Υλικά:
- 8 μπαρμπούνια
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι “Verhaeghe Pils” (ή άλλη πικρούτσικη μπύρα)
- 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
- 2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση:
- Ζητάτε να σας καθαρίσουν καλά τα μπαρμπούνια και να σας τα ανοίξουν σαν «βιβλιαράκια».
- Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια, τα αλευρώνετε ελαφρώς και τα κρατάτε ανοιχτά.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε, όχι παραπάνω από 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Τοποθετείτε τα σωταρισμένα ψάρια σε ένα ταψί, προσθέτοντας στο πλάι τα κλωνάρια τού δενδρολίβανου.
- Στο τηγάνι όπου σωτάρατε τα ψάρια, τσιγαρίστε το κρεμμύδι και, όταν χρυσίσει, προσθέστε την μπύρα.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξτε τη σάλτσα επάνω στα μπαρμπούνια.
- Βάλτε το ταψί με τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήστε γύρω στα 5 λεπτά στο γκριλλ.
Σχόλια:
Για μεγαλύτερη επιτυχία στη συνταγή, προτιμήστε μεγαλούτσικα μπαρμπούνια – περί τα 100 γραμμάρια το καθένα.
Πηγή:beerblog.gr
2 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου