Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Γαύρος μαρινάτος

Τι χρειαζόμαστε:

  • 30 γαυράκια μικρά
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • ξύδι όσο πάρει
  • λίγο ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε: 

Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και τον ανοίγουμε στη μέση από την πλευρά της κοιλιάς με το δάκτυλό μας.Βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.Σε ένα ταπεράκι κατά προτίμηση γυάλινο στρώνουμε μια σειρά από γαύρους ανοιχτούς.Πασπαλίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο.Εξακολουθούμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Γεμίζουμε με ξύδι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.Κλείνουμε το τάπερ και βάζουμε τα ψάρια στο ψυγείο και σε τρεις μέρες είναι έτοιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...