Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ομοιοπαθητική




Τι είναι
Πρόκειται για μια μέθοδο θεραπείας που βασίζεται στους θεραπευτικούς κανόνες της φύσης, ασκείται από ειδικευμένους γιατρούς και εφαρμόζεται με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.Η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει ασθένειες αλλά ασθενείς, δηλαδή αντιμετωπίζει κάθε ασθενή σαν μι αξεχωριστή περίπτωση.  Επιχειρεί ν αθερααπεύσει τισ βαθύτερες αιτίες που εξασθένισαν τον οργανισμό και επέτρεψαν την εμφάνιση ασθενειώνκ όχι τα επιφανειακά συμπτώματα.

Ποιές ασθένειες θεραπεύει
Όλες. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει προβλήματα παθολογικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, γυναικολογικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά κ.ά.

Πως γίνεται η εξέταση
Αυτό στο οποίο δίνεται μεγάλη σημασία είναι το ιστορικό, για τη λήψη του οποίου μπορεί να χρειαστούν και 2 ώρες. Μέσα από αυτό γίνεται η διάγνωση της πάθησης και τα χαρακτηριστικά συμπτώματά της, άλλα πιθανά προβλήματα που έχει ο ασθενής, το ατομικό και κληρονομικό αναμνηστικό, στοιχεία απο την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς (ψυχισμός, ύπνος, σεξουαλική λειτουργία κ.ά.). Αν κριθεί σκόπιμο, ο γιατρός θα ζητήσει εργαστηρικές εξετάσεις.

Τι φάρμακα χρησιμοποιούνται
Γαληνικά σκευάσματα, δηλαδή "φτιαχτά φάρμακα". Προέρχονται από ουσίες φυτκές, ορυκτές ή και ζωικές,επεξεργασμένες με τελείως φυσικό τρόπο. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές: κάψουλες.υπογλώσια δισκια, ενέσιμα, κολλύρια, διαλύματα, αλοιφές. Δρούν σε όλο τον οργανισμό, ενισχύοντας τους αμυντικούς του μηχανισμούς, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ισορροπίας του και την αποθεραπεία.

Σε ποιούς απευθύνεται
Σε ασθενείς κάθε ηλικίας: αποό τα βρέφη μέχρι τουσ ηλικιωμένους.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία
Σε ένα οξύ περιστατικό η βελτίωση είναι άμεση και η αποθεραπεία σύντομη. Σε χρόνιο περιστατικό απαιτείται μεγαλύτερο διάστημα. Η θεραπεία διαρκεί μέχρι να εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Αλλά και μετά η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί οπωσδήποτε για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να σταθεροποιηθεί η νέα κατάσταση υγείας του οργανισμού.

Τι θα αποφύγεις κατά τη θεραπεία
Στη διάρκεια της ομοιοπαθητικής αγωγής,αλλά  και για διάστημα 1-2 χρόνων, ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει:
  • Τα ισχυρά φάρμακα(ιδίως αντιβιοτικά - κορτιζόνη). Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα συνεννοηθεί με το γιατρό του.
  • Την καμφορά(όπως οι αλοιφές εντριβών).
  • Τον καφέ και καθετί που περιέχει καφεϊνη, και ορισμένα παυσίπονα. Επιτρέπονται υποκατάστατα του καφέ από κριθάρι.
  • Τη μέντα(υπάρχει σε λικέρ,καραμέλες,ορισμένες οδοντόκρεμες).
  • Την ευγενόλη (δηλ. γαριφαλέλαιο:ουσία που χρησιμοποιείται σε οδοντοσφραγίσματα).
Έχει παρενέργειες η ομοιοπαθητική;
Κάποιες φορές, οι ασθενείς τις πρώτες μέρες μετά την έναρξη της θεραπείας είναι πιθανό να παρουσιάσουν εντονότερα κάποιο από τα συμπτώματα που ήδη έχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός κινητοποιείται και δίνει τη μάχη του. Είναι ένα ξέσπασμα που ακολουθείται πάντα από σημαντική βελτίωση - ένδειξη ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.



Πηγή: prevetionmag.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...