Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κρεατόσουπα με λαχανικά



recipe image
Συστατικά
  • 1 κιλό μοσχάρι από ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια
     ή άλλο μέρος κρέατος
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε κομμάτια
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 καρότα σε κύβους
  • Λίγο σέλινο
  • Λίγο λάχανο σε κομμάτια (προαιρ.)
  • Μερικά  μπαχαρικά ( 1 δάφνη, 3 σπυριά μπαχάρι, 
    3 κεδροκούκουτσα, 1 γαρύφαλλο, )
  • 1 λεμόνι σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • Μισό φλ/νι λάδ
    ι
Οδηγίες
  • Πλένω καλά το κρέας και το βάζω με το κρύο νερό στην
 κατσαρόλα, προσθέτοντας το λεμόνι και  τα μπαχαρικά.
  • Αρχικά  το έχω σε δυνατή φωτιά να βράσει και παράλληλα
ξαφρίζω το κρέας καλά.
  • Στη συνέχεια. χαμηλώνω πολύ  τη θερμοκρασία και αφήνω 
να βράσει περίπου 1,5 ώρα και να μαλακώσει.
  • Μετά σουρώνω τη σούπα και ξαναβάζω το ζωμό πάνω στη φωτιά 
με όλα τα λαχανικά μέσα, καθώς και  αλάτι και πιπέρι.
  • Το βρασμένο κρέας το καθαρίζω από τυχόν λίπη, το κόβω με μικρά
 κομματάκια και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα μαζι με 
τα λαχανικά.
  • Βράζω για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος
 ρίχνω και το λάδι..
Είναι χρονοβόρο φαγητό αλλά βάλσαμο για τις κρύες μέρες του
 χειμώνα.

Πηγή:mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...