Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτα Καισαρείας (ή αλλιώς Παστουρμαδόπιτα)


Υλικά:
  • 1 παραδοσιακό φύλλο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο για φύλλα
  • 20 φέτες παστουρμά
  • 1/2 κιλό μαλακό κασέρι
  • 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • ελάχιστο κύμινο
  • λίγο σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Κόβετε το κασέρι σε ίσες λεπτές φέτες και σε ροδέλες τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.
  • Βουτυρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώνετε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Βάζετε μια στρώση κασέρι και μετά βάζετε τον παστουρμά και τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με κύμινο, βάζετε το υπόλοιπο κασέρι και τελειώνετε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα, που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει καλά.
  • Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά.
Καλή όρεξη!


Πηγή:greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...