Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οργάνωσε έξυπνα τις ντουλάπες για τα ρούχα




Αν είσαι από αυτούς που όσο και αν προσπαθούν να το αποφύγουν, ανοίγουν τις ντουλάπες τους και... τρομάζουν, τα νέα είναι ευχάριστα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και σε πολύ λίγο χρόνο, με πολύ λίγο κόπο, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε και στην αλλαγή της σεζόν ο πονοκέφαλος "καλοκαιρινά-φθινοπωρινά-χειμωνιάτικα" μπορεί να αποτελέσει την τέλεια αφορμή...
Οταν τα ρούχα σου είναι τακτοποιημένα,  βρίσκεις ό,τι θέλεις πολύ πιο εύκολα.
Οταν τα ρούχα σου είναι τακτοποιημένα,
βρίσκεις ό,τι θέλεις πολύ πιο εύκολα.
Πιο καλή η μοναξιά(!): Μπορεί να θέλεις κάποιον να σου κάνει παρέα αλλά εκτός και αν ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει σίγουρα, τότε άσ' το καλύτερα. Μόνο χρόνο μπορεί να σου κοστίσει. Η δουλειά που θα «βγάλεις» μόνη σου, ανενόχλητη, δεν συγκρίνεται.
Εργασία μετά μουσικής: Είναι σίγουρο ότι με την κατάλληλη υπόκρουση, ακόμη και κάνοντας κάτι που δεν σου πολυαρέσει, η δουλειά θα γίνει πιο ευχάριστα.
Τι πάει πού: Άνοιξε διάπλατα τις ντουλάπες και ξεκίνα να βγάζεις όλα τα ρούχα έξω, χωρίζοντάς τα ταυτόχρονα σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, που θα μπορούσαν να είναι οι εξής: «Πετάω», «Δωρίζω», «Κρατάω». 
Η χρωματική ομοιομορφία βοηθά πολύ  στην οργάνωση -και- της ντουλάπας.
Η χρωματική ομοιομορφία βοηθά πολύ
στην οργάνωση -και- της ντουλάπας.
Στην πρώτη, πηγαίνουν τα ρούχα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πια, ή έχουν βάψει, ή χαλάσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και δεν φοριούνται πια και από κανέναν.
Στη δεύτερη κομμάτια που είναι σε καλή κατάσταση αλλά για κάποιον λόγο δεν θέλεις πια να φοράς. Μπορείς να τα δώσεις σε συγγενείς, φίλους ή ακόμη και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Στην τρίτη στοίβα, θα βάλεις όσα ρούχα αγαπάς πολύ και ξέρεις ότι θα φορέσεις και φέτος. Προσοχή! Όχι εκείνα που αγαπούσες κάποτε ή φαντάζεσαι ότι θα ξανααγαπήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον! Θυμήσου ότι αυτή η λογική είναι που δημιούργησε το πρόβλημα από την αρχή.
Το κάθε ρούχο στη θέση του: Μόλις ξεκαθαρίσεις ποια ρούχα κρατάς, έρχεται η στιγμή να τα ξαναβάλεις μέσα στην ντουλάπα. Πώς όμως; Με προσοχή και οργάνωση παντού.
Ξεκινώντας με τη ράγα, με τα κρεμαστά δηλαδή, βάλε όλα τα ρούχα σε μια λογική σειρά. Τα τζιν με τα τζιν, τα φορέματα με τα φορέματα, τις φούστες με τις φούστες κ.ο.κ. Έτσι θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα ό,τι ψάχνεις στο μέλλον.
Κάνε το ίδιο και με τα συρτάρια βάζοντας για παράδειγμα, σε ένα μόνο τα T-shirts, σε άλλο μόνο εσώρουχα και πυτζάμες, σε άλλο ρούχα για το σπίτι κ.ο.κ.
Και τώρα το... «κερασάκι στην τούρτα»! Αν καταφέρεις να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου με βάση το χρώμα, θα δεις μεγάλη διαφορά στη ζωή σου γενικότερα. Ο χρόνος και η προσπάθεια που θα ξοδεύεις στο να διαλέξεις συνδυασμούς θα είναι τόσο μικρότερος, που μόνη σου θα πεις ότι άξιζε τον κόπο!
Τέλος εποχής: Γλίτωσε χώρο στην ντουλάπα σου βάζοντας όσα ρούχα είναι εκτός εποχής σε άλλο μέρος.Χρησιμοποίησε την αποθήκη, άλλη ντουλάπα ή ακόμη και αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το κρεβάτι για να έχεις άμεση πρόσβαση μόνο σε αυτά που χρειάζεσαι την τρέχουσα σεζόν.
Αποθηκευτικές λύσεις: Ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της ντουλάπας σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτιά σε διάφορα μεγέθη, ανοιχτά ή κλειστά, για να τακτοποιήσεις τα πράγματα που διπλώνονται.Όσα και να έχεις, δεν πάνε ποτέ χαμένα.
Κάθε αρχή και δύσκολη: Θυμήσου ότι ο απώτερος στόχος σου είναι να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Γι' αυτό και αν η πρώτη τόσο οργανωμένη απόπειρα οργάνωσης δεν σου φάνηκε και τόσο «απλή υπόθεση», δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να το συνηθίσεις και θα δεις πόσο εύκολη συνήθεια θα γίνει και μάλιστα πόσο γρήγορα!

Πηγή:www.womenonly.gr
Read more »

Ιδανικό επάγγελμα!




Ο Alan B. Bernstein, ο συγγραφέας του Οδηγού Επιλογής Καριέρας του Πανεπιστημίου του Princeton (Guide to Your Career, 5th Edition) πιστεύει ότι το ιδανικό επάγγελμα για τον καθένα από εμάς βασίζεται στα ενδιαφέροντα μας, τις ικανότητες μας και τις ανάγκες μας. Ας δούμε ποια επαγγέλματα προτείνει ενδεικτικά, βάση των πιο πάνω δεδομένων.


Άτομα τα οποία αρέσκονται στο να ενημερώνονται και να εξελίσσονται συνεχώς

1. Προγραμματιστής
2. Φυσικός
3. Διπλωμάτης
4. Δημοσιογράφος
5. Αρχιτέκτονας
6. Γιατρός
7. Δάσκαλος
8. Συγγραφέας



Άτομα με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις και φοιτητικά δάνεια προς αποπληρωμή

1. Σύμβουλος επενδύσεων
2. Χρηματοοικονομικός Αναλυτής
3. Σύμβουλος επιχειρήσεων
4. Ελεύθερος επαγγελματίας
5. Χρηματιστής
6. Στέλεχος πωλήσεων
7. Sστέλεχος μάρκετινγκ
8. Ξυλουργός/κατασκευαστής επίπλων



Άτομα που δεν μπορούν να μπαίνουν σε καλούπια!

1. Γεωργός
2. Καλλιτέχνης
3. Πυροσβέστης
4. Ηθοποιός
5. Συγγραφέας
6. Προπονητής
7. Ανθρωπολόγος
8. Νηπιαγωγός




Υπερ-κινητικά άτομα που αρέσκονται στις εντάσεις

1. Δικαστής - Δικηγόρος
2. Στέλεχος!
3. Χρηματιστής
4. Διοικητικός Σύμβουλος
5. Πιλότος
6. Στρατιωτικός
7. Αρχιτέκτονας
8. Ορκωτός ελεγκτής


Άτομα που αρέσκονται στην περιπέτεια

1. Ιδιοκτήτης επιχείρησης
2. Μυστικός Πράκτορας!
3. Αστυνομικός
4. Πυροσβέστης
5. Μουσικός
6. Στέλεχος διαφήμισης
7. Τουριστικός πράκτορας
8. Πωλητής


Άτομα με αγάπη προς τον άνθρωπο

1. Δάσκαλος
2. Στέλεχος τμήματος προσωπικού
3. Σύμβουλος καριέρας
4. Σύμβουλος σχέσεων
5. Ψυχολόγος / ψυχίατρος
6. Κοινωνικός λειτουργός
7. Νηπιαγωγός / δάσκαλος
8. Φυσιοθεραπευτής



Άτομα που αρέσκονται σε χειρωνακτική εργασία

1. Ξυλουργός
2. Μηχανικός
3. Οδοντίατρος
4. Επαγγελματίας Αθλητής
5. Αγρότης
6. Κτηνίατρος
7. Σχεδιαστής
8. Μάγειρας



Πηγή:www.sxeseis.gr
Read more »

Λανθασμένα στερεότυπα για την άσκηση και τη διατροφή






Ποια είναι τα πιό συχνά, λανθασμένα στερεότυπα για τη διατροφή και την άσκηση;

Κάνω κάθε μέρα προπόνηση και δεν βλέπω σημαντική διαφορά στο σώμα μου
Εξίσου σημαντική με την προπόνηση είναι και η αποκατάσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σημαντική βελτίωση εάν δεν δώσουμε στο σώμα χρόνο για να αναρρώσει. Ιδανικό διάστημα αποκατάστασης θεωρούνται οι 48 ώρες. 

Δεν κάνω γυμναστική, γιατί δεν μου χρειάζεται
Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη από άσκηση, η εμφάνιση είναι το τελευταίο που μας απασχολεί όταν ξεκινάμε την προπόνηση. Η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής αλλά και με το προσδόκιμο επιβίωσης, όπως παρουσιάζουν όλες οι σύγχρονες έρευνες. 

Παχαίνω γιατί έχω κακό μεταβολισμό
Ο μεταβολισμός συνδέεται άμεσα με τον συνολικό τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή έχουν αργό μεταβολισμό και δυσκολεύονται αρκετά στο να χάσουν βάρος. 

Δεν πίνω πολύ νερό γιατί κάνω κατακράτηση
Η μειωμένη ενυδάτωση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών. Όταν πίνουμε λιγότερο νερό, το σώμα αμύνεται προσπαθώντας να αποφύγει την αφυδάτωση. Ο κύριος τρόπος άμυνας γίνεται μέσω της κατακράτησης. 

Δεν κάνω βάρη γιατί αυτό με παχαίνει
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η προπόνηση με αντιστάσεις έχει τα μέγιστα οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους. Η αυξημένη καύση των θερμίδων συνεχίζεται για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση, αφού ο μεταβολισμός έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. 

Πρώτα θα αδυνατίσω και μετά θα ξεκινήσω τη προπόνηση
Τραγικό λάθος, η βελτίωση της διατροφής αποδίδει τα μέγιστα όταν συνδυαστεί με προπόνηση. Η απώλεια βάρους οδηγεί και σε απώλεια μυϊκού ιστού, ο οποίος θα αποκατασταθεί μέσα από την άσκηση. Αλώστε, η προσπάθεια θεωρείται επιτυχημένη μόνο όταν αλλάξει η σύσταση του σώματος, όταν δηλαδή μειωθεί ο λιπώδης ιστός και αυξηθεί παράλληλα ο μυϊκός. 

Τρώω μόνο όταν πεινάω
Το κυριότερο συστατικό της επιτυχίας είναι το πρόγραμμα. Ρυθμίστε τον οργανισμό σας σωστά, προσθέτοντας αρκετά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Όταν περιμένω να αισθανθώ την πείνα, είμαι ήδη αρκετή ώρα χωρίς ενέργεια. 

Προσπαθώ να τρώω λίγο, καταναλώνω μόνο ένα γεύμα την ημέρα
Ιδανικός τρόπος για να παχύνει κάποιος. Όσο λιγότερα είναι τα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποθήκευση λίπους. Ένα μικρό γεύμα ανά τρεις με τέσσερις ώρες είναι ικανό να απογειώσει το μεταβολισμό.

Εγώ δεν μπορώ να τρέξω
Δεν μπορείς να τρέξεις γιατί δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να το κάνεις. Η βελτίωση των επιδόσεων είναι ταχύτατη όταν ξεκινά ένας ασκούμενος την προπόνηση. Η αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη μορφή δραστηριότητας και το τρέξιμο είναι ο δεύτερος απλούστερος τρόπος, αμέσως μετά το περπάτημα. 

Αφού δεν ιδρώνω, δεν χάνω θερμίδες
Ο ιδρώτας είναι εργαλείο του οργανισμού μέσω του οποίου προστατευόμαστε από τη θερμοπληξία. Η καύση των θερμίδων δεν έχει άμεση σχέση με αυτή τη διαδικασία.


Πηγή:www.iatronet.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...