Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Λαχταριστά Μπαρμπούνια με Μπύρα και δενδρολίβανο


Υλικά:

  • 8 μπαρμπούνια
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι “Verhaeghe Pils” (ή άλλη πικρούτσικη μπύρα)
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Ζητάτε να σας καθαρίσουν καλά τα μπαρμπούνια και να σας τα ανοίξουν σαν «βιβλιαράκια».
  2. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια, τα αλευρώνετε ελαφρώς και τα κρατάτε ανοιχτά.
  3. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε, όχι παραπάνω από 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Τοποθετείτε τα σωταρισμένα ψάρια σε ένα ταψί, προσθέτοντας στο πλάι τα κλωνάρια τού δενδρολίβανου.
  5. Στο τηγάνι όπου σωτάρατε τα ψάρια, τσιγαρίστε το κρεμμύδι και, όταν χρυσίσει, προσθέστε την μπύρα.
  6. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξτε τη σάλτσα επάνω στα μπαρμπούνια.
  7. Βάλτε το ταψί με τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήστε γύρω στα 5 λεπτά στο γκριλλ.

Σχόλια:

Για μεγαλύτερη επιτυχία στη συνταγή, προτιμήστε μεγαλούτσικα μπαρμπούνια – περί τα 100 γραμμάρια το καθένα.
Πηγή:beerblog.gr

2 σχόλια :

BeerBloggr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
BeerBloggr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...