Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ταξίδι στο Πήλιο...!

Πήλιο
Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση, ωραίες παραλίες, πληθωρική τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Από τα φθινοπωρινά drives στα πορτοκαλοκόκκινα δάση μέχρι τις ανοιξιάτικες αποδράσεις για αγροτουρισμό και μάζεμα άγριων καρπών στο δάσος κι από τις χαλαρές «νησιώτικες» στιγμές στα καλοκαιρινά ψαροχώρια μέχρι το σκι ανάμεσα στις οξιές και τις αγριόλευκες στο χιονοδρομικό στα Χάνια, αποτελεί έναν προορισμό με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Τα κοντινά στον Βόλο χωριά του βορειοδυτικού Πηλίου Πορταριά και Μακρυνίτσα είναι από τα πιο κοσμικά και τουριστικά αναπτυγμένα, οι Μηλιές, οι Πινακάτες και η Βυζίτσα παραμένουν σημεία αναφοράς χάρη στα μοναδικά αρχοντικά τους, πολλά από τα οποία έχουν γίνει ξενώνες, τα πιο άγνωστα γειτονικά τους χωριά, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας διεκδικούν σταθερά τους πιο σοφιστικέ ταξιδιώτες, ενώ το ανερχόμενο ανατολικό Πήλιο με κέντρο την Τσαγκαράδα τραβά σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες, αφού προσφέρεται για περιπάτους και δραστηριότητες στη φύση. Το νότιο Πήλιο, με πανέμορφες παραλίες και γραφικούς οικισμούς όπως το Τρίκερι, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.

 Βυζίτσα
 ΒυζίτσαΑπό τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, η Βυζίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν το γνήσιο πηλιορείτικο τοπίο. Η περιπλάνηση στα λιθόστρωτα καλντερίμια της μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά σε μια άλλη εποχή. Τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά ( πολλά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες ), τα παραδοσιακά πηλιορείτικα σπίτια, οι πέτρινες βρύσες και η πλούσια βλάστηση στο εσωτερικό του οικισμού φτιάχνουν ένα σκηνικό ιδανικό για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Το κεντρικό πέτρινο καλντερίμι οδηγεί στη μεγάλη πλατεία του χωριού με τα πανύψηλα πλατάνια, όπου την παράσταση κλέβει η σκεπαστή κρήνη που έχει δροσερό νερό όλο το χρόνο. Πολλές από τις εκκλησίες του χωριού είναι αληθινά μνημεία. Η Βυζίτσα γνωρίζει έντονη τουριστική ανάπτυξη, με πλήθος παραδοσιακών ξενώνων, μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ διαθέτει πολύ καλές ταβέρνες και εστιατόρια με πηλιορείτικη κουζίνα, καφέ και μπαρ. Όμορφα καθαρά μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό οδηγούν μέσα από υπέροχα φυσικά τοπία σε γειτονικούς οικισμούς και παραλίες. Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στις Μηλιές, στο σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή ξεκινάει από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, διασχίζει τη γραφική γειτονιά Αργυραίικα και καταλήγει στη θάλασσα κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Καλά Νερά.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου. . 


Ζαγορά

Ζαγορά
Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Τα όμορφα αρχοντικά, αρκετά από τα οποία φιλοξενούν σήμερα ξενώνες, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του, όταν τα ξακουστά ζαγοριανά καράβια έφευγαν από το λιμανάκι του Χορευτού για να μεταφέρουν τα προϊόντα της περιοχής, όπως το μετάξι, στα πέρατα του κόσμου. Τα μήλα είναι σήμερα το πιο δημοφιλές τοπικό προϊόν. Ο οικισμός χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες, της Αγίας Παρασκευής ή Περαχώρας, της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Γεωργίου και του Σωτήρα, αμφιθεατρικά σκαρφαλωμένες στην πλαγιά του βουνού, με άπλετη θέα στο Αιγαίο. Εκκλησιές, πέτρινα γεφύρια και πηγές με τρεχούμενα νερά, χαρίζουν όμορφες εικόνες στον επισκέπτη. Ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα, καφέ και μπαρ υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό. Η Ζαγορά είναι ιδανική για όσους αγαπούν το παραδοσιακό χρώμα, τους ήρεμους ρυθμούς και τους περιπάτους. Μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και μέσα από ένα καταπράσινο μονοπάτι καταλήγει στην παραλία του Χορευτού.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το χωριό είναι προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου – αργά την άνοιξη και το καλοκαίρι, βέβαια, θα απολαύσετε καλύτερα τη φύση και τις παραλίες του.

Μακρινίτσα

Μακρινίτσα
Το ιστορικό χωριό της Μακρινίτσας, είναι ένας μοναδικός διατηρητέος οικισμός και ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο από τα παλαιότερα της χώρας. Το διάσημο κεφαλοχώρι κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με τα όμορφα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, τις περίτεχνες βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια. Πανύψηλα πλατάνια και λουλούδια στολίζουν κάθε γωνιά του οικισμού. Στην είσοδό της, η πλακόστρωτη πλατεία Μπράνη με την όμορφη ρεματιά από πάνω της, την περίτεχνη κρήνη του Αθάνατου Νερού και το πετρόχτιστο εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου είναι το σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών, γεμάτη ταβέρνες και καφέ αλλά και μικρά καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης. Η Μακρινίτσα είναι γνωστή –και δικαίως– ως το «μπαλκόνι του Πηλίου», αφού χαρίζει άπλετη θέα στον Παγασητικό και την πόλη του Βόλου. Οι τουριστικές υποδομές του χωριού καλύπτουν κάθε επιθυμία: υπάρχουν παραδοσιακοί ξενώνες που φιλοξενούνται σε πηλιορείτικα αρχοντικά, μικρά ξενοδοχεία, ταβέρνες με τοπικές γεύσεις, καφέ και μπαρ.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το χωριό είναι προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Εσείς αποφασίζετε αν θέλετε να κάνετε σκι ή να απολαύσετε τη φθινοπωρινή και την ανοιξιάτικη φύση. 

 Μηλιές
 Μηλιές
Ολόκληρο το Πήλιο κλείνουν μέσα τους οι Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα χωριά του βουνού των Κενταύρων, αφετηρία του διάσημου «Μουτζούρη», του μικρού τρένου που φτάνει μέσα από μια όμορφη διαδρομή μέχρι τα Άνω Λεχώνια. Παλιό κεφαλοχώρι με μακρά ιστορία, με την ονομαστή Σχολή των Μηλεών να αποτελεί κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και πνευματική εστία της εποχής. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι η αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πυργόσπιτα και αρχοντικά, πολλά από τα οποία έχουν σήμερα μετατραπεί σε ξενώνες, προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής. Η κεντρική πλατεία είναι το σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών, με τα μεγάλα πλατάνια να χαρίζουν τη σκιά τους σε όσους επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους ή να γευματίσουν στις παραδοσιακές ταβέρνες-καφενεία της. Περιμετρικά υπάρχουν πολλά σπουδαία κτίρια, όπως η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και το Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο. Η τουριστική κίνηση του χωριού κινείται επίσης γύρω από την πλατεία, όπου υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ και είδη λαϊκής τέχνης άλλα και εμπορικά καταστήματα. Διάσπαρτες στο χωριό είναι και οι βρύσες, πολλές από αυτές σκεπαστές για να προστατεύονται από τη βροχή. Από την πλατεία ξεκινούν τα πλακόστρωτα παλιά καλντερίμια που οδηγούν στις γειτονιές των Μηλέων. Ένα από αυτά, αφού διασχίσει το χωριό, μετατρέπεται σε μονοπάτι και φτάνει μέχρι την Τσαγκαράδα, ενώ ένα άλλο περνά από το σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στο χωριό Καλά Νερά. Οι Μηλιές έχουν έντονη τουριστική ανάπτυξη προσφέροντας πολλές επιλογές διαμονής και διασκέδασης. Ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια κουζίνα, καφέ και μπαρ είναι στη διάθεση των επισκεπτών του χωριού.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Κάθε εποχή έχει τη χάρη της, σημειώστε ωστόσο ότι ο «Μουτζούρης» λειτουργεί από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Πορταριά

Πορταριά
Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού με την έντονη τουριστική ανάπτυξη. Οι επισκέπτες της την επιλέγουν για διακοπές όλους τους μήνες του χρόνου, με περίοδο αιχμής το χειμώνα. Η γραφικότητά της, η φυσική ομορφιά και η κοντινή απόσταση τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα την καθιστούν ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο. Πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και ταβέρνες ( από τα καλύτερα του Πηλίου ), καφέ, μπαρ και καταστήματα με σουβενίρ και είδη λαϊκής τέχνης συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό για όλα τα γούστα. Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πλατείες, ενώ σε ολόκληρο το χωριό υπάρχουν σπουδαία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόχτιστες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία. Ιδιαίτερα όμορφες και γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι και η κεντρική του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου και ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το χωριό είναι προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου: για σκι αλλά και εξορμήσεις στη φθινοπωρινή ή την ανοιξιάτικη φύση. 

 Τσαγκαράδα

 Τσαγκαράδα
Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Ανέκαθεν αποτελούσε το χωριό των καλλιτεχνών και των σοφιστικέ, ενώ τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι ονομαστές ταβέρνες της έχουν κάνει την Τσαγκαράδα ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στην περιοχή. Όμορφα αρχοντικά, παραδοσιακά νεοκλασικά και πετρόχτιστα καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης. Το χωριό είναι αραιοχτισμένο και δίνει την εντύπωση πολλών οικισμών που ενώνονται μεταξύ τους με καλντερίμια και μονοπάτια. Οι όμορφες εκκλησιές πάνω σε τέσσερις κεντρικές πλατείες έδωσαν το όνομα τους στις βασικές συνοικίες της Τσαγκαράδας. Η παλαιότερη είναι αυτή των Ταξιαρχών, ακολουθούν η Αγία Παρασκευή με το θεόρατο πλάτανο των χιλίων ετών και ο Άγιος Στέφανος, ενώ στο νοτιότερο σημείο απλώνεται η συνοικία της Αγίας Κυριακής. Οι λάτρεις του περπατήματος θα βρουν στην Τσαγκαράδα τον ιδανικό προορισμό. Η πιο διάσημη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και μέσω του παλιού μονοπατιού που διασχίζει το δάσος, με γεφυράκια και πηγές, καταλήγει στην Νταμούχαρη, με το όμορφο φυσικό λιμανάκι. Από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ξεκινάει επίσης το καλντερίμι που οδηγεί στη συνοικία των Ταξιαρχών, με τα παραδοσιακά σπίτια και τις κρήνες. Η πρόσβαση με τα πόδια σε πολλές παραλίες είναι εύκολη από το χωριό, αν και χρειάζεται αρκετό κουράγιο για να επιστρέψει κανείς από τα ανηφορικά μονοπάτια.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το χωριό είναι προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζει την πηλιορείτικη φύση με όμορφες παραλίες. 

 Αργαλαστή

 Αργαλαστή
Ζωντανό κεφαλοχώρι χτισμένο σε στρατηγική θέση, που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό, με κίνηση όλες τις εποχές και κυρίως το καλοκαίρι. Το χωριό στολίζεται από πηλιορείτικα αρχοντικά και όμορφα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, πλακόστρωτα καλντερίμια, εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια και εκκλησίες και όμορφα τοξωτά γεφύρια ( ξεχωρίζει το Κατσιλοχώρι, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού ). Αξίζει να προσέξετε το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Παρθεναγωγείου στο οποίο δίδαξε ο Κώστας Βάρναλης και το ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το μαρμάρινο νεοκλασικό καμπαναριό προτού καταλήξετε στην κεντρική πλατεία του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια. Στην Αργαλαστή λειτουργούν όμορφοι παραδοσιακοί ξενώνες, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια κουζίνα, καφέ και μπαρ.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το καλοκαίρι για να απολαύσετε και τις γύρω παραλίες που είναι από τις καλύτερες του Πηλίου. 


Άφησσος


 Άφησσος
Περιτριγυρισμένο από υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, το παραθαλάσσιο χωριό της Αφήσσου είναι ένα ζωντανό καλοκαιρινό θέρετρο που τελευταία αποκτά ζωή όλο το χρόνο με νέα ξενοδοχεία, καθώς βρίσκεται σε απόσταση βολής από μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής. Το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τα πηλιορείτικα στοιχεία.  Από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με την παράδοση ήπιαν νερό οι Αργοναύτες προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα. Τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ, ενώ στις γύρω παραλίες υπάρχουν μικρά πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το καλοκαίρι θα απολαύσετε καλύτερα την ατμόσφαιρα του χωριού.

Χάνια

Χάνια
Σκαρφαλωμένα στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου, τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα, οξιές και καστανιές και αποτελούν αγαπημένο προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια στο χιόνι το χειμώνα, αφού απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, και δροσιά το καλοκαίρι. Ο μικρός παραδοσιακός οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και χαρακτηρίζεται από ήπια τουριστική ανάπτυξη, με ξενώνες, ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα και μικρά μπαρ. Οι φυσιολάτρες θα βρουν στα Χάνια το δικό τους παράδεισο, αφού μπορούν να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή κάνοντας πεζοπορίες ( πολλά από τα γειτονικά χωριά είναι προσβάσιμα από λιθόστρωτα μονοπάτια ), με ποδήλατα βουνού ή με 4x4.Πότε να πάτεΠότε να πάτε Το χωριό είναι ταυτισμένο με το χιονοδρομικό, αλλά και το καλοκαίρι ή την άνοιξη προσφέρει επιλογές για φυσιολατρικές δραστηριότητες. 

 Τρίκερι

 Τρίκερι Με θέα στον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο το Τρίκερι διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου. Αποτελεί ιδανική βάση διαμονής για να απολαύσετε το Νότιο Πήλιο. Ο νησιώτικος χαρακτήρας του τού χαρίζει την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών. Τα κτίρια του οικισμού είναι επίσης ιδιαίτερα και διαφορετικά, αφού μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια του αποκαλύπτει μανιάτικους πύργους που όμως κοσμούνται με μακεδονίτικα χαγιάτια, άσπρα σπιτάκια αλλά και πολλά αρχοντικά – πιο όμορφα αυτά της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων. Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου και της Αγίας Τριάδας με το υπέροχο σκαλιστό επιχρυσωμένο τέμπλο. Μονοπάτια που ξεκινούν μέσα από το χωριό ενώνουν το Τρίκερι με τις Κόττες και την Αγία Κυριακή, το επίνειο του χωριού, το οποίο συγκεντρώνει πολλή από την κίνηση του καλοκαιριού. Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με φυσικό λιμανάκι όπου αράζουν τα ψαροκάικα. Γύρω από το λιμάνι, μικρά ταβερνάκια σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Ένα εκτενές δίκτυο μονοπατιών, μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, ενώνει τα χωριά και τους οικισμούς του Νότιο Πηλίου. Πότε να πάτεΠότε να πάτε Πρόκειται για καλοκαιρινό κυρίως προορισμό.

Πηγή: athinorama.gr



Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση, ωραίες παραλίες, πληθωρική τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Από τα φθινοπωρινά drives στα πορτοκαλοκόκκινα δάση μέχρι τις ανοιξιάτικες αποδράσεις για αγροτουρισμό και μάζεμα άγριων καρπών στο δάσος κι από τις χαλαρές «νησιώτικες» στιγμές στα καλοκαιρινά ψαροχώρια μέχρι το σκι ανάμεσα στις οξιές και τις αγριόλευκες στο χιονοδρομικό στα Χάνια, αποτελεί έναν προορισμό με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Τα κοντινά στον Βόλο χωριά του βορειοδυτικού Πηλίου Πορταριά και Μακρυνίτσα είναι από τα πιο κοσμικά και τουριστικά αναπτυγμένα, οι Μηλιές, οι Πινακάτες και η Βυζίτσα παραμένουν σημεία αναφοράς χάρη στα μοναδικά αρχοντικά τους, πολλά από τα οποία έχουν γίνει ξενώνες, τα πιο άγνωστα γειτονικά τους χωριά, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας διεκδικούν σταθερά τους πιο σοφιστικέ ταξιδιώτες, ενώ το ανερχόμενο ανατολικό Πήλιο με κέντρο την Τσαγκαράδα τραβά σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες, αφού προσφέρεται για περιπάτους και δραστηριότητες στη φύση. Το νότιο Πήλιο, με πανέμορφες παραλίες και γραφικούς οικισμούς όπως το Τρίκερι, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτή


Το 95% των ασθενειών θεραπεύει η πυθαγόρεια διατροφή! - See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/10930-to-95-ton-astheneion-therapeiei-i-pithagoreia-diatrofi#.UuaCfbSTu1t

Το 95% των ασθενειών θεραπεύει η πυθαγόρεια διατροφή! - See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/10930-to-95-ton-astheneion-therapeiei-i-pithagoreia-diatrofi#.UuaCfbSTu1t
Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής: Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.
Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.
Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.
Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.
Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Τα μανιτάρια: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.
Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.
Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.
Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.
Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.
Το λεμονι: ειναι ενα θαυματουργο προιον στο να σκοτωνει τα καρκινογονα κυτταρα. ειναι 10000 φορες ισχυροτερο απο την χημειοθεραπεια, δοκιμασμενο σε καρκινους ολων των μορφων. επιπλεον το θεωρουν σαν εναν παραγοντα αντιμικροβιακου ευρεος φασματος, κατα των μολυνσεων των βακτηριδιων και ογκων, ικανο στην καταπολεμηση των εσωτερικων παρασιτων και σκουληκιων, ρυθμιστη τη υψηλης αρτηριακης πιεσης, ειναι αντικαταθλιπτικο και καταπολεμα το αγχος και τις νευρικες διαταραχες. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο.
Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.
Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.

Πηγή: www.thesecretrealtruth.blogspot.com
- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/10930-to-95-ton-astheneion-therapeiei-i-pithagoreia-diatrofi#.UuaCfbSTu1t

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...