Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εργα τέχνης από χαρτί στη Σαάτσι .... /Υπογεγραμμένα από 44 διεθνείς καλλιτέχνες

Για το καλοκαίρι ή γκαλερί Saatchi παρουσιάζει τα ανάλαφρα έργα από χαρτί (γλυπτά και κολάζ) που υπογράφουν 44 διεθνείς καλλιτέχνες. Για να εκτεθούν χρειάστηκαν και οι δυο όροφοι της γκαλερί. Για λόγους προφανείς! Το μεγάλης κλίμακας έργο "Planos Pipas n17" του Marcelo Jácome καταλαμβάνει αιωρούμενο όλο το χώρο του ενός ορόφου και σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη ειδικά για την έκθεση. Είναι κατασκευασμένο από χαρτιά υγείας, μπαμπού και νήμα. 



  Στην έκθεση αυτή εξετάζεται η δυνατότητα της χρήσης του χαρτιού ως καλλιτεχνικού μέσου. Η γκαλερί υποστηρίζει ότι η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η κοινωνία μας έχει ολοένα και λιγότερο χαρτί, που τα γραφεία μας το στερούνται, που οι εφημερίδες βρίσκονται σε παρακμή. Ακόμη και το χαρτονόμισμα ως μέσο συναλλαγής μειώνεται.





Σε ένα άλλο σημείο της έκθεσης, δημιουργήθηκε από τον Han Feng μια πλωτή πόλη με μικροσκοπικά κτίρια από χαρτί αντιγραφής σε εκτύπωση λέιζερ. Σε μια εποχή που γίνεται όλο και πιο εμφανής η έλλειψη του χαρτιού, η χρήση του αλλάζει: από υλικό καθημερινής χρήσης μετατρέπεται σε αποκλειστικό υλικό μιας έκθεσης τέχνης.   





Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...