Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 κρασοπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
3 μεγάλες ντομάτες
1πακέτο κανελόνια
Για τη μπεσαμέλ:
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι.Προσθέτουμε τον κιμά κ σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα κ το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί.Τέλος ρίχνουμε το αλάτι κ το πιπέρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια 1-1 κ τα στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας κ περιμένουμε να πήξει. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι κ το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε κ αν θέλουμε ρίχνουμε κ ένα αυγό κ το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στα κανελόνια κ το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου