Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

3 τρόποι για να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που σε τρελαίνουν!


3 τρόποι για να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που σε τρελαίνουν!

Όλοι έχουμε ανθρώπους γύρω μας οι οποίοι, εσκεμμένα ή μη, μπορούν να μας οδηγήσουν εκτός εαυτού. Πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;
Ναι, ζουν ανάμεσά μας. Είτε είναι κοντινοί σου άνθρωποι είτε στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, είναι εκεί και από το πρώτο λεπτό που μιλάς μαζί τους... τρελαίνεσαι. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Απλά δεν μπορείς! Υπάρχει λύση, για δες....

Αποστασιοποιήσου
Πιστεύουμε ότι όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί μας έχει στο μυαλό του... εμάς. Όμως, σκέψου το, όταν μιλάς εσύ με κάποιον ποιόν έχεις στο μυαλό σου.... Σωστά, εσένα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό μια και τα συναισθήματα και οι σκέψεις έρχονται από εσένα. Άρα ότι και να λέει, όπως και να το λέει κάποιος, δεν έχει να κάνει με εσένα. Έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχει το ίδιο το άτομο με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζεσαι όταν νιώθεις ότι θίγεσαι. Ακόμα και τότε, φράσεις όπως «Θα μπορούσες να», «μήπως να το βλέπαμε από μια άλλη μεριά», «νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε μια άλλη φορά όταν θα επικρατεί περισσότερη ηρεμία» κ.α. μπορούν να μαλακώσουν την κατάσταση. Βγάλε τον εαυτό σου από την εξίσωση και η επικοινωνία θα γίνει πιο εύκολη.

Ανέπνευσε
Τα... παλιά τα χρόνια, όταν ο άνθρωπος κυνηγούσε και σκότωνε ζώα για να φάει, υπήρχαν πολλές φορές όπου φοβόταν για την ζωή του. Αυτό το φαινόμενο, ονομάστηκε fight or flight response δηλαδή αντίδραση όπου έπρεπε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να πάρει την απόφαση μείνει και να πολεμήσει ή να τα παρατήσει και να ... πετάξει. Προκειμένου να πάρει αυτή την απόφαση, το σώμα έβαζε τα δυνατά του: η αδρεναλίνη εκτινασσόταν και οι μυς σκλήραιναν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε εναλλακτική. Η αναπνοή γινόταν ρηχή και κοφτή. Φυσικό επακόλουθο αν έχεις μια αρκούδα να σε κοιτάει!
Όταν συναντάμε έναν άνθρωπο από τον οποίο περιμένουμε κάποια αρνητική συμπεριφορά μπαίνουμε σε κατάσταση fight or flight, αυτό γίνεται ενστικτωδώς. Εκείνη την στιγμή λοιπόν θα σου πρότεινα να πάρεις 3 βαθιές ανάσες. Αυτές οι ανάσες θα βοηθήσουν τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει με σύνεση και ηρεμία, χωρίς φόβο. Έτσι θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις πιο σωστά, να βγει ο αληθινός σου εαυτός, χωρίς θολούρα!

Δες το!
Πριν συναντήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο νιώθεις ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη, κλείσε τα μάτια σου για 3 λεπτά και σκέψου πως θα ήθελες να πάει η κουβέντα. Όχι πως πιστεύεις ότι θα πάει, δες την ιδανική κατάληξη. Νιώσε τα όμορφα συναισθήματα και δες τον εαυτό σου να χαμογελάει, με ευχαρίστηση αφού τελειώσει η συνάντηση. Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.

Η επικοινωνία είναι θέμα διάθεσης. Αν υπάρχει θετική διάθεση από την μεριά σου τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Ακολούθησε τις συμβουλές στην επόμενη «δύσκολη» επικοινωνία που θα έχεις και είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα!


Πηγή:queen.gr
Read more »

΄Εξυπνες λύσεις για να μην επιβαρύνουμε άλλο τη φύση...




Eπειδή ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον και γενικότερα η φύση, βρίσκεται σε κατάστασηεκτάκτου ανάγκης, και επειδή είμαστε απλά φιλοξενούμενοι σε αυτό και δεν μας ανήκει, καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ώστε να το προστατεύουμε αλλά και να το επιβαρύνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια tips τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε καθημερινά και τα οποία μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν σωτήρια για το πολύπαθο περιβάλλον...
1. Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 C. Τα σπίτια είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ένας βαθμός δεν θα κάνει τη διαφορά στη ζεστασιά αλλά σίγουρα θα την κάνει στο περιβάλλον.
2. Μη χρησιμοποιείτε χάρτινα και πλαστικά ποτήρια. Είναι μόνο μιας χρήσης που αυτό σημαίνει ότι μοιραία σπαταλούνται φυσικοί πόροι της γης για την κατασκευή τους.
3. Ανακυκλώστε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Καταλήγουν μαζί με τα βλαβερά περιεχόμενά τους σε χωματερές με άσχημες συνέπειες για το περιβάλλον.
4. Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά και απορρυπαντικά. Τα συγκεκριμένα προιόντα που περιέχουν επικίνδυνα για το περιβάλλον συστατικά, καταλήγουν στο νερό και αυτό με τη σειρά του στα ποτήρια μας.
5. Αποφύγετε τους βόλους ναφθαλίνης. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ναφθαλίνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτία και κόπωση.
6. Κλείστε τηλεοράσεις και υπολογιστές. Οι συγκεκριμένες συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής παρά όταν είναι ανοιχτές. Βγάλτε τες εντελώς από την πρίζα.
7. Μαζέψτε νερό βροχής. Βάλτε ένα βαρέλι κάτω από την υδρορροή και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε το αμάξι σας ή να ποτίσετε τον κήπο σας.
8. Ποτίστε τον κήπο σας αφού πέσει ο ήλιος. Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων ωρών της νύχτας, τα φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και χρησιμοποιούν το μισό νερό.
9. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με το νερό.

Πηγή:queen.gr
Read more »

Πώς πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας τις κρύες μέρες του χειμώνα



Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο άνεμος, η ξηρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας όταν βγαίνουμε έξω είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Γι’ αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Έλλειψη βιταμινών
Ο χειμώνας είναι η εποχή που το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Γι’ αυτό καλό είναι να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως το κίτρο, το kiwi και το ρόδι. Επίσης καλό είναι να πάρετε και βιταμίνες που ενισχύουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Μην βάζετε τη θέρμανση στο σπίτι σας στο φουλ
Η θέρμανση στο σπίτι κάνει ξηρή την ατμόσφαιρα και επηρεάζει το δέρμα σας. Αν η θέρμανση στο σπίτι σας είναι πολύ υψηλή, καλό είναι να αγοράσετε ένα υγραντήρα. Μάλιστα αν έξω κάνει πάρα πολύ κρύο, κλείστε εντελώς τη θέρμανση το βράδυ. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε ένα ενυδρείο κοντά στο καλοριφέρ σας. Το νερό θα εξαερωθεί και θα ενυδατώσει την ατμόσφαιρα.

Αλλάξτε τα προϊόντα ομορφιάς σας
Αν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο, αλλάξτε επειγόντως τα προϊόντα με τα οποία περιποιείστε την επιδερμίδα σας. Τα ξηρά δέρματα χρειάζονται απαραιτήτως μια ενυδατική κρέμα. Προσέξτε όμως να αγοράσετε μια κρέμα που θα είναι αρκετά πιο πυκνή, αλλά δε θα κλείνει και τους πόρους.
Τα μεικτά δέρματα χρειάζονται μια κρέμα που είναι ειδική για τη λεγόμενη ζώνη T του προσώπου.

Αν έξω κάνει πολύ κρύο, μη φοβηθείτε α βάλετε μια tone cream, αφού πρώτα έχετε βάλει την ενυδατική σας.

Για ευαίσθητα χείλη
Για χείλη που ξεφλουδίζουν με το πολύ κρύο, χρησιμοποιείστε ενυδατικό κερί, έλαιο καρύδας και βιταμίνες. Θα προστατέψει τα χείλη σας από τον άνεμο, τις χαμηλές θερμοκρασίες και δε θα ξεφλουδίζουν.
Για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια
Για την περιοχή γύρω από τα μάτια επιλέξτε προϊόντα σε μορφή κρέμας που περιέχουν λιγότερο νερό και δε θα ξεφλουδίζουν από τον κρύο καιρό.
Προσέξτε πολύ τα χέρια σας
Τα χέρια είναι αυτά που θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δύο με τρεις φορές την ημέρα, ειδικά αφού πλύνετε τα πιάτα, απλώστε μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια. Αν πάλι είστε πολύ ώρα έξω χρησιμοποιήστε μια κρέμα προστασίας.
Βασικοί κανόνες φροντίδας για το δέρμα σας
1. Βάζετε κρέμα ημέρας 30 λεπτά πριν βγείτε έξω
2. Μην κάνετε αντιβακτηριδιακές μάσκες προσώπου, αλλά προτιμήστε μάσκες με βιταμίνες
3. Μην πλένετε το πρόσωπό σας συχνά με παγάκια
4. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα τζελ για τον καθαρισμό προσώπου ή απαλές κρέμες απολέπισης αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.
5. Για μεγαλύτερη ενυδάτωση ραντίστε το πρόσωπό σας με ιαματικό νερό
6. Μην πλένεστε με ζεστό νερό. Κάντε ένα ντους με ενυδατικό τζελ και μετά απαραιτήτως χρησιμοποιήστε body lotion.

Πηγή:star.gr
Read more »

3 πραγματικές λύσεις για την ακμή









Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ακμή και πολλές είστε εκείνες που με ρωτάτε τι να κάνετε για ένα τέλειο δέρμα.

 Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ακμή αποτελεί νόσημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Στην ήπια ακμή απαιτείται μόνο τοπική θεραπεία. Στη μέτρια και βαριά ακμή απαιτείται τοπική και από του στόματος αγωγή. Από του στόματος αγωγή πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον για 6 μήνες ενώ η τοπική αγωγή μπορεί να διαρκέσει όσο και η νόσος.

Παντού υπάρχει ένας μύθος…

1 Η ακμή δεν οφείλεται στη διατροφή:
Έως σήμερα διάφορες επιστημονικές μελέτες δεν έχουν συσχετίσει τη διατροφή με την ακμή.  Φαγητά όπως η πίτσα, οι τηγανητές πατάτες ή ακόμα και η σοκολάτα δε ευθύνονται για τη νόσο.
2 Δεν επιδεινώνεται από το στρες:
Το καθημερινό στρες δεν αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης της ακμής. Το επίμονο άγχος που απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση πολλές φορές θεραπεύεται με φάρμακα που προκαλούν ακμή ως ανεπιθύμητη ενέργεια.
3 Χρειάζεται θεραπεία, δεν υποχωρεί από μόνη της: 
Όπως και τα υπόλοιπα δερματικά νοσήματα έτσι και η ακμή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται θεραπευτικά.
4 Ο ήλιος δεν τη θεραπεύει: 
Το μαύρισμα μετά από έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει λιγότερο εμφανή το ερεθισμένο δέρμα και τα σπυράκια. Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα (ειδική για πρόσωπα με ακμή) για αποφυγή των δυσχρωμιών.

Αντιμετωπίστε την!

Με καθημερινή φροντίδα
Πρωί και βράδυ καθαρίζετε το πρόσωπο σας με ένα αντισηπτικό σαπούνι ή ένα ειδικό τζελ. Συνεχίστε με λοσιόν καθαρισμού αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ερεθισμένο βάζετέ τη μόνο βράδυ. Απλώστε έπειτα την ενυδατική σας κρέμα το πρωί και την αντιβιοτική το βράδυ. Το πρωί μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Για έξτρα κάλυψη χρησιμοποιείστε μια ειδική πούδρα χωρίς λάδι, υποαλλεργική και όχι κομετογόνα (hypoallergic and non comedogenic).
Με άργιλο
Ο πράσινος άργιλος καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 μέρες γι’ αυτό στα δέρματα με ακμή συστήνεται να γίνεται μάσκα αργίλου 2 -3 φορές τη βδομάδα.
Φτιάξτε τη μόνοι σας: Σε ένα μπολ ρίξτε νερό με χαμομήλι περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας και προσθέστε την σκόνη αργίλου που έχετε προμηθευτεί από το φαρμακείο. Προσθέστε τόση ποσότητα αργίλου όση για να δημιουργηθεί μια πηκτή κρέμα, ρίξτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Απλώστε τη στο πρόσωπο και στο λαιμό. Όταν στεγνώσει αρχίστε να την αφαιρείται με χλιαρό νερό. Συστήνεται να γίνεται βράδυ 2 με 3 φορές τη βδομάδα.
Με κρυοθεραπεία
Πρόκειται για μια επεμβατική μέθοδο που χρησιμοποιεί υγρό άζωτο. Στην ακμή εφαρμόζεται σε δύο περιπτώσεις. Είτε αφού έχει περάσει η ακμή, δηλαδή αντιαισθητικές ουλές που μπορεί να δημιουργήσουν στο πέρασμά της κάποια σπυριά (συνήθως εμφανίζονται στην πλάτη ή στο στέρνο και σπάνια στο πρόσωπο), είτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ακμής με άλλα φάρμακα σαν συμπληρωματικό στοιχείο πάνω σε κάποιες φλεγμονώδεις κύστες. Η κρυοθεραπεία δεν είναι κύρια θεραπεία αλλά συμπληρωματική. Πρώτα δίνονται φάρμακα και κρέμες ανάλογα με το πρόβλημα. Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία ενήλικης ζωής,  απαγορεύεται εάν υπάρχει αλλεργία στο κρύο, αιματολογικές διαταραχές, κνίδωση, κρυοσφαιριναιμία (μια συστηματική αγγειίτιδα) και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα. Δεν χρειάζεται αναισθησία.

Το μυστικό

Μην πειράζετε και μην σπάτε τα σπυράκια σας. Είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να γίνεται σωστά από έναν ειδικό για να αποφευχθούν μολύνσεις και η δημιουργία ουλών. Ο καθαρισμός δέρματος συνίσταται αρκεί να γίνεται από έμπειρους αισθητικούς ή δερματολόγους. Απαγορεύεται η σάουνα προσώπου, η χρήση scrubs (κρέμες σε κόκκους) και η έντονη μηχανική τριβή (σκληροί σπόγγοι και βούρτσες).

Πηγή:omorfamystika.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...