Κυριακή 28 Απριλίου 2013

DIY φωτογραφικός καμβάς


 


 
 
DIY φωτογραφικός καμβάς
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία και τους αρέσει να διακοσμούν το χώρο τους με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι, τότε η ιδέα της εφαρμογής φωτογραφικών θεμάτων σε τελάρα καμβά αποτελεί μία όμορφη εναλλακτική της διαδεδομένης λύσης προβολής τους σε κάδρα.
Τι θα χρειαστείτε:
- Ένα καμβά στις διαστάσεις που επιθυμείτε
- Ένα heavy gel medium (Γαλακτώδες λευκό προϊόν που στεγνώνει σε ένα άχρωμο και διαφανές φινίρισμα και μπορείτε να το προμηθευθείτε σε κατάστημα με υλικά αγιογραφίας/είδη ζωγραφικής/Hobby)
- Μία laser φωτογραφία της επιλογής σας στις διαστάσεις του καμβά
- Ένα πινέλο
- Ένα μπουκαλάκι-σπρέυ με νερό
Βήματα:
1. Κάντε την laser εκτύπωση του φωτογραφικού θέματος, υπολογίζοντας ότι η εφαρμογή της στον καμβά θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίστροφη εμφάνισή της.
2. Καλύψτε την επιφάνεια του καμβά με το gel medium, χρησιμοποιώντας το πινέλο σας. Εφαρμόστε ένα αρκετά παχύ στρώμα.
3. Τοποθετήστε τη φωτογραφία στην επιφάνεια του καμβά με το θέμα να ακουμπάει επάνω στο gel, δηλαδή ανάποδα ώστε να βλέπετε το χαρτί στο πίσω μέρος. Πιέστε και αφήστε το να στεγνώσει για αρκετές ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
4. Αφού στεγνώσει τελείως, χρησιμοποιήστε το μπουκαλάκι - σπρέυ για να ψεκάσετε με νερό την επιφάνεια του χαρτιού, δηλαδή το πίσω μέρος της φωτογραφίας.
5. Τρίψτε την επιφάνεια με τα δάκτυλά σας, έως ότου κομμάτια χαρτιού θα αρχίσουν να ξεκολλάνε, αποκαλύπτοντας τη φωτογραφία σας. Το συγκεκριμένο στάδιο χρειάζεται υπομονή και προσοχή, καθώς αν τρίψετε την επιφάνεια πολύ δυνατά, μπορεί να αφαιρέσετε και κομμάτι της αποτύπωσης της φωτογραφίας σας. Συνεχίστε μέχρι η φωτογραφία να είναι πλήρως ορατή.
6. Στη συνέχεια, καλύψτε τον καμβά με μία ακόμα επίστρωση του Heavy gel medium για να σφραγίσετε την επιφάνεια και να προστατέψετε τη φωτογραφία.
Σημείωση του δημιουργού για το project: Μπορεί η φωτογραφική αποτύπωση να είναι ατελής, αλλά αυτό αποτελεί και ένα από τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά του αποτελέσματος! Θα ήταν ωστόσο καλό να επιλέξετε -ειδικά για αρχή- ένα φωτογραφικό θέμα χωρίς πολλές «λεπτομέρειες».
DIY φωτογραφικός καμβάς - 2
DIY φωτογραφικός καμβάς - 3


Πηγή:design-district.gr

Read more »

Τέχνη από floppy disks



 
 
Nick Gentry - 1
Nick Gentry είναι ένας ταλαντούχος και καινοτόμος βρετανός καλλιτέχνης που έχει γίνει γνωστός για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του από ζωγραφισμένες δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το ξεχωριστό αυτό στιλ του καλλιτέχνη υπογραμμίζει την ομορφιά της ανακύκλωσης και της εφευρετικότητας, όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων που μπορεί να φαίνονταν άχρηστα.
Nick Gentry - 2
Δίνοντας ζωή στις παλιές δισκέτες (floppy disks), ο Gentry έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη συλλογή έργων που καταφέρνουν να μαγνητίσουν την προσοχή με τα ζωηρά γραφικά και τα έντονα χρώματα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ατέλειες και τα μεταλικά στοιχεία των floppy disks αξιοποιούνται από τον καλλιτέχνη για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό εφέ λάμψης.
Nick Gentry - 3
Nick Gentry - 4
Nick Gentry - 5
Nick Gentry - 6
Περισσότερα έργα του Nick Gentry θα βρείτε στο site του www.nickgentry.com.
Πηγή: interiorsbystudiom.com
Read more »

Πασχαλινή διακόσμηση για το τραπέζι

 



 


 
Η ημέρα του Πάσχα είναι μία αφορμή για συνάντηση με τους φίλους και την οικογένειά μας. Για να δημιουργήσουμε μία εορταστική διάθεση και να ομορφύνουμε το «λαμπριάτικο» τραπέζι, το χώρο που θα φιλοξενήσει εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν έχουμε αγοράσει «πασχαλινά διακοσμητικά», μπορούμενα αξιοποιήσουμε διακοσμητικά στοιχεία και υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι για να δώσουμε μία διαφορετική “νότα” στο χώρο.
Δείτε μερικές ιδέες που συγκεντρώσαμε για την διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού που μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στους πιο απροετοίμαστους!
- Χρησιμοποιήστε αυγοθήκες που έχετε στην κουζίνα σας, τσόφλια αυγών και φυσικά άνθη και δημιουργήστε πρωτότυπες συνθέσεις για το τραπέζι
1
Μία ιδέα από το Πασχαλινό Workshop της Martha Stewart (www.marthastewart.com)
- Εναλλακτικά, γεμίστε αυγοθήκες με πολύχρωμα καραμελάκια (jelly beans) και άνθη από μαργαρίτες ή άλλα λουλούδια που θα βρείτε στη βεράντα σας, για να δώσετε χρώμα & ομορφιά από τη φύση στο τραπέζι των αγαπημένων σας.
2
- Βγάλτε από τα ντουλάπια τα σφηνοπότηρά σας, τοποθετήστε στο κέντρο τους ένα άνθος μαργαρίτας (αφού έχετε αφαιρέσει το κλαδί της), ακουμπήστε προσεκτικά ένα ρεσό στο κέντρο του και δημιουργήστε ένα λουλουδάτο και ατμοσφαιρικό ντεκόρ για κάθε καθείμενο στο τραπέζι.
3
- Γεμίστε μεγάλες γυάλες και γυάλινα βάζα με σοκολατένια αυγά και τοποθετήστε τα στο κέντρο του τραπεζιού για να δώσετε χρώμα και να δημιουργήσετε μία γλυκιά προσμονή για το τέλος του πασχαλινού γεύματος.
4
- Τοποθετήστε ένα απλό κερί σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, στολίστε το με φυσικά άνθη και δημιουργήστε μία ατμοσφαιρική εστία στο επίκεντρο του πασχαλινού γεύματος.
5
- Αυτοσχεδιάστε χρησιμοποιώντας «εναλλακτικά» βάζα, όπως ένα μεταλλικό ποτιστήρι, και γεμίστε το με άνθη για να πλημμυρίσετε το τραπέζι με χρώμα και μυρωδιές από τη φύση.
6
- Σε ένα μεγάλο βάζο τοποθετήστε μερικά διακοσμητικά κλαδιά και κρεμάστε μερικά διακριτικά ανοιξιάτικα και πασχαλινά στοιχεία. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα εξασφαλίσετε, χρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας παλιά πασχαλινά στολίδια που έχετε στα ντουλάπια σας.
7
9
10
Ή γιατί όχι - διακοσμήστε τα με διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να φτιάξτε μόνοι σας από ύφασμα ή felt! Δείτε πώς... εδώ purlbee.com & εδώ countryliving.com!
- Στολίστε τις πετσέτες που θα τοποθετήσετε στις θέσεις των καλεσμένων σας με κορδέλες και λουλούδια, ή γιατί όχι και με χάρτινα πασχαλινά καρτελάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας επισημαίνοντας ακόμα και τη θέση του καθενός στο τραπέζι.
11



Πηγή:design-district.gr
Read more »

Λαχανοντολμάδες


laxanontolmadesΟι λαχανοντολμάδες, είναι ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ζεστοί ή και κρύοι, συντροφεύουν ευχάριστα τον ερυθρό οίνο μας και μας δίνουν ένα πιάτο με όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά, για να χορτάσουμε, αλλά παράλληλα να πάρουμε και όλα όσα χρειαζόμαστε σε ένα γεύμα.

Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 ½ κιλό λάχανο με μεγάλα φύλλα
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • ½ φλ. ρύζι
  • 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3 φλ. νερό ή ζωμό από νερό που έβρασε κρέας
  • 6κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σώς
  • 2 κ.σ. νισεστέ
  • 1κ.γ. ταχίνι
  • 2κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ½ - 1φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρέστε τα πρώτα 2-3 εξωτερικά φύλα του λάχανου και βάλτε το σε νερό που βράζει. Αφήστε το να βράσει για 5-6 λεπτά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήστε το επιπλέον για λίγη ώρα και μετά αφαιρέστε το από το νερό και ξεφλουδίστε ένα ενα τα φύλλα. Αν τα φύλλα είναι μικρά, μπορούν να γεμιστούν έτσι όπως είναι. Αν πάλι είναι μεγάλα, κόψτε τα πρώτα στα 2.
Σε ένα μπώλ. Αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, λίγο μαϊντανό και βάζω 1 μεγάλη κουταλιά σούπας σε κάθε φύλλο καθώς το τυλίγω, έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει το μίγμα μου από το τυλιγμένο λάχανο.
Τοποθετώ προσεκτικά όλους τους λαχανοντολμάδες σε μια κατσαρόλα, τον ένα δίπλα στον άλλο, σε σειρά έτσι ώστε να μην σκεπάζει ο ένας τον άλλο.
Ρίχνετε αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό ή το ζωμό κρέατος και πάνω τους τοποθετήστε ένα πιάτο, προσεκτικά, για να μη διαλύσουν όταν θα βράσουν. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τους λαχανοντολμάδες σε 4-5 πιάτα και ετοιμάζουμε τη σως
Ετοιμάζουμε τη σως:
Διαλύστε το νισεστέ σε λίγο νερό ( ½ φλ.) και ανακατέψτε το με 1 κ.γ. ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Βάλτε το να βράσει, μαζί με ½ ακόμα φλ. νερό. Ρίξτε το πάνω στους λαχανοντολμάδες. Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Πηγή:diatrofi.gr
Read more »

Πως να αντισταθείτε στους πειρασμούς


oxi se glykaΚάθε φορά που αντιστεκόμαστε στην κατανάλωση τροφών οι οποίες πραγματικά μας αρέσουν, αυτόματα προετοιμάζουμε μια μεταγενέστερη κραιπάλη. Με άλλα λόγια, το σώμα μας αυτόματα θα αποχαλινωθεί ανάλογα με το πόσο πολύ και για πόσο διάστημα περιορίζετε τα τρόφιμα που σας αρέσουν, αυτά είναι εκείνα τα τρόφιμα που αποκαλείτε πειρασμό. Αυτός ο κύκλος περιορισμού κραιπάλης μοιάζει να είναι σχεδόν φυσικός νόμος. Όταν τρώμε μια μικρή ποσότητα της τροφής που λαχταρούμε, όπως σοκολάτα, ισορροπούμε την εγκεφαλική χημεία ιδανικά, αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης. Αρκετή ποσότητα από αυτή την ορμόνη στον εγκέφαλο δίνει μια αίσθηση ηρεμίας, συγκέντρωσης και κορεσμού.
Μπορούμε να τη φτιάξουμε μέσω της διατροφής από το αμινοξύ θρυπτοφάνη που βρίσκετε στις πρωτεΐνες (γάλα και τα προϊόντα του, αυγό, κρέας κ.α), βιταμίνη Β6 και C από τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες (όπως προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά).
Γνωρίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω ως θεωρία ότι συμβαίνουν στο σώμα μας και κυρίως στον εγκέφαλο απ όπου δίνονται και όλες οι εντολές θα προσπαθήσουμε με κάποιες οδηγίες να αποφύγουμε τους πειρασμούς :
  1. Προσπαθήστε να μην νιώσετε το αίσθημα της πείνας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και τη στιγμή που θα κοιμηθείτε τη νύχτα. Αυτό θα το πετύχετε καταναλώνοντας τουλάχιστον 2-3 πλήρης κυρίως γεύματα με πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής άλεσης) και βιταμίνες (φρούτα και λαχανικά). Ανάμεσα σ αυτά καταναλώνετε φρούτα ή χυμούς σε συνδυασμό με κάποιο σνακ (ανάμικτους ωμούς – ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους, γιαούρτι, παστέλι, χαλβά, προϊόντα ολικής άλεσης όπως κριτσίνια, σπιτικά αρτοσκευάσματα με αλεύρι ολικής άλεσης και μαύρη ζάχαρη).
  2. Πίνετε το λιγότερο 2 λίτρα νερό για της γυναίκες και 2.5 λίτρα νερό για τους άνδρες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά 1 ποτήρι πριν το γεύμα. Οποιαδήποτε λειτουργία και ουσία που δημιουργείτε στο σώμα μας γίνεται με τη συμμετοχή του νερού. Συχνά το αίσθημα της δίψας το καλύπτουμε με αλκοόλ και ροφήματα τα οποία είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη.
  3. Συνήθως γύρω στα 15gr μαύρη σοκολάτα τη στιγμή που την επιθυμείτε είναι ό,τι πρέπει. Μεγαλύτερη ποσότητα είναι αντιπαραγωγική. Αλλά αν δεν επιτρέψετε στον εαυτό σας να φάει αυτό το κομματάκι η επιθυμία σας θα αυξηθεί σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.
  4. Όταν τρώτε αυτά που επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς επίσης καλύπτετε η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης ημερησίως αποτρέπονται οι κραιπάλες που συνήθως έρχονται το βράδυ.
  5. Καταναλώστε σε μικρή ποσότητα οτιδήποτε επιθυμείτε τρώγοντας το αργά και απολαυστικά χωρίς τύψεις.
  6. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρετε να αλλάξετε την αντίληψη σας για το φαγητό και να τρώτε με επίγνωση φέρνοντας όλο τον εαυτό σας στο τραπέζι. Προσπαθήστε να τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό αργά χωρίς να διαβάζετε συγχρόνως ή να βλέπετε τηλεόραση γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγετε στη ποσότητα.
  7. Καταναλώνετε το αγαπημένο σας φαγητό σε συνδυασμό με 1 πιάτο σαλάτα η οποία λόγω των φυτικών ινών που περιέχει θα σας δώσει σύντομα το αίσθημα κορεσμού.
  8. Σε περιπτώσεις που πρόκειται να βγείτε έξω για φαγητό ή να πάτε σε κάποιο πάρτι ή δεξίωση φροντίστε να μην είστε τελείως νηστικοί. Θα έχετε καλύτερο έλεγχο του εαυτού σας όταν έχετε καταναλώσει ένα πρόχειρο γεύμα με γιαούρτι (πρωτεΐνη) , φρούτα ή ξηρούς καρπούς, 1 ώρα πριν φύγετε από το σπίτι σας.
  9. Θα έχετε συνειδητοποιήσει πολλές φορές ότι, οι πειρασμοί γίνονται περισσότερη υπο την επήρεια του αλκοόλ. Επομένως περιορίστε τη κατανάλωση του αλκοόλ όχι μόνο για τις θερμίδες του αλλά και για τη διατήρηση του αυτοελέγχου σας.
  10. Τέλος, αποφύγετε να έχετε σε εμφανή σημεία τα τρόφιμα που αποτελούν για σας πειρασμό, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα αντισταθείτε κάθε φορά που τα κοιτάτε. Γιατί υπάρχει κίνδυνος ως το τέλος της ημέρας να καταναλώσετε περισσότερη ποσότητα απ αυτήν που χρειάζεστε. 
Όταν λοιπόν, καταφέρουμε και τηρήσουμε τις περισσότερες από της παραπάνω οδηγίες θα πετύχουμε την ισορροπία στο σώμα μας και στο μυαλό μας έτσι ώστε να νιώθουμε πλήρης χωρίς την αίσθηση της στέρησης η οποία μας οδηγεί στο να βλέπουμε παντού γύρω μας πειρασμούς!!!

Πηγή:diatrofi.gr
Read more »

Άψογα νύχια σε 9 βήματα




Κακά τα ψέματα, μπορεί να το απολαμβάνουμε ως στιγμή προσωπικής πολυτέλειας, όμως τα 30 ευρώ κάθε εβδομάδα για μανικιούρ-πεντικιούρ, τώρα το καλοκαίρι, δεν είναι λίγα. Δείτε πώς θα φροντίσετε μόνη τα άκρα σας, ακολουθώντας επαγγελματικές συμβουλές.
Βήμα 1ο: Βάλτε σε μία λεκάνη χλιαρό νερό και δύο κουταλάκια μαγειρική σόδα. Βουτήξτε τα χέρια ή τα πόδια σας για 15 λεπτά, προκειμένου να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία και τα πετσάκια.
Βήμα 2ο: Αν κάνετε πεντικιούρ, τρίψε τα σκληρά σημεία με μία ελαφρόπετρα.
Βήμα 3ο: Σκουπίστε τα πέλματα (στο πεντικιούρ) ή τα χέρια (στο μανικιούρ), και απλώστε ενυδάτικη κρέμα, αλλά προσέξτε να μην πάει καθόλου στα νύχια.
Βήμα 4ο: Κόψτε τα νύχια τετράγωνα με έναν νυχοκόπτη.
Βήμα 5ο: Χρησιμοποιήστε το ειδικό λαδάκι που ενυδατώνει και προστατεύει τα σκληρά μέρη του νυχιού (θα το βρείτε στα καταστήματα ομορφιάς, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ) και έπειτα με το ειδικό σπρωκτηράκι (θα το βρείτε εδώ), σπρώξτε τα προς τα πίσω και αφαίρεσέ τα.
Βήμα 6ο: Με μία λίμα, κατά προτίμηση χάρτινη, λιμάρετε τα νύχια στο σχήμα που προτιμάτε.
Βήμα 7ο: Με μία λίμα δύο όψεων (θα την βρείτε εδώ), τρίψτε απαλά τα νύχια σας για να γυαλίσουν και να είναι λεία.
Βήμα 8ο: Απλώστε μία διάφανη βάση νυχιών και στη συνέχεια το χρώμα σε 2 στρώσεις.
Βήμα 9ο: Όταν στεγνώσουν τα νύχια, πάρτε μία μπατονέτα με λίγο ασετόν και καθαρίστε τα σημεία που έχουν λερωθεί.

Θέλετε να κάνετε τέλειο γαλλικό μανικιούρ; Δείτε το video

Έξυπνα tips

  • Όταν τα νύχια των χεριών στεγνώσουν καλά, απλώστε λίγη από την ενυδατική μάσκα προσώπου σας.
  • Για να φαίνονται μακρύτερα τα νύχια, όταν τα βάφετε, προσπαθήστε να αφήσετε δεξιά και αριστερά από κάθε νύχι ένα πολύ μικρό κενό.
  • Για να στεγνώσει τέλεια το βερνίκι, αφού βάψετε τα νύχια σας, περιμένετε μερικά λεπτά και έπειτα βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό.


Πηγή:mama365.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...