
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι από ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτιαή άλλο μέρος κρέατος
- 3 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά σε κομμάτια
- 2 πατάτες σε κύβους
- 2 καρότα σε κύβους
- Λίγο σέλινο
- Λίγο λάχανο σε κομμάτια (προαιρ.)
- Μερικά μπαχαρικά ( 1 δάφνη, 3 σπυριά μπαχάρι,3 κεδροκούκουτσα, 1 γαρύφαλλο, )
- 1 λεμόνι σε κομμάτια
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- Μισό φλ/νι λάδ
ι
Οδηγίες
- Πλένω καλά το κρέας και το βάζω με το κρύο νερό στην
- Αρχικά το έχω σε δυνατή φωτιά να βράσει και παράλληλα
- Στη συνέχεια. χαμηλώνω πολύ τη θερμοκρασία και αφήνω
- Μετά σουρώνω τη σούπα και ξαναβάζω το ζωμό πάνω στη φωτιά
- Το βρασμένο κρέας το καθαρίζω από τυχόν λίπη, το κόβω με μικρά
τα λαχανικά.
- Βράζω για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος
Είναι χρονοβόρο φαγητό αλλά βάλσαμο για τις κρύες μέρες του
χειμώνα.
Πηγή:mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου