Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πώς πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας τις κρύες μέρες του χειμώνα



Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο άνεμος, η ξηρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας όταν βγαίνουμε έξω είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Γι’ αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Έλλειψη βιταμινών
Ο χειμώνας είναι η εποχή που το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Γι’ αυτό καλό είναι να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως το κίτρο, το kiwi και το ρόδι. Επίσης καλό είναι να πάρετε και βιταμίνες που ενισχύουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Μην βάζετε τη θέρμανση στο σπίτι σας στο φουλ
Η θέρμανση στο σπίτι κάνει ξηρή την ατμόσφαιρα και επηρεάζει το δέρμα σας. Αν η θέρμανση στο σπίτι σας είναι πολύ υψηλή, καλό είναι να αγοράσετε ένα υγραντήρα. Μάλιστα αν έξω κάνει πάρα πολύ κρύο, κλείστε εντελώς τη θέρμανση το βράδυ. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε ένα ενυδρείο κοντά στο καλοριφέρ σας. Το νερό θα εξαερωθεί και θα ενυδατώσει την ατμόσφαιρα.

Αλλάξτε τα προϊόντα ομορφιάς σας
Αν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο, αλλάξτε επειγόντως τα προϊόντα με τα οποία περιποιείστε την επιδερμίδα σας. Τα ξηρά δέρματα χρειάζονται απαραιτήτως μια ενυδατική κρέμα. Προσέξτε όμως να αγοράσετε μια κρέμα που θα είναι αρκετά πιο πυκνή, αλλά δε θα κλείνει και τους πόρους.
Τα μεικτά δέρματα χρειάζονται μια κρέμα που είναι ειδική για τη λεγόμενη ζώνη T του προσώπου.

Αν έξω κάνει πολύ κρύο, μη φοβηθείτε α βάλετε μια tone cream, αφού πρώτα έχετε βάλει την ενυδατική σας.

Για ευαίσθητα χείλη
Για χείλη που ξεφλουδίζουν με το πολύ κρύο, χρησιμοποιείστε ενυδατικό κερί, έλαιο καρύδας και βιταμίνες. Θα προστατέψει τα χείλη σας από τον άνεμο, τις χαμηλές θερμοκρασίες και δε θα ξεφλουδίζουν.
Για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια
Για την περιοχή γύρω από τα μάτια επιλέξτε προϊόντα σε μορφή κρέμας που περιέχουν λιγότερο νερό και δε θα ξεφλουδίζουν από τον κρύο καιρό.
Προσέξτε πολύ τα χέρια σας
Τα χέρια είναι αυτά που θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δύο με τρεις φορές την ημέρα, ειδικά αφού πλύνετε τα πιάτα, απλώστε μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια. Αν πάλι είστε πολύ ώρα έξω χρησιμοποιήστε μια κρέμα προστασίας.
Βασικοί κανόνες φροντίδας για το δέρμα σας
1. Βάζετε κρέμα ημέρας 30 λεπτά πριν βγείτε έξω
2. Μην κάνετε αντιβακτηριδιακές μάσκες προσώπου, αλλά προτιμήστε μάσκες με βιταμίνες
3. Μην πλένετε το πρόσωπό σας συχνά με παγάκια
4. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα τζελ για τον καθαρισμό προσώπου ή απαλές κρέμες απολέπισης αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.
5. Για μεγαλύτερη ενυδάτωση ραντίστε το πρόσωπό σας με ιαματικό νερό
6. Μην πλένεστε με ζεστό νερό. Κάντε ένα ντους με ενυδατικό τζελ και μετά απαραιτήτως χρησιμοποιήστε body lotion.

Πηγή:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...