Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ




Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 κρασοπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
3 μεγάλες ντομάτες
1πακέτο κανελόνια

Για τη μπεσαμέλ:
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση: 

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι.Προσθέτουμε τον κιμά κ  σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα κ το αφήνουμε σε  σιγανή φωτιά να ψηθεί.Τέλος ρίχνουμε το αλάτι κ το πιπέρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια 1-1 κ τα στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας κ περιμένουμε να πήξει. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το   πιπέρι, το αλάτι κ το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε κ αν θέλουμε ρίχνουμε κ ένα αυγό κ το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στα κανελόνια κ το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...