Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Φυσική φροντίδα για τα χέρια


Τα χέρια μας κάνουν σκληρή ζωή. Εκτεθειμένα σε κάθε λογής καιρικές συνθήκες και διάφορα σκευάσματα για το νοικοκυριό, είναι από τα πρώτα μέρη του σώματος που εμφανίζουν σημάδια γήρατος, επειδή το δέρμα που καλύπτει τα χέρια έχει μόλις λίγα κύτταρα που παράγουν έλαιο.

Μια προσεγμένη δίαιτα που στηρίζεται στην λήψη μαγιάς μπύρας, μελάσα, ωμά λαχανικά και φρούτα βοηθούν τα χέρια να υποστηρίζονται με θρεπτικά στοιχεία από μέσα, Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης όμως, για την αντιμετώπιση της ξηρότητας που προκαλείται από τα απορρυπαντικά και διάφορα χημικά που αναγκάζουμε τα χέρια μας να ασχολούνται, ακόμα και από εργασίες που τα αφήνουν εκτεθειμένα στον ήλιο, κρύο ή τον αέρα είναι η πρόληψη και η τακτική φροντίδα.

Συμβουλές για τη φροντίδα των χεριών
1. Πάντα να φοράτε γάντια όταν κάνετε σκληρές εργασίες όπως κήπο, πλύσιμο του αυτοκινήτου, δουλειές του σπιτιού που απαιτούν καθαριστικά.

2. Έχετε πάντα πρόχειρη μία κρέμα ή λοσιόν για τα χέρια, έτσι ώστε να φροντίζετε τα χέρια σας με την πρώτη ευκαιρία πολλές φορές την ημέρα.
3. Φορέστε γάντια τις κρύες μέρες του χειμώνα όταν βγαίνετε έξω.
4. Μην πλένετε τα χέρια σας με καυτό νερό γιατί καταστρέφετε έτσι τα επιδερμικά κύτταρα.
5. Πάντα να στεγνώνετε τα χέρια σας καλά, ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από δακτυλίδια, για να αποφύγετε ερεθισμούς του δέρματος και σκασίματα.

Φυσικές συνταγές για εντατική φροντίδα των χεριών

1. Για ερεθισμένα κόκκινα χέρια
Για άμεση αντιμετώπιση, ανακατέψτε χυμό από ένα πορτοκάλι με 1 κουταλάκι μέλι και κάντε απαλό μασάζ. Ξεβγάλτε με νερό.


2.
Για άγρια, σκασμένα χέρια
Ανακατέψτε χυμό από μισό λεμόνι με έλαιο αργκάν ή αβοκάντο ή αμυγδαλέλαιο.

3. Για τις καφέ κηλίδες στα χέρια

Φροντίστε η διατροφή σας να είναι σωστά ισορροπημένη σε βιταμίνη Β ειδικά στην νιασίνη και το φολικό οξύ.

4. Μάσκα χεριών

Θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι σκόνη ρασούλ, λίγο γάλα, 1/4 κουταλιού του γλυκού μέλι και μισό λιωμένο αβοκάντο ή μπανάνα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σας με τόσο γάλα ώστε να ετοιμαστεί μία κρέμα σχετικά πηχτή. Απλώστε τη στα χέρια για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε την με χλιαρό νερό. Βάλτε ενυδατική κρέμα ή λοσιόν.

5. Καθαρισμός

Σε λίγο γάλα μουλιάστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης ή κουάκερ αλεσμένο. Με αυτό τρίβετε τα χέρια σας αφού πρώτα τα έχετε βρέξει. Καθαρίζει απαλά, και η συχνή του χρήση λευκαίνει τα χέρια.

6. Πήλινγκ για τα χέρια

Το ρυζάλευρο είναι εξαιρετικό πήλινγκ για τα χέρια. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα ταλαιπωρημένα χέρια αποκτούν την λάμψη που τους αξίζει! 1 κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να την απλώσετε σε ελαφρά βρεγμένα χέρια και να κάνετε το πήλινγκ για 10 λεπτά περίπου.

7. Ενυδατική λοσιόν

Το ρυζάλευρο στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ομορφιάς λόγω των θαυμάσιων φυσικών ιδιοτήτων που έχει στην φροντίδα της επιδερμίδας. Σε αυτή την παραδοσιακή Ιαπωνική συνταγή που σας δίνουμε το ρυζάλευρο γίνεται μια υπέροχη απαλή ενυδατική λοσιόν για τα χέρια, που μαλακώνει, θρέφει και είναι ιδανική για τα ξηρά και ευαίσθητα χέρια.
Βάζετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρυζάλευρο σε σακουλάκι από γάζα, και το ρίχνετε σε νερό (περίπου 2 νεροπότηρα) που βράζει για 10 λεπτά.
Σβήστε την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει με το σακουλάκι μέσα.
Μετά στίψτε το σακουλάκι καλά μέσα στο νερό και αφαιρέστε το.
Ρίξτε το γαλακτώδες πια νερό σε καθαρό γυάλινο μπουκαλάκι ή σπρέι.
Πλύντε ή ψεκάστε με αυτό τα χέρια σας όσες φορές θέλετε την ημέρα. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μία μόνο εβδομάδα.

8. Εβδομαδιαία φροντίδα

Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο Αργκάν και χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και κάντε μασάζ στα χέρια σας με αυτό, αφήστε το για λίγο πάνω στ χέρια σας και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
Μην χρησιμοποιήσετε σαπούνι!
Είναι μια καταπληκτική θεραπεία για τα χέρια, αναζωογονεί, θρέφει, ενυδατώνει και φωτίζει την επιδερμίδα



Πηγή: http://entertainment.in.gr
Read more »

10 τρόποι να ανανεώσετε το σπίτι σας μόνο με αξεσουάρ

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να αλλάξετε εντελώς το ύφος και το στιλ ενός δωματίου. Απλά προσθέστε κάποια από τα δέκα παρακάτω αξεσουάρ και αυτόματα το καθιστικό, η κρεβατοκάμαρα ή η κουζίνα σας θα αποκτήσουν χαρακτήρα και ανανεωμένη ενέργεια.

Λουλούδια

Λουλούδια σε βάζα, λουλούδια τυπωμένα σε υφάσματα, και αυτόματα στο καθιστικό σας μπαίνει φρέσκος αέρας. Αρκεί να επιλέξετε λουλούδια της εποχής, όπως μπουκαμβίλιες αν είναι Άνοιξη, καλαμιές και κοκοφοίνικες σε υφάσματα αν είναι Καλοκαίρι και τουλίπες για το Φθινόπωρο.

 

Διακόσμηση σπιτιού

 

Χαλιά

Τα χαλιά, μεγάλα ή μικρότερα, προσθέτουν ζεστασιά στο δωμάτιο, ενώ το βοηθούν να αποκτήσει όρια και επίπεδα, «δένοντας» χρωματικά και στιλιστικά όλα τα επιμέρους του στοιχεία. Μία καλή ιδέα για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται πολυδιάστατο είναι να τοποθετήσετε χαλιά διαφορετικών διαστάσεων, τα οποία θα συνδυάζονται χρωματικά και ως προς το ύφος. Για το καλοκαίρι μπορείτε να επιλέξετε λεπτά χαλάκια από ψάθα ή βαμβάκι.

Διακόσμηση σπιτιούΤο τέλειο λαμπατέρ

Ακόμα και το πιο βαρετό καθιστικό μπορεί να αποκτήσει στιλ και κομψότητα με ένα ιδιαίτερο λαμπατέρ. Αν είστε λάτρεις του μινιμαλισμού επιλέξτε ένα λαμπατέρ με γυάλινη, διάφανη βάση, αν αγαπάτε την φύση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λαμπατέρ με βάση από ξύλο, ενώ για πιο βιομηχανικό στιλ ένα μεταλλικό λαμπατέρ. Το καπέλο παίζει, βέβαια, εξίσου σημαντικό ρόλο, καθώς πρέπει να ταιριάζει τόσο με την βάση όσο και με τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου.

 

 

Διακόσμηση σπιτιού 

 

 

 Ταπετσαρία

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία για να «ντύσετε» όλους τους τοίχους του σπιτιού με ταπετσαρία. Μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα κομμάτι με ιδιαίτερα χρώματα και σχέδια, πίσω από μία σύνθεση με ράφια ή από μία βιβλιοθήκη χωρίς «πλάτη» για να δημιουργήσετε εντυπωσιακό εφέ. Άλλα μικρά μέρη στα οποία μπορείτε να βάλετε ταπετσαρία για να δώσετε στιλ είναι κάποιο χολ, το ταβάνι κάποιου μικρού δωματίου ή στο εσωτερικό της εντοιχισμένης ντουλάπας.

Διακόσμηση σπιτιού

 

 

Φυσικά στοιχεία

Τίποτα δεν αναδεικνύει καλύτερα ένα δωμάτιο από τα αληθινά στοιχεία της φύσης, ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται με μικρές διακοσμητικές πινελιές. Και ένα από τα δωμάτια που «δέχεται» καλύτερα τα φυσικά στοιχεία είναι η κουζίνα. Τι μπορείτε να κάνετε; Γεμίστε ένα ψηλό γυάλινο βάζο με λεμόνια και σε ένα άλλο βάζο βάλτε κίτρινες μαργαρίτες. Συνδυάστε τα με κίτρινες χαρτοπετσέτες. Το Φθινόπωρο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λεμόνια με μήλα, παπαρούνες στο βάζο και κόκκινες χαρτοπετσέτες.
Διακόσμηση σπιτιού




  Μαξιλάρια
Μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν αυτόματα να δώσουν χρώμα στο μονότονο καθιστικό σας, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα αξεσουάρ στην ίδια απόχρωση. Δείτε την φωτογραφία: Τα φούξια μαξιλάρια δένουν αρμονικά με τα φούξια λουλούδια στον ανθοδοχείο.

 

Διακόσμηση σπιτιού 

Επενδύστε στην τέχνη

Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία. Σε καταστήματα όπως το Bizart ή το Afisorama θα βρείτε εξαιρετικές αντιγραφές έργων τέχνης, κυρίως πίνακες ή φωτογραφίες, σε πολύ χαμηλές τιμές. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε ένα έργο που να δένει με το ύφος του δωματίου: Σε ένα «παραφορτωμένο» με χρώματα και αξεσουάρ δωμάτιο, προτιμήστε ένα αφηρημένο έργο που θα δένει τονικά, ενώ σε ένα δωμάτιο όπου κυριαρχεί το λιτό και μονόχρωμο στιλ τοποθετήστε ένα έργο pop art που θα προσθέσει ένταση.
Διακόσμηση σπιτιού

 

 

  Καλάθια

Συνδυάζουν στιλ και χρηστικότητα και ταιριάζουν τόσο στο μπάνιο, για να τοποθετείτε τις πετσέτες, όσο και στην κουζίνα, για τρόφιμα και άλλα αντικείμενα. Είναι ένα οικονομικό αξεσουάρ που θα βρείτε παντού και σε διάφορα μεγέθη.

 

 

 

Διακόσμηση σπιτιού 

 

 

 

 

Πολυέλαιοι

Χαρίζουν αριστοκρατικό ύφος στον χώρο, ενώ χάρη στα μικροσκοπικά γυαλάκια που κρέμονται στις άκρες τους διαχέουν υπέροχο φως. Ένας όμορφος πολυέλαιος δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας, ενώ ανάλογα με το μέγεθος και το στιλ του (κάποιοι είναι πιο μοντέρνοι και κάποιοι πιο κλασικοί) μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε δωμάτιο. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά για να αγοράσετε έναν πολυέλαιο από κάποια αντικερί, ίσως έχει έρθει η ώρα για επιδρομή στο σπίτι της γιαγιάς.

Διακόσμηση σπιτιού 

 

 

 

Καθρέφτες

Ένας κομψός καθρέφτης, στο καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρα, μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους: Μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον πίνακα, ειδικά αν έχει εντυπωσιακή κορνίζα. Μπορεί να δώσει αίσθηση μεγαλύτερου χώρου σε ένα μικρό δωμάτιο. Μπορεί να φωτίσει έναν χώρο, αν τοποθετηθεί απέναντι από κάποιο παράθυρο. Και, φυσικά, αναδεικνύει το στιλ ολόκληρου του δωματίου. Μία όμορφη ιδέα για την κρεβατοκάμαρά σας είναι να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη στο πάτωμα, απέναντι από το κρεβάτι.


Πηγή: www.mama365.gr
Read more »

Ζεστό ρόφημα για το κρύωμα

  

 

Τι χρειαζόμαστε:

Ζεστό ρόφημα για το κρύωμα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 2 κλαράκια τσάι του βουνού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 ξυλάκι βανίλια
  • μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1/2 πορτοκάλι σε ροδέλες(με τη φλούδα)
  • 2 μπαχάρια ολόκληρα
  • μέλι

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τα κλαράκια τσάι του βουνού και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα τα υπόλοιπα μυρωδικά να βράσουν.
  4. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό με 1 κουταλιά μέλι (ή και περισσότερο αν σας αρέσει πιό γλυκό).


Πηγή: www.sintagespareas.gr

Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...