more »

Σπιτικές «πατέντες»


 


Η καθημερινότητα θέλει τον τρόπο της... Δείτε  έξυπνες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα έπιπλα, τρίψτε πάνω τους ένα καρύδι. 
Καρύδια έπιπλα
Αν δεν θέλετε να βλέπετε άλλο τα «αριστουργήματα» των παιδιών σας με κηρομπογιές πάνω στην τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας αντισκουριακό λιπαντικό σπρέι.Καθαρισμός οθόνης με αντισκουριακό
Για να μην μαυρίζουν τα μήλα που κόβετε για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο, ενώστε τα κομμάτια και πιάστε τα με ένα λαστιχάκι.
Μήλα μαυρίζουν λύση
Για να αποφύγετε το χάος στη ντουλάπα με τα σεντόνια, τοποθετήστε τα διπλωμένα μέσα σε μαξιλαροθήκες.Σεντόνια μαξιλαροθήκες
Δεν ακούτε με τίποτα το κινητό; Δυναμώστε την έντασή του, τοποθετώντας το σε ένα μπολ.iPhone σε Μπολ
Χρησιμοποιήστε το άδειο κουτί από τα υγρά μαντιλάκια για να αποθηκεύετε τις πλαστικές σακούλες.Πλαστικές σακούλες σε κουτί υγρά μαντιλάκια

Τοποθετήστε ένα αυτοκόλλητο σκριτς-σκρατς στον τοίχο για να βάζετε τα ελαφριά παιχνίδια.Σκριτς-σκρατς στον τοίχο
Χρησιμοποιήστε σύρμα για να μένουν πάντα στη θέση τους τα ρολά χαρτιού περιτυλίγματος.Σύρμα στον τοίχο για χαρτί περιτυλίγματος
Βρείτε μικροσκοπικά χαμένα αντικείμενα όπως σκουλαρίκια, τοποθετώντας στο στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας ένα λεπτό ύφασμα ή ένα χοντρό τούλι.Σκούπα σκουλαρίκι
Για όσους δεν αντέχουν το τσαλάκωμα και το ογκώδες δίπλωμα των παπλωματοθηκών, ορίστε η λύση.Πως να διπλώσετε παπλωματοθήκη
Το μόνιμο πρόβλημα των γυναικών! Για να μην χάνετε τα τσιμπιδάκια σας, τοποθετήστε μαγνήτη στον τοίχο του μπάνιου και βάλτε τα εκεί. 
Τσιμπιδάκια για να μην χάνονται
Για να βάλετε τα παπούτσια σας στη βαλίτσα, χωρίς να λερωθούν τα ρούχα σας, τοποθετήστε τα μέσα σε σκουφάκια μπάνιου.
Παπούτσια βαλίτσα
Μετατρέψτε τη φόρμα για κεκάκια σε μολυβοθήκες. Τοποθετήστε πλαστικά ποτήρια και μαγνήτες στον πάτο τους για να μην πέφτουν. 
Μολυβοθήκες ιδέες
Για να μην ψάχνετε κάθε φορά, βάλτε ταμπέλες στα καλώδια. Τα συγκεκριμένα θα τα βρείτε στις συσκευασίες από... αραβικές πίτες.
Καλώδια ταμπελάκια 
Βάλτε τα ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων, μέσα σε μια χαρτοσακούλα.Ποπ κορν στο μικροκυμάτων
Εγκαταστήστε μια ράβδο κάτω από το νεροχύτη για να αποθηκεύετε τα καθαριστικά σπρέι σας.Αποθηκευτικός χώρος νεροχύτης

Πηγή:www.mama365.gr
Read more »

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ




Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 κρασοπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
3 μεγάλες ντομάτες
1πακέτο κανελόνια

Για τη μπεσαμέλ:
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση: 

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι.Προσθέτουμε τον κιμά κ  σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα κ το αφήνουμε σε  σιγανή φωτιά να ψηθεί.Τέλος ρίχνουμε το αλάτι κ το πιπέρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια 1-1 κ τα στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας κ περιμένουμε να πήξει. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το   πιπέρι, το αλάτι κ το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε κ αν θέλουμε ρίχνουμε κ ένα αυγό κ το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στα κανελόνια κ το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...