Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Συνταγές για κοκτέιλ από…σπίτι!





Το καλοκαίρι όλοι αγαπούν ένα δροσερό κοκτέιλ. Και το καλύτερο είναι ότι για να τα απολαύσετε δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το σπίτι. Μεταμορφωθείτε σε έμπειρο μπάρμαν και χαλαρώστε με μουσική και καλή παρέα, αναμειγνύοντας τα αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά με τα χεράκια σας. Θυμηθείτε να έχετε πάντα πολλά παγάκια στην κατάψυξη, πειραματιστείτε με τις δοσολογίες των υλικών ώστε να βρείτε την ιδανική για εσάς γεύση, για να μην κερνάτε μόνο μπύρα…


Συνταγές και Δοσολογία

Mojito
Πώς φτιάχνεται: Ανακατεύετε σε ένα ψηλό ποτήρι 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 φέτες λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε στο σέικερ 1,5-2 μεζούρες λευκό ρούμι με τριμμένο πάγο και χτυπήστε. Ρίξτε το ρούμι στο ποτήρι και συμπληρώστε με λίγη σόδα. Αν θέλετε να το κάνετε πιο περίεργο, αντικαταστήστε τη σόδα με χυμό μήλου και το ρούμι με βότκα.

Caipirinha
Πώς φτιάχνεται: Πλύνετε και κόψτε ένα λάιμ στα 8 και βάλτε το σε ένα σέικερ, πιέζοντάς το με το κουτάλι ή στο ειδικό γουδί για να λιώσει, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε το περιεχόμενο του σέικερ σε μεγάλο χαμηλό ποτήρι κι έπειτα βάλτε στο σέικερ 2 μεζούρες Cachaça (διάσημο βραζιλιάνικο ποτό) με αρκετό τριμμένο πάγο και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το στο ποτήρι. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με κάποιο άλλο φρούτο π.χ. ανανά ή ροδάκινο.

Long Island Iced Tea
Πώς φτιάχνεται: Χρησιμοποιήστε μισή μεζούρα από το καθένα από τα παρακάτω: λευκό ρούμι, τζιν, βότκα, λευκή τεκίλα, cointreau. Βάλτε τα σε μεγάλο ψηλό ποτήρι (αφού τα χτυπήσετε στο σέικερ) και προσθέστε μισή μεζούρα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα, λίγη κόκα κόλα, πάγο κι ένα πορτοκάλι για να το διακοσμήσετε. Καταλάβετε φαντάζομαι ότι αυτά είναι τα πέντε λευκά ποτά. Με το μαλακό, λοιπόν!

Μπανάνα σπλιτ
Πως φτιάχνεται: Σε ψηλό ποτήρι βάζετε θρυμματισμένο πάγο και ένα μέρος λικέρ μπανάνα, ένα μέρος Kahlua, έως τα 3/4 του ποτηριού. Συμπληρώνετε με χυμό ανανά και διακοσμείτε με κεράσια.

Daiquiri Classic
Πως φτιάχνεται: Ανακατέψτε στο σέικερ 40 ml λευκό ξηρό ρούμι, 20 ml χυμό lime, 1 κουταλάκι ζάχαρη και θρυμματισμένο πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι cocktail γαρνίροντας με μια φέτα lime.

Daiquiri σε παραλλαγές

Floridita Daiquiri
Πως φτιάχνεται: Ανακατέψτε σε blender 45 ml λευκό ξηρό ρούμι, το χυμό από ένα lime, 1 κουταλιά ζάχαρη, 10 σταγόνες liqueur maraschino και θρυμματισμένο πάγο και σερβίρετε παγωμένο.
Για το Papas, αντικαταστήστε τον χυμό lime με χυμό γκρέιπφρουτ. Το Mulata είναι ίδιο με το Floridita Daiquiri, μόνο που αντί για λευκό ρούμι περιέχει παλαιωμένο ρούμι το οποίο δίνει στο ποτό ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Strawberry Daiquiri
Πως φτιάχνεται: Ανακατέψτε τα υλικά σε blender 15 ml strawberry schnapps, 30 ml λευκό ρούμι, 30 ml χυμό lime, 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη, 30 ml φράουλες, μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια και σερβίρετε παγωμένο

Cuba Libre
Πως φτιάχνεται: Κόβετε ¼ του lime και το λιώνετε με γουδοχέρι σε ψηλό ποτήρι. Αναμειγνύετε 40 ml λευκό κουβανέζικο ρούμι, 1/2 φλιτζάνι κόκα κόλα και πάγο κι ανακατεύετε καλά με το κουταλάκι ανάμειξης.
Μην ξεχνάτε ότι το αλκοόλ προσφέρει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, όμως δεν έχει καμία θρεπτική αξία με αποτέλεσμα οι θερμίδες του να χαρακτηρίζονται ως ‘κενές’ και όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει ένα ποτό τόσο πιο θερμιδογόνο είναι. Επιπλέον τα κοκτέιλ, λόγω του ότι περιέχουν επιπλέον χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, λικέρ ή ζάχαρη αυξάνουν ακόμη περισσότερο τη θερμιδική τους σύσταση.

Ενδεικτικές θερμίδες για μερικά αγαπημένα κοκτέιλ (με συντηρητικές μερίδες μπαρ).
Daiquiri 240 θερμίδες, Manhattan: 180 θερμίδες, Margarita: 190 θερμίδες, Pina Colada: 350 θερμίδες, Tequila sunrise: 200 θερμίδες, Cosmopolitan: 250 θερμίδες, Mojito: 220 θερμίδες, Cuba Libre: 200 θερμίδες


Πηγή:.imoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...