Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η Γη εκπέμπει SOS


ΓΗ
Ανταποκριθείτε και εσείς στο κάλεσμα.
To Σάββατο 23 Μαρτίου εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα, από τις 20.30 έως τις 21.30, συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της «Ώρας της Γης» για τις κλιματικές αλλαγές.
Στην Ελλάδα το παρόν θα δώσουν για τέταρτη χρονιά δημόσιες υπηρεσίες. Με την Ώρα της Γης συντονίζεται ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα σε δημοτικά κτίρια και στα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες του δημαρχείου. Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα συμμετάσχει σβήνοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του ενώ παράλληλα, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.
Το Σάββατο λοιπόν δώστε και εσείς το παρόν στο κάλεσμα της Γης.

Πηγή:jenny.gr
Read more »

"Renia Metallinou" illustration & graphic design





Hocus Pocus



Here is an new collaboration! 
You can now find some of Renia's Metallinou  artwork 

for iphone cases just by 
visiting HocusPocus!
























Πηγή:reniamet.blogspot.gr
Read more »

Η πρόληψη σώζει ζωές! Τα 5 σημεία που εξετάζουμε συχνά στο σκύλο μας!



Όπως κάνουμε για τον εαυτό μας, έτσι πρέπει και για τον αγαπημένο μας φίλο, check up ετησίως. Είναι ο τρόπος για να προλάβουμε εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας. Και σχολαστική εξέταση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος από εμάς τους ίδιους, μάθετε πως!

Τα κατοικίδια μας είναι στην κυριολεξία μέλη της οικογένειας μας κι αυτό στην πράξη σημαίνει ότι γνωρίζουμε τη συμπεριφορά τους, άρα και το πότε είναι καλά ή όχι. Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε ζώα στο σπίτι, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε πότε υπάρχει πρόβλημα. Παρ` όλα αυτά, μερικά προβλήματα δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά και μπορεί να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να αποφασίσουμε να απευθυνθούμε στον κτηνίατρο. Τίποτα δεν μπορεί να σώσει τη ζωή του αγαπημένου μας φίλου όσο η πρόληψη. Έτσι λοιπόν παρατηρώντας σχολαστικά συγκεκριμένα σημεία του σώματος του μπορούμε να εντοπίσουμε πιθανά προβλήματα υγείας στη γένεση τους. 

Μάτια
Η επιφάνεια του ματιού, ο κερατοειδής χιτώνας συγκεκριμένα, πρέπει να είναι καθαρός. Οι κόρες των ματιών να έχουν μεταξύ τους το ίδιο μέγεθος και να ανταποκρίνονται στο φως. Εξίσου καθαρός πρέπει να είναι και ο επιπεφυκότας με ανοιχτόχρωμο ροζ χρώμα.

Αυτιά
Το χρώμα του πτερυγίου πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ, όταν το αγγίζουμε να μην αισθανόμαστε ότι έχει αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, πρέπει να έχει επίπεδη επιφάνεια και να μην προκαλεί την αντίδραση του σκύλου. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει τότε το πιθανότερο είναι ότι το ζώο μας έχει κάποιο τραυματισμό ή φλεγμονή. Αν ο σκύλος σας τινάζει συνέχεια το κεφάλι του αυτό είναι ύποπτο, επίσης αν παρατηρήσουμε μαύρα στίγματα στην επιφάνεια του πτερυγίου, αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη τσιμπουριών ή άλλων παρασίτων. Απευθυνόμαστε αμέσως στον κτηνίατρο για να κάνει εξέταση με ωτοσκόπιο και να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Μύτη
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως η υγρή μύτη σημαίνει υγεία κι αυτό είναι γεγονός. Επομένως προσέχουμε αν υπάρχει η γνώριμη ελαφριά υγρασία στην επιφάνεια της μύτης κι αν είναι καθαρή από εκκρίματα.

Στόμα
Η κακή υγεία του στόματος του σκύλου μας μπορεί να συνδέεται με νοσήματα εσωτερικών οργάνων. Αυτό σαφώς θα το εκτιμήσει ο κτηνίατρος. Έτσι λοιπόν δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην υγιεινή του και παρατηρούμε καλά τη μορφολογία του. Τα ούλα πρέπει να έχουν ροζ χρώμα, κάποιες φορές είναι φυσιολογικό να έχουν και μία ελαφριά μπλε απόχρωση όπως συμβαίνει με τα Chow Chow, τα δόντια να μην έχουν πέτρα και να μην υπάρχει δυσοσμία. Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα περιποίησης για τα δόντια του σκύλου, ορισμένα μπορείτε να δείτε εδώ


Λαιμός
Ζητήστε από τον κτηνίατρο να σας πει τα σημεία που βρίσκονται οι λεμφαδένες, ώστε όταν εξετάζετε το ζώο σας, να τους ψηλαφείτε και αν εντοπίσετε κάτι όπως διόγκωση ή πόνο να ζητήσετε αμέσως πιο εξειδικευμένο έλεγχο.


Με βάση τα παραπάνω, ακόμα κι αν δεν έχετε παρατηρήσει κάτι στα συγκεκριμένα σημεία που να σας προκαλεί ανησυχία, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζετε. Τα κατοικίδια μας, ειδικά από την ηλικία των 5 ετών και άνω, θα πρέπει να κάνουν προληπτικές εξετάσεις κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, check up δηλαδή. Άλλωστε όπως προαναφέραμε, η πρόληψη σώζει ζωές και ο τετράποδος φίλος μας αξίζει το καλύτερο!

Πηγή:katoikidio.gr
Read more »

Καθημερινές Λύσεις Για Την Προστασία Του Περιβάλλοντος



oiko ka8imerines
* Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 C
Τα σπίτια είναι μια από τις κύριες πηγές των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου, υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή. Τα 2/3 της ενέργειας που χρησιμοποιούνται για τα κτίρια είναι για ζεστό νερό και θέρμανση.
*Αντικαταστήστε τα χάρτινα και πλαστικά ποτήρια
Ο τρόπος ζωής μας τα τελευταία πενήντα χρόνια κατασπαταλεί τους φυσικούς πόρους της Γης. Τα πλαστικά και χάρτινα ποτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για λίγες ώρες πριν τα πετάξουμε.
*Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
Όταν τα μη αναλώσιμα προϊόντα δεν είναι ανακυκλώσιμα καταλήγουν μαζί με τα επικίνδυνα περιεχόμενα τους, ( βαρέα μέταλλα όπως κάδμιο, μόλυβδο και ψευδάργυρο), στις χωματερές ή τους αποτεφρωτήρες. Και οι δυο μέθοδοι έχουν φοβερούς κινδύνους.
Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά και απορρυπαντικά
Αυτά τα προϊόντα, που αποτελούνται από επικίνδυνα συστατικά για την υγεία και το περιβάλλον καταλήγουν στο νερό, στον αέρα και στο έδαφος, δηλητηριάζοντας αυτά καθώς και όντα που τα φιλοξενούν.
* Μη τοποθετείτε βόλους ναφθαλίνης
Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ναφθαλίνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση και ναυτία.
* Κλείστε την τηλεόραση και τον υπολογιστή
Η τηλεόραση καταναλώνει την ίδια ενέργεια τόσο όταν είναι σε κατάσταση αναμονής για 20 ώρες όσο κι όταν είναι ανοιχτή για 4 ώρες. Στην κατάσταση αναμονής καταναλώνει πάνω από το 70% της συνολικής κατανάλωσης και πάνω από το 95% στην περίπτωση του dvd. Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπολογιστή.
*Μαζέψτε νερό βροχής 
Ένα βαρέλι κάτω από την υδρορροή μαζεύει επαρκείς ποσότητες νερού – χρησιμοποιήστε το νερό για το κήπο ή για να πλύνετε το αυτοκίνητο.
* Προστατεύω το δάσος από την αμέλεια
Τα αναμμένα τσιγάρα που πετιούνται στα δάση, αλλά και μακριά από αυτά, είναι η πρώτη αιτία φωτιάς εξ αμελείας.
* Βράστε μόνο το νερό που θα καταναλώσετε 
Ο βρασμός του νερού καταναλώνει ενέργεια. Το συμπέρασμα μιας μελέτης μας πληροφορεί ότι αν όλοι στην Βρετανία το έκανα αυτό για μια μέρα, η ενέργεια που θα σωζόταν θα μπορούσε να ανάψει τις λάμπες όλων των δρόμων της χώρας για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
* Ποτίστε το κήπο σας αφού πέσει ο ήλιος
Κατά τη διάρκεια ψυχρότερων ωρών της νύχτας τα φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και χρησιμοποιούν το μισό νερό.
Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με το νερό 
Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με το τρεχούμενο νερό – είναι μια υπερβολική σπατάλη ενός σημαντικού πόρου της Γης.


Πηγή:ygeiaoikologiamag.gr
Read more »

Μήπως είμαστε εθισμένες στις λάθος σχέσεις;

Τι είναι αυτό που μας κάνει να ερωτευόμαστε τους «λάθος» άντρες; Γιατί βγαίνουμε πάντα με τον πιο ακατάλληλο τύπο; Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τη... μοίρα των σχέσεών μας; Οι επιστήμονες απαντούν.
Μήπως είμαστε εθισμένες στις λάθος σχέσεις;
Αν μας ζητούσαν να βάλουμε μια αγγελία στην εφημερίδα για αναζήτηση του επόμενου συντρόφου μας, σίγουρα θα γράφαμε κάτι του στυλ: «Ζητάω έναν ευγενικό και ευαίσθητο σύντροφο, να είναι ανεξάρτητος, αλλά να δείχνει πως ενδιαφέρεται για μένα και τη σχέση μας. Θέλω κάποιον που θα αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά που δεν θα διστάζει να γελάσει με μια αναποδιά. Κάποιον ελκυστικό αλλά και προσγειωμένο, που να ξέρει τι θέλει». Όλα αυτά τα θέλουμε στη θεωρία... Γιατί στην πράξη τελικά επιλέγουμε τον εντελώς αντίθετο τύπο άντρα: Εκείνον που είναι μονίμως σκεπτικός, απόμακρος και σκυθρωπός. Κάποιον απρόβλεπτο, ζηλιάρη, με απότομες εκρήξεις. Με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλειες, που δεν διστάζει να αλλάζει γνώμη και στόχους ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου British Columbia στον Καναδά, που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων «Emotion» έδειξε πως οι χαμογελαστοί άντρες δεν έλκουν σεξουαλικά τις γυναίκες. Όσο πιο σκεπτικό και συνοφρυωμένο δείχνει ένα αρσενικό, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς μας. Στην έρευνα συμμετείχαν χίλιες εθελόντριες, οι οποίες είδαν εκατοντάδες φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους βαθμολογία.
Με μια «βαλίτσα» στο χέρι...
Τελικά ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τις σχέσεις μας είναι ένα πραγματικό μυστήριο, το οποίο δεν μπορεί να λύσει ούτε ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ... Κάθε άτομο έχει δυνατά αλλά και τρωτά σημεία, καλές και άσχημες πλευρές. Καθένας από εμάς είναι μοναδικός και κουβαλά τις δικές του αποσκευές και αναμνήσεις από το παρελθόν. Πρόκειται για «βαλίτσες» γεμάτες εικόνες, εμπειρίες, φράσεις και συναισθήματα, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις ερωτικές μας σχέσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία τους, αυτόματα γεννιούνται τα ερωτήματα: «Γιατί, αφού ξέρω πως δεν κάνω καλά, επιμένω να διαλέγω το λάθος άνθρωπο;» και «τι με κάνει να εξαρτιέμαι από το ίδιο μοτίβο σχέσης;».
Πώς θα απαντούσε ένας ψυχολόγος στις παραπάνω απορίες; Με την κλασική ατάκα «Κοιτάξτε μέσα σας!». Κι όμως, όσο τετριμμένη κι αν ακούγεται αυτή η σύσταση, κρύβει μέσα της μια μεγάλη αλήθεια: Για τις επιλογές μας ευθύνονται οι εμπειρίες, τα βιώματά μας, οι εικόνες που προβάλλονται στο μυαλό μας όταν κάνουμε rewind... Σας φαίνεται γνώριμο το παρακάτω σκηνικό; Είστε για ποτό με τη φίλη σας, που μόλις χώρισε από έναν τύπο που την καταπίεζε και τη ζήλευε αφόρητα. Την ίδια στιγμή που η κολλητή σας υποστηρίζει ότι από εδώ και στο εξής θα ψάξει την αληθινή αγάπη με ένα φυσιολογικό αγόρι, τη βλέπετε να τσεκάρει το σκεπτικό, σκυθρωπό τύπο στο μπαρ, που δείχνει να πληροί τις εντελώς αντίθετες προϋποθέσεις. Τελικά, είμαστε αδιόρθωτες; Γιατί επιμένουμε να επιστρέφουμε ξανά στα ίδια και τα ίδια;
Δωμάτιο πανικού
Αν η ζωή είναι μια πόλη και ο έρωτας ένα από τα σπίτια της, τότε πολλές γυναίκες διαλέγουμε εραστές που μας βοηθούν να παραμένουμε σε ένα «δωμάτιο» όπου νιώθουμε άνετα, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πως είναι γεμάτο παγίδες. Οι άνθρωποι αναζητούν κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένοι. Αν το παρελθόν μας ήταν γεμάτο αισθήματα απόρριψης, τότε ενστικτωδώς κάνουμε τα πάντα για να αναπαράγουμε τα ίδια συναισθήματα και στην ενήλικη ζωή μας.
Συχνά, επιλέγουμε συντρόφους που ενισχύουν την έμφυτη τάση μας για αυτοκριτική. Για παράδειγμα, μια γυναίκα της οποίας ο πατέρας έλειπε συνέχεια από το σπίτι και δεν ήταν ποτέ δίπλα της όταν τον είχε ανάγκη, μοιραία αισθάνεται πως δεν έχει αγαπηθεί όσο θα ήθελε. Στην ενήλικη ζωή της θα επιδιώκει να είναι μαζί με κάποιον που θα την προσέχει και θα την κάνει να αισθάνεται ποθητή, αλλά τελικά, όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο σύντροφός της διστάζει να δεσμευτεί, θα νιώσει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Κι όμως, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που την τράβηξε σε αυτόν τον άνθρωπο ήταν μια φωνή μέσα της που της έλεγε πως εκείνος στο μέλλον θα αποδειχθεί ανεπαρκής και ανάξιος γι' αυτή τη σχέση. Στην ουσία, δηλαδή, κυνηγάμε μια ουτοπία, μια σχέση που είναι καταδικασμένη πριν καν αρχίσει... Πώς μπορούμε λοιπόν να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας και να σταθούμε γερά στα πόδια μας;
Υπάρχουν λύσεις!
Η δρ Λίζα Φαϊρστόουν, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Sex and Love in Intimate Relationships» (Σεξ και αγάπη στις προσωπικές σχέσεις, εκδ. American Psychology Association), συμβουλεύει:
1. Γνωρίστε καλά τον εαυτό σας. Ψάξτε μέσα σας, στο παρελθόν σας, στην παιδική σας ηλικία... Μήπως τελικά εσείς είστε ο μαγνήτης που έλκει τους λάθος άντρες; Κι αν ναι, αναρωτηθείτε γιατί θέλετε εκείνον που κατά βάθος σαμποτάρει τα συναισθήματά σας...
2. Αποκτήστε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε πως εσείς οι ίδιες είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής σας και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Συνηθίζουμε να ικανοποιούμε πρώτα τις ανάγκες των άλλων και μετά τις δικές μας και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μην είμαστε ευτυχισμένες. Αν υπάρχει δίπλα σας ένας άνθρωπος που σας καταπιέζει και σας κάνει να αισθάνεστε χάλια, δεν υπάρχει λόγος να τον κρατάτε στη ζωή σας.
3. Να είστε ρεαλίστριες. Όταν κάποιος σας δείχνει ενδιαφέρον, αλλά εσείς δεν τρέφετε τα ανάλογα συναισθήματα, δεν υπάρχει λόγος να παραμυθιάζεστε. Όσο κι αν σας κολακεύει το ενδιαφέρον του, καλό είναι να δείξετε ό,τι νιώθετε πραγματικά. Πάντα με τακτ...
4. Ζητήστε τη γνώμη των φίλων σας. Οι κολλητές σας δεν είναι δίπλα σας μόνο για να σας βοηθούν να επιλέξετε το τζην που σας ταιριάζει... Επιστρατεύστε τες και στα δύσκολα. Ρωτήστε τες ευθέως τι πιστεύουν για το νέο σας σύντροφο και απαιτήστε να είναι αντικειμενικές. Να είστε προετοιμασμένες για την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι.
5. Μην πέφτετε στην παγίδα να παρουσιάζετε στην αρχή της σχέσης σας έναν ψεύτικο εαυτό. Να εκφράζετε τις απόψεις σας και μη διστάζετε να διαφωνείτε με το σύντροφό σας, όταν φυσικά νιώθετε πως θέλετε να το κάνετε... Όσο πιο αληθινή είστε, τόσο πιο σωστά μηνύματα θα του στείλετε, αφήνοντάς του χώρο να αντιδράσει και να δείξει τις δικές του προθέσεις.
6. Αν μπορείτε, επικοινωνήστε με μια πρώην του. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να σας αποκαλύψει τα πάντα για το χαρακτήρα του. Θα σας απαντήσει σε... ζόρικα ερωτήματα, όπως πόσο κράτησε η σχέση σας, με ποιον τρόπο χωρίσατε, αν είστε ακόμα φίλοι ή δεν θέλετε να ξέρετε πια ο ένας τον άλλον.


Πηγή:elle.gr
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...