Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Διακόσμηση για το Πάσχα!





Μιας και το Πάσχα είναι προ των πυλών τι θα λέγατε να οργανωθούμε λιγάκι? Συγκέντρωσα αρκετά δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία για να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα και θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο την μέρα αυτή!




  • Το πρώτο σετ είναι από την Amanda και είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που προτιμάει τα πουά μοτίβα σε κίτρινο, πράσινο, ροζ και μοβ χρώμα! Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε εδώ ενώ παρακάτω δείτε ιδέες διακόσμησης.


  • Τα επόμενα αρχεία είναι από την Catch my party , το πρώτο σετ είναι για όσους αγαπούν το έντονο κόκκινο χρώμα, για να κατεβάσετε το banner πατήστε εδώ ενώ για όλο το υπόλοιπο σετ πατήστε εδώ

το δεύτερο σε χρώμα γαλάζιο και κίτρινο μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας εδώ και το banner εδώ





Τέλος από το catch my party έχουμε επιπλέον δωρεάν αρχεία που μπορούμε να κατεβάσουμε πατώντας πάνω στην κάθε φωτογραφία.


  • Το τελευταίο αρχείο είναι από το site της Ellinee και περιλαμβάνει διακοσμητικά, θήκες για cupcakes και σημαιούλες. Για να μπορέσετε να κατεβάσετε τα αρχεία πατήστε πάνω στον κάθε σύνδεσμο.

Read more »

Νηστεία Πάσχα : Οφέλη, tips και ιδέες

Τα ψυχολογικά οφέλη της «νηστίσιμης περιόδου» που μόλις άρχισε είναι αδιαμφισβήτητα για όσους πήραν την μεγάλη απόφαση. Καθαρισμός της ψυχής, λέει η ορθοδοξία. Και όχι μόνο, θα προσέθετε η επιστήμη, καθώς οι διατροφικές συνήθειες που πρεσβεύει η περίοδος της Σαρακοστής ωφελούν τον οργανισμό και μας επαναφέρουν στην διαιτολογική τάξη. 

Οι μεζέδες, η λαγάνα και η ταραμοσαλάτα της Καθαρής Δευτέρας και τα –εκ των ων ουκ άνευ- ψάρια της Κυριακής του Λαζάρου δίνουν το έναυσμα. Οι βιταμίνες των λαχανικών και η γεύση των ανοιξιάτικων φρούτων συμπληρώνουν με δόσεις υγείας το πιάτο μας. Με αφορμή την νηστεία, λοιπόν, αποχαιρετούμε για τις επόμενες εβδομάδες το κρέας και αναζητούμε τις συμβουλές των ειδικών διαιτολόγων για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τα οφέλη, τους κινδύνους και τις γεύσεις της Σαρακοστής.

Νηστίσιμα οφέλη 
Αποτοξίνωση, υγιεινή διατροφή και γεύσεις που ξεχνάμε και παραμελούμε όλη την υπόλοιπη χρονιά ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι κατά την περίοδο της νηστείας. Το κρέας, που κανονικά θα έπρεπε να καταναλώνουμε δύο φορές την εβδομάδα αλλά καταχρηστικά έχουμε αναγάγει σε σταθερά του καθημερινού μας μενού, μετατρέπεται σε… outsider για σαράντα ημέρες και τα θρεπτικά συστατικά των νηστίσιμων τροφίμων που γίνονται ο κανόνας βελτιώνουν την εικόνα του οργανισμού μας και μας χαρίζουν ευεξία. 

«Αρχικά, πρέπει να πούμε πως η περίοδος της νηστείας είναι μια αφορμή να γυρίσουμε στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής, που είναι πολύ σωστό για την υγεία μας», μας αναφέρει ο νοσοκομειακός διαιτολόγος κ. Βασίλης Παπαμίκος

Επιπλέον, όπως αναφέρει και η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Μαρία Κολοτούρου σε σχετικό της δημοσίευμα στο iatronet.gr «η περιοδική φυτοφαγία που χαρακτηρίζει την νηστεία, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και ζωϊκής πρωτεΐνης και να αυξάνεται η πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και πολύτιμων φυτοχημικών που βρίσκονται στα φυτικά τρόφιμα». Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη από αυτού του είδους τις ανακατατάξεις στο διαιτολόγιό μας; 

«Ο αποκλεισμός των ζωικών τροφίμων από το διαιτολόγιο κατά την νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία βελτίωσης του λιπιδικού προφίλ μας», μας λέει ο κ.Παπαμίκος. «Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να μειώσουμε την κακή χοληστερίνη και με λίγη παραπάνω σωματική άσκηση να αυξήσουμε την καλή», συμπληρώνει. 

«Επίσης», συνεχίζει, «εξαιτίας της αύξησης των φυτικών ινών στην διατροφή μας, ενισχύεται η καλή λειτουργία του εντέρου και μπορούν να προληφθούν ακόμη και κάποιες μορφές καρκίνου, όπως αυτός του παχέος εντέρου. Ακόμη, εφόσον τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, αυξάνεται και το φυλλικό οξύ που προσλαμβάνουμε, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα ερυθρά μας αιμοσφαίρια και για την προστασία του γενετικού μας υλικού». 

Η κ. Κολοτούρου απαριθμεί με την σειρά της μερικά ακόμη από τα πιθανά οφέλη της νηστείας: 
Υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συνηθειών: Όταν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και το ελαιόλαδο πρωταγωνιστούν στο πιάτο μας, κατ’ αντιστοιχία αυξάνονται και οι φυτικές ίνες, ο βιταμίνες, τα μονοακόρεστα λιπαρά και τα ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνουμε, ενώ μειώνονται τα κορεσμένα λιπαρά, η χοληστερόλη και οι πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Μάλιστα, αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε την νηστεία για εκτεταμένο χρονικό διάστημα, θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσουμε κάποιες από τις υγιεινές συνήθειες και μετά το πέρας της Σαρακοστής. 
- Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα νηστήσιμα τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά) βοηθούν στηνρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, εφόσον δεν καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως αυτοί του λευκού ψωμιού. 
- Λόγω αυξημένου καλίου και μειωμένου νατρίου, το οποίο περιέχεται στο γρήγορο φαγητό, ρυθμίζεται σε καλύτερα επίπεδα η αρτηριακή πίεση

Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί και το ψυχολογικό όφελος από αυτή την αλλαγή στην διατροφή μας. Ευεξία, ψυχική ανάταση, αποτοξίνωση και αυτοπεποίθηση από πιθανή απώλεια βάρους είναι λίγες μόνο από τις εκφάνσεις μιας καλής διατροφής που αποτυπώνεται στο σώμα μας. 

Πηγή:in2life.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...