Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

DIY παπουτσοθήκη από πλαστικό σωλήνα


Το ξέρω, είναι "θέμα" η τακτοποίηση των παπουτσιών στο σπίτι, σας καταλαβαίνω. Εγώ έχω το Έβερεστ στο σπίτι μου, εσείς τον Όλυμπο και άλλοι τον Ψηλορείτη. Στο τέλος θα στολίσουμε το βουνό από τα παπούτσια για τα φετινά Χριστούγεννα...
Ψάξαμε και βρήκαμε μια πρακτική ιδέα που θα βοηθήσει λίγο στην οργάνωση των υποδημάτων στο σπίτι μας. Γι' αυτο και τη μοιραζόμαστε μαζί σας:

Θα χρειαστείτε :

  • Σωλήνα PVC (πολυβινυλοχλωριδίου) διατομής περίπου 15cm. Το μήκος εξαρτάται από το πόσα παπούτσια θέλετε να αποθηκεύσετε.
  • Πριόνι
  • Ιμάντα πρόσδεσης για τη στερέωση των κομματιών του σωλήνα

Διαδικασία :

  1. Κόψτε το σωλήνα σε ίσα κομμάτια. Το μήκος του κάθε κομματιού πρέπει να είναι περίπου ίσο με το μήκος των παπουτσιών σας.
  2. Απλώστε έναν ιμάντα πρόσδεσης, το μήκος του οποίου θα είναι ικανό για να δέσει τα κομμάτια του σωλήνα
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια ένα ένα ώστε να σχηματίσετε 6γωνο. Συγκεκριμένα μπορείτε να βάλετε 4-5-6-5-4-3 κομμάτια ξεκινώντας από τον πάτο
  4. Μπορείτε να δέσετε τον ιμάντα αρχικά και μετά να "γεμίζετε" το εσωτερικό του με σωλήνες, μέχρι να σφίξει ο ιμάντας και να μην χωράει άλλον (δείτε τη φωτογραφία)
  5. Τοποθετήστε τα παπούτσια μέσα στους σωλήνες. Εάν άποιο ζευγάρι είναι μικρό, τότε τοποθετήστε και τα 2 υποδήματα σε ένα σωλήνα για να κερδίστε χώρο!
Εναλλακτικά, αντί για ιμάντα, μπορείτε να τοποθετήστε τους σωλήνες, όπως τη 2η φωτογραφία παρακάτω. Εκεί θα πρέπει να κολλήσετε τα κομμάτια των σωληνών μεταξύ τους με ειδική κόλλα για πλαστικό PVC.
imantas1
imantas2
plastika
plastika2 

Πηγή:tospitakimou.gr


Read more »

Νεανική εμφάνιση: έξυπνα tips ομορφιάς

inspireyourlife_clearsoul_ 

Λίγα λεπτά, τα κατάλληλα φυσικά προϊόντα ομορφιάς και οι σωστές κινήσεις είναι αρκετά για να διατηρήσουν την εμφάνισή σας νεανική. Είστε 20 ή 40; Κανείς δε θα μπορεί πια να απαντήσει με βεβαιότητα!
1.Ξεκινήστε νωρίς την φροντίδα του προσώπου σας
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, είναι όμως αλήθεια: η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά ήδη από την ηλικία των 20-22 χρονών. Σε αυτή την ηλικία η παραγωγή πολύτιμων συστατικών, όπως το κολλαγόνο, είναι στο φουλ και το δέρμα φτάνει στο αποκορύφωμα της ζωτικότητάς του, η οποία αρχίζει από εκεί και πέρα σταδιακά να μειώνεται. Αν και αυτοί οι ρυθμοί είναι σταθεροί και γενικά αργοί, οι εξωτερικές επιθέσεις όπως φωτογήρανση, κάπνισμα, κακή διατροφή, καιρικές συνθήκες τους επηρεάζουν, με αποτέλεσμα να τους επιταχύνουν.

2. Περιποιηθείτε τα χείλη σας
Είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου μας που οι άλλοι προσέχουν πάνω μας. Μια φορά την εβδομάδα: Απλώστε μια παχιά στρώση ενυδατικής κρέμας και αφήστε να δράσει τουλάχιστον ένα τέταρτο (ή όλη τη νύχτα): το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Αφαιρέστε την ποσότητα που δεν έχει απορροφηθεί με ένα χαρτομάντιλο ή με ένα μαντιλάκι ντεμακιγιάζ. Από πάνω περάστε ένα lip balm και συνεχίστε με το μακιγιάζ τους.
Η σωστή κίνηση: Επιλέξτε λιπ γκλος ή κραγιόν που περιέχουν πολύτιμα συστατικά, για να διατηρούν τα χείλη νεανικά, λεία και «πλούσια». Επίσης, προτιμήστε τις σατινέ υφές που δεν είναι ούτε πολύ υγρές για να «γεμίζουν» τις ρυτίδες ούτε πολύ ματ για να τονίζουν την κάθε ατέλεια.

3. Αφυπνίστε την επιδερμίδα σας

Τυλίξτε λίγα παγάκια σε ένα μαντίλι ή σε ένα κομμάτι ύφασμα και περάστε το με απαλές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τη μικροκυκλοφορία και θα τονώσετε το δέρμα σας.

4. Χαρίστε λάμψη στα μαλλιά σας

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και αδύνατα. Αυτό οφείλεται στο έντονο στρες, στις αυστηρές δίαιτες, στη χρήση ορισμένων φαρμάκων και φυσικά στην ηλικία. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να αναχαιτίσουν το πρόβλημα, ιδιαίτερα αν αυτό οφείλεται στο πέρασμα του χρόνου. «Επενδύστε» σε δυναμωτικά φυτικά σαμπουάν και σε προϊόντα τα οποία απευθύνονται σε ώριμες ηλικίες.
Το σωστό χρώμα: Γενικά, όλοι οι κομμωτές συμφωνούν πως οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στα μαλλιά «κρύβουν» χρόνια και γλυκαίνουν το πρόσωπο. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα ζεστό μελί ή ένα σκούρο ξανθό και φωτίστε το με λίγες ανταύγειες.
Το κατάλληλο κούρεμα: Καθώς τα μαλλιά αδυνατίζουν όσο μεγαλώνουμε, τα κουρέματα από το ύψος του ώμου και πάνω είναι ιδανικά, αφού δεν τα βαραίνουν και τους χαρίζουν όγκο.

5. Χαλαρώστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Με μικρά τσιμπήματα, κυκλικές κινήσεις ή απλώς πιέσεις με την παλάμη, ένα μασάζ προσώπου τονώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και ενισχύει τη λάμψη του. Εφαρμόστε το μόνες, ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα, κάθε φορά που νιώθετε το πρόσωπό σας κουρασμένο ή εκμεταλλευτείτε, καθημερινά, την ώρα που απλώνετε την κρέμα περιποίησής σας.

6. Αποκτήστε όμορφο δέρμα

Ακόμα κι αν διατηρείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας νεανική, αν αμελείτε αυτήν του σώματος, η ηλικία σας τελικά θα αποκαλυφθεί. Καθώς τα χρόνια περνούν, το δέρμα χάνει το σφρίγος και την πυκνότητά του και υπόκειται… στο νόμο της βαρύτητας. Πλούσιες, φυτικές θρεπτικές κρέμες θα το ενυδατώσουν και θα του χαρίσουν ελαστικότητα και απαλότητα. Η επιδερμίδα των χεριών καθόλου δεν εξαιρείται από τις φθορές που αναπόφευκτα προκαλεί το πέρασμα του χρόνου. Εάν, μάλιστα, η επιδερμίδα των χεριών δεν ενυδατώνεται επαρκώς, τότε προκαλείται επιπλέον αφυδάτωση και πολλές λεπτές γραμμές.

7. Η σωστή διατροφή σώζει από την πρόωρη γήρανση

Είμαστε αυτό που τρώμε. Η γήρανση είναι η βιολογική εξέλιξη κάθε ζωντανού οργανισμού. Με τη σωστή διατροφή, λοιπόν, μπορούμε να αναστείλουμε την πρόωρη εμφάνισή της. Οι τοξίνες που είναι από τα βασικά αίτια αυτής της διαδικασίας, δεν είναι τίποτε άλλο από οξειδώσεις, οι οποίες δημιουργούνται στον οργανισμό από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη μη ισορροπημένη διατροφή. Ένα πλήρες διαιτολόγιο που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία επηρεάζουν το οργανικό σύστημα, μας βοηθά να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή, άρα και νεανική.

Πηγή:inspireyourlife.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...