Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Funky κρεμάστρες με επένδυση



DIY: Funky κρεμάστρες με επένδυση
Έχετε βαρεθεί τις μαύρες πλαστικές κρεμάστρες; Θέλετε επιτέλους να βάλετε χρώμα στη ντουλάπα σας; Το Myself σας δείχνει τον τρόπο να προστατέψετε τα ρούχα σας φτιάχνοντας μόνες σας τις πιο funky κρεμάστρες.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:  
Ξύλινη κρεμάστρα για παλτό  
υαλοβάμβακα    
ψαλίδι
βελόνα και κλωστή
σατέν κορδέλα με πλάτος 5 εκατοστά  
κορδέλες από οργάντζα και μετάξι  
1ο Βήμα Κόβετε μια λωρίδα από τον υαλοβάμβακα με πλάτος 5 εκ., και την τυλίγετε γύρω από την κρεμάστρα, ώστε να καλύψετε τελείως όλο το ξύλινο τμήμα της. Για να μην ξετυλιχτεί, τη στερεώνετε στα άκρα με μεγάλες βελονιές. Έπειτα, κόβετε από τον υαλοβάμβακα ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι, με μήκος ίσο με το τόξο που σχηματίζει η κρεμάστρα και με πλάτος 6 εκ., και επενδύετε την κρεμάστρα. Το στερεώνετε ράβοντάς το πάνω στη λωρίδα του υαλοβάμβακα.     
2ο Βήμα Κόβετε δύο κομμάτια από τη σατέν κορδέλα με μήκος μεγαλύτερο κατά 3 εκ. από το τόξο της επενδυμένης κρεμάστρας. Τοποθετείτε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, έτσι ώστε οι καλές πλευρές τους να είναι επάλληλες. Ράβετε τα δύο κομμάτια μαζί στις τρεις πλευρές (τη μία μεγάλη και τις δύο πλαϊνές), ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη σαν φάκελος. Γυρίζετε το μέσα έξω και το φοράτε στην κρεμάστρα πάνω από τον υαλοβάμβακα. Με μικρές σαν γαζί βελονιές, ράβετε και την τέταρτη πλευρά.    
3ο Βήμα Για να στολίσετε την κρεμάστρα, φτιάχνετε φιόγκους και υφασμάτινα λουλούδια με τις υπόλοιπες κορδέλες και τα ράβετε στη μέση, κάτω από το μεταλλικό της μέρος.
 tips
1. Στα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και ραπτικής, θα βρείτε έτοιμους φιόγκους και υφασμάτινα λουλούδια.  
2. Αντί για διακοσμητικούς φιόγκους, μπορείτε να στολίσετε την κρεμάστρα σας με σακουλάκια γεμάτα λεβάντα και δεντρολίβανο. 
3. Στο γέμισμα, αντί για υαλοβάμβακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά υφάσματα ή ρούχα, τα οποία πρώτα θα κόψετε σε μικρά κομματάκια. 

Πηγή:myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...